09.12.10, 19:59
Witam!! Chciałabym dowiedzieć się jaki może być przybliżony całkowity koszt in vitro razem z badaniami, wizytami, lekami i ... Nie wiem ile pieniędzy trzeba szykować na ten zabieg i czy w różnych klinikach mogą wyjść znaczne różnice w kosztach. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź osób, które przeszły tą drogę. Czy wymaga to dużego zaangażowania, pieniędzy i bólu? Czy zabieg jest niebezpieczny dla zdrowia i czy jest skuteczny może jakaś inna metoda daje większe szanse na ciążę ??? Bardzo proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • ciagle_walczaca Re: in vitro 09.12.10, 20:27
      hej
      leczę sie w Katowicach w provicie. przesyłam linka, żebyś mogła sprawdzić ceny i poczytać o leczeniu. ceny są rózne, jednak niema drastycznych różnic, należy sie liczyć z kosztami 10-14 tys, w zależności od kliniki, leków i rodzaju zabiegu (icsi, Imsi). wymaga to zangażowania, wiary i bólu niestety też, ale czego się nie zrobi żeby być szczęśliwym.
      www.klinikanieplodnosci.pl/
      • natasza-n1 Re: in vitro 10.12.10, 17:01
        To zależy ile będziesz musiala przyjąć leków. Ja wydałam ok. 9 tyś, cennik pewnie przeczytasz na stronach danej kliniki. Ale coś ponad 10 tyś musisz mieć..
    • stellaa0 Re: in vitro 14.12.10, 12:21
      Jeśli miałabym decydować jeszcze raz, wybrałabym in vitro ponownie bo tylko ta metoda okazała się w 100% skuteczna i to potrójnie! Za każdym razem zabieg podania zarodka był skuteczny i mamy trójkę zdrowych, świetnie rozwijających się dzieci (najstarsze ma obecnie 5 lat). Bólu absolutnie nie odczułam - owszem jest zapewne ból psychiczny jeśli próba się nie udaje ale fizycznego nie odczułam - zabieg pobrania komórek w znieczuleniu ogólnym - zero bólu, moze po - lekko podbrzusze pobolewało ale czasami okres miałam tysiąc razy gorszy smile podanie zarodków nic absolutnie nie boli - bardziej czuję cytologię smile no a potem ciąża i poród to inna bajka bo przechodzisz to jak miliony innych kobiet i niczym wyjątkowym się nie różnisz.
      Co do kosztów to raczej indywidualna sprawa, zależy od ilości leków do stymulacji, czy będziesz na tzw krótkim czy długim protokole, tego powinnaś dowiadywać się w klinice.
      powodzenia i jeśli masz wskazania - nie czekaj.
      • kingadpl Re: in vitro 14.12.10, 12:35
        jejku ja tak czytam sobie o tych wydatkach i co jak co ale niech sie wstydzi rzad ze ivf nie jest refundowany. to tak jakby tylko najbogatszych stac bylo na dziecko, naprawde przykre... sad
        mieszkam za granica, ubezpieczenie pokrywa 6 prob IUI i 3 IVF (ICSI traktowane jak proba IVF) i nikt sie nie przejmuje niczym. u nas 3 IUI zakonczone niepowodzeniem, niedlugo laparoskopia mnie czeka, pozniej chyba jedna IUI i jak ta sie nie powiedzie, to IVF. koszty to od 2-4tys Euro za probe, czyli cennik ten sam...
        trzymam za wszystkich mocno kciuki, zeby kolejne swieta nie byly juz we dwojke... wink
        • karolina.and Re: in vitro 14.12.10, 12:57
          Trudno powiedzieć jakie leki stymulacyjne dużo kosztują u mnie gdzieś ok 10.000,ale warto było udało się za pierwszym razem z Novomedice.
    • basia82online Re: in vitro 22.12.10, 08:56
      hej! ja same in vitro bede miala robione w poznaniu u dr. żaka a koszt samego zabiegu to 5300zl.do tego jednak musisz doliczyc ceny lekow,ktore wahaja sie od 15zl(pregnil), 2500-purogen,depherylina ok 300zl...wszystko zalezy od tego ile bedziesz musiala tego przyjac.ja calosc zaczelam od podstawowych badan hormonalnych a teraz zaczynam stymulacje i jak do tej pory na same leki wydalam 4000zl a w polowie stycznia upragniony zabieg zzakonczony powodzeniem(innej mysli nie dopuszczam do siebie bo bym zwariowala!)!!!
      wiesz,dobija mnie reklama tv naszego pie.....tego rzadu i powiekszaniu rodzin.chca wzrostu demograficznego, a jednoczesnie baaaardzo to utrudniaja takim kobietom jak my...
      • robis-bobis Re: in vitro 28.01.11, 11:50
        cena in vitro w warszawie to łącznie około 12 tys zł - ale to wszystko zależy jak to liczyć - jedna wizyta kosztuje ponad 100zł a ich liczba może być różna w zależności jak reaguje się na leki. Dochodzą też różne leki i ich dawki w zależności właśnie od reakcji. A po invitro to też ja co tydzien chodziłam na wizyty kontrolne które też chyba ze 150 zł kosztowały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka