Dodaj do ulubionych

Muszę schudnąć .....

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.04, 11:11
Mój ginekolog kazał mi schudnąć, bo podobno waga moze być też u mnie
przyczyną że nie jestem mamą.
Kazał mi jeść tłusto. Zleciałam kilka cm w biodrach i pasie, udzie, ale co
dalej - ubyło mi 4 kg przez 3 miesiące.
Czy znacie jakąś dietę nie zawierającą cukru i nie wiem no tłustą, którą
można stosować podczas starań o dziecko ????

Dziękuję z góry za podpowiedzi. smile
Obserwuj wątek
    • asiz Re: Muszę schudnąć ..... 14.04.04, 11:19
      witaj Yabuko, mam fajna diete ale nie odchudzajaca tylko na przemiane materii,
      trwa 13 dni i ani dna wiecej ani mniej, na kazdy dzien sa wyznaczone posilki -
      i nie ma w sumie glodowki, mozna schudnac od 7-20, chudniesz tez po diecie.
      SPRAWDZONE
      • Gość: edith Re: Muszę schudnąć ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 16:26
        Mój szef 3 tygodnie temu skończył tą dietę. Czuł się bardzo dobrze na niej i
        schudł 7 kg. Ale po niecałym tygodniu, dokładnie 5 dniach przytył 5 kg!!! A
        bardzo ograniczał się w jedzeniu. Wnioski są proste.
        I teraz chodzi wkurzony.....
    • asiz Re: Muszę schudnąć ..... 14.04.04, 11:22
      witaj Yabuko, mam fajna diete ale nie odchudzajaca tylko na przemiane materii,
      trwa 13 dni i ani dna wiecej ani mniej, na kazdy dzien sa wyznaczone posilki -
      i nie ma w sumie glodowki, mozna schudnac od 7-20, chudniesz tez po diecie.
      SPRAWDZONE przez kilku moich znajomych i dziala, moja tesciowa schudla 11 kg,
      jak bedziesz chciala daj znac przesle ci na skrzynke tylko napisz swojego
      maila, pa asia
      • mutantowa Re: Muszę schudnąć ..... 14.04.04, 13:58
        Ja przyłącze się do dietki, takie 10 kg naprzykład muszę zgubić, rany
        niezdawałam sobie nawet sprawy że to aż 10sad
        Kochana azis może prześlesz i mi tą dietkę cudsmile ładnie proszesmile
        Magda
        mutantowa@wp.pl
        • landrynka75 Re: Muszę schudnąć ..... 14.04.04, 16:17
          Asiz, ja tez bardzo prosilabym Cie o ta diete.
          Moj adres email: magbaran@poczta.onet.pl
          landrynka
          • mejdejka Re: Muszę schudnąć ..... 14.04.04, 17:24
            asiz i ja cie o ta diete prosze ; mejdejka@gazeta.pl moj numer gg 4227257 !
            dzisiaj wazylam sie u mojej kolezanki i wiecie co przez zime przybylo mi 15
            KILOGRAMOW sad SZOK - rzucilam palenie , a moze to przez duphaston? dzisiaj nie
            jem kolacji !!!!!!!!!!!!!! MUSZE SCHUDNAC ,POMOCY smile moze znacie jakies fajne
            linki ?POZDROMEJDEJKI
        • crashcoco Re: Muszę schudnąć ..... 07.07.04, 01:35
          Ja również chętnie przyłącze się do dietki
          Kochana azis proszę prześlij i mi tą dietkę cudsmile ładnie proszesmile
          Jola
          crashcoco@nospam.gazeta.pl
      • Gość: jacys Re: Muszę schudnąć ..... IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.04.04, 11:17
        prosze przeslij mi te dietke na jacys_bernaciak@wp.pl
        serdeczne dzieki, pozdrawiam
      • marzenalep Re: Muszę schudnąć ..... 08.07.04, 14:11
        ja również poprosze o tę dietkę, mnie tez jest troszkę za dużo
        mój adres m.lepicka @mz.gov.pl
        pozdrawiam MLsmile))
        • Gość: niania Re: Muszę schudnąć ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 15:24
          a czy waga partnera ma znaczenie w staraniach o dziecko?
    • martini_very_bianco Do tych, co chca chudnac 14.04.04, 14:36
      jest taka dieta zwana dieta optymalna, ale rownie optymalna, co kontrowersyjna,
      na forum zdrowie ciagna sie od tygodni debaty, przejrzyj watkismile

a skad jestescie? bo ja musze zrzucic pare kilosow ze wzdgelow estetycznych, i
      mam takie zrywy aerobikowo-basebonowe, energii starcza mi na 2 tygodnie, a
      potem to potrzebuje zewnetrznej motywacji. W maju wracam do wawy i musze sie
      wreszcie za sie zabrac, bo mi butelke rozsadzi. Kto chce dolaczyc? smile))

• lidek0 Nie bardzo rozumiem.... 14.04.04, 14:51
      Jak masz schudnąć jedząc tłusto? A może ja czegoś nie zrozumiałam. Ja też
      musiałam schudnąc przed staraniami i schudłam 10 kg. Moja metoda to:
      śniadanie: płatki/dowolne/ na mleku 0,5%
      II śniadanie: jogurt /dowolny/, owoce, kawa z mlekiem 0,5% /jeżeli wogóle kawę
      pijesz, owoce dowolne, soki
      obiad ok 13-14 mięso z warzywami, naleśniki, pierogi, to co lubisz ale nie łącz
      ziemniaków z mięsem.
      Potem do wieczora owoce, jogurt, soki

Generalne zasady:
      jedz o stałych porach, do momentu aż zniknie uczucie głodu, nie do syta, jedz
      powoli.
      rób zakupy na cały tydzień planując wszystko wcześniej, nie kupuj jedzienia jak
      jesteś głodna
      kupuj rożne rzeczy, monotonia w jedzeniu szybko zniechęca
      nie pij napojów słodzonych i gazowanych typu cola
      wyrzuć z diety sery żółte, masło, pieczywo, ciasta /jeżeli już masz na coś
      ochotę to wybierz te bez kremu z owocami/, puste kalorie takie jak alkohol,
      lody.

Ja dzięki tej metodzie chudłam 1,5 kg tygodniowo czyli bardzo bezpiecznie,
      lekarz powiedział, że moja metoda jest bezpieczna. Poza tym jeżeli jednego dnia
      coś zmienisz, zjesz coś tłustego czy kalorycznego nic się nii stanie, po prostu
      mniej schudniesz, a cały schemat nie zostanie zaburzony jak w przypadki diet
      dud.
      Czytałam dużo na temat wiele diet zwłaszcza 13-tki i jestem przerażona ludzką
      głupotą. Nikomu, kto ją stosuje czy stosował nieprzyszło do głowy skonsultować
      się z lekarzem, ubytek masy ciała jest o wiele za duży i skutki uboczne mogą
      się pojawić nieoczekiwanie. Kobiety chcące starać się o dziecko powinny wykazać
      więcej zdrowego rozsądku.
      Nadwaga niestety często wiąże się z za wysoka prolaktyną a ta jak wiadomo
      upośledza drugą fazę cyklu, uniemozliwia zajście w ciążę i może być przyczyna
      poronień.
      pozdrawiam
      • asiz Re: Nie bardzo rozumiem.... 14.04.04, 15:16
        Witaj Lidek, to bardzo dobrze, ze wiele czytalas na ten temat, ja nic nie
        czytalam o "13" bo i nigdy zadnej nie stosowalam, znam tylko ta jedna, a jak
        dziewczyny chca stosowac diete to i tak same ocenia ktora jest dla nich
        odpowiednia. jednak tez jestem zdania, ze zbyt szybki spadek masy ciala to
        niezbyt dobrze, pozdrawiam, pa
        • ms78 Re: Nie bardzo rozumiem.... 14.04.04, 15:49
          asiz czy moglabys mi przeslac ta diete?? i jak jest z efektem jo jo po niej??

pozdrawiam

ms78@gazeta.pl
          • migotkaa1 Re: Nie bardzo rozumiem.... 14.04.04, 19:23
            Azis ja również proszę cię o przesłanie mi tej dietki.
            Serdeczne dzięki migotkaa1@gazeta.pl
            • migotkaa1 Re: Nie bardzo rozumiem.... 14.04.04, 19:25
              Przepraszam Asiz mała literówka mi się wkradała.
      • mejdejka Re: Nie bardzo rozumiem.... 14.04.04, 17:30
        LIDKA i do ciebie mam prosbe - WYSLIJ MI SWOJA DIETE -mysle ,ze to rozsadna i
        madra dieta ! mejdejka@gazeta.pl! dzieki
        • lidek0 Re: Nie bardzo rozumiem.... 15.04.04, 12:18
          mejdejka,
          swoja dietę opisałam powyżej. W niej nie ma jak w np 13-tce, że na śniadanie 30
          gr czegoś plus szklanaka jakiegoś płynu. To sa bardziej ogólne założenia,
          wszystko zależy od Twoich upodobań, tego co lubisz /ja szpinaku do ust nie
          wezmę/ od tego na co jest sezon.
          pozdrawiam
      • Gość: Yabuko Re: Nie bardzo rozumiem.... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 14:41
        Mam jeść tłusto, nie używać cukru i wszystkiego co słodkie. o napojach
        gazowanych i sztucznych typu cola nie wspomnę - też nie wolno. Chleba -nie
        wolno. Stosuje to od listopada i schudłam 4 kg tylko sad, ale straciłam po kilka
        cm w pasie biodrach biuscie i udach. Sama juz nie wiem, chyba sprawdzę te Twoją
        dietę tym bardziej że jak piszesz twój lekarz powiedział że jest bezpieczna. smile
        Dziekuję
    • trops7 Re: Muszę schudnąć ..... 14.04.04, 17:42
      jam też mam ten problem co Wy dziewczyny mój gin. też kazał mi schudnąć 8 kg. i
      też nie mam na to sposobu jeżeki mogę prosić ASIZ o proponowana diete to będe
      wdzięczna pozdrawiam
      radlena@o2.pl
    • martini_very_bianco a ja to myślę... 14.04.04, 17:52
      ... że chudnięcie 11 kg przez 13 dni to bardzo zły pomysł. Zupełnie bezpieczną
      granicą jest schudnięcie o jeden rozmiar miesięcznie (czyli na obwody, nie
      kilogramy). Nie znam się, ale ubytek wagi typu 11 kog w krótkim czasie to
      bardzo zły pomysł, chociaż kusi..

16%VOL
      22%VAT
      • asiz Re: a ja to myślę... 14.04.04, 18:10
        nie 11kg w ciagu 13 dni, tylko 6kg reszte po skonczeniu diety, jejku wielka
        afera sie robi z ta dieta... a przeciez nikomu na sile nie kaze jej stosowac
        • martini_very_bianco Re: a ja to myślę... 14.04.04, 18:14
          ojejuuuu, nie denerwuj się. z tego, co napisałaś, wywnioskowałam, że to było 13
          w 11 dni. Nie robię afery, tylko mówię, co wiem, z doświadczeń własnych i
          otoczenia, z całym szacunkiem dla Twojego sposobu. A że nie każesz, to tyle
          jako polonistce udało mi się zrozumieć z tekstu pisanegosmile)))))

16%VOL
          22%VAT
          • asiz Re: a ja to myślę... 14.04.04, 18:17
            nie denerwuje sie i nie napisalam ze to ty robisz afere, skonczmy juz ta
            dyskusje, bo to nie jest to forum, pozdrawiam
        • Gość: Jola Re: UWAGA NA DIETĘ 13 DNIOWĄ IP: *.tomaszow.mm.pl 14.04.04, 18:35
          A ja Wam powiem, że ta dieta (jeśli myślimy o tej samej, tam gdzie chyba w 5
          dniu jest kurczak a wcześniej zdarza się szpinak, bleeee), jest BEZNADZIEJNA!!!
          U mnie rozpowszechniła ją koleżanka z pracy, dała odbitki ksero, mówiła
          (zresztą to było napisane), że dieta ta została wymyślona i opracowana przez
          jakiś szpital (bodajże w Kopenhadze) i faktycznie można na niej schudnąć od 6
          do 20 kg. w 2 tygodnie. Ja próbowałam, ale odwieźli mnie na 4 dzień z potworną
          migreną i objawami braku witamin do szpitala. Rzuciłam to daleko przed siebie a
          ten "pycha" szpinak do tej pory leży gdzieś w zamrażalniku.Dziewczyny, które
          zaczynały tę dietę, chudły tak 2-3 kg. i dawały sobie spokój, bo zaczynały po
          prostu tracić siły i stawały się głodne. Jednej się udało, schudła chyba 15 kg.
          a po miesiącu (to było w ub. roku w maju) zaczęły się u niej problemy z zębami,
          dostała paradontozy, cała szczęka jej się chwiała. Po skończonym cyklu
          odchudzania zaczęła jeść normalnie, a we wrześniu przyszła do pracy grubsza o
          10 kg. i nadal tyje. Powiedziała, że każdego przed tą dietą będzie ostrzegać,
          więc ja robię to samo. Ja tylko ostrzegam, ale może to o zupełnie inną dietę
          chodzi. Jeśli zaś idzie o tłuste diety, to jest taka książka o diecie
          Kwaśniewskiego. Celowo piszę "jest", a nie "polecam". Tam znajdziecie diety
          mówiące o tym jak jeść tłusto i chudnąć. Są to jednak metody bardzo
          kontrowersyjne, budzą wiele dyskusji i sprzeczności, podobno ludzie, którzy ją
          stosowali nie polecają jej. Ja nie wiem, nie znam nikogo, kto by ją stosował i
          schudł, ale może rzeczywiście działa, nie wiem, nie mam prawa oceniać, bo, jak
          mówię, nie znam żadnego "wyleczonego" tą dietą przypadku. Jeśli zaś chodzi o
          tę "cud dietę" 13 dniową, to znam osobiście osobę, która ją stosowała a i sama
          mam bardzo przykre doświadczenia... Ale z drugiej strony, dziewczyny, o jakiej
          my wadze mówimy??? Ja zaszłam w ciążę przy 72 kg. (154cm), a moja szwagierka
          zaciążyła (fakt, że 3 dziecko), przy wadze sporo ponad 100kg. Wy ważycie
          więcej?
          • martini_very_bianco o tych tłustych 14.04.04, 18:38
            o dietach tłuszczowych, już pisałam, bardzo dużo było dyskusji na forum
            zdrowie. oj baaaardzo. jako zupełnie neutralny obserwator, choć siostra brata,
            który był na tej diecie przez 3 miesiącesmile, polecam przyjrzenie się argumentom
            obu stronsmile

16%VOL
            22%VAT
    • asiz Re: do dziewczyn co chciały dietę 14.04.04, 18:13
      powysylalam Wam to, dajcie tylko znac czy doszlo, papa
      • Gość: Magda Re: do dziewczyn co chciały dietę IP: *.kim.pl 15.04.04, 10:47
        Moge tez prosic o ta diete??
        madziulaw@poczta.onet.pl
        dziekismile)

Zycze powodzenia
        Magda
    • iwka901 Re: Muszę schudnąć ..... 14.04.04, 21:07
      Nie polecam tej diety
      jest bardzo rygorystyczna i uboga w składniki odżywcze, efekt jojo prawie
      natychmiastowy. Tylko sobie zaszkodzicie!
      Nie lepiej zastosować dietę 1000-1200kcal gdzie jest dużo dobrego jedzonka i
      się chudnie 4 kg w miesiąc, bez głodu i zawrotów głowy?
      Nieprawidłowe odchudzanie wcale nie pomoże w staraniach o dzidzię.
      • Gość: Nova Re: Muszę schudnąć ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 21:44
        Potwierdzam, potwierdzam i goraco odradzam. Juz zreszta raz byl taki watek i o
        tym pisalam. Sama stosowalam te diete cud - efekt byl, ale sie szybko zbyl, bo
        bylo tez slynne jojo wink. Nie wierzcie w to, ze to nie jest glodowka - to jest
        glodowka, wystarczy policzyc kalorie. A jak ktos sie chce jednoczesnie starac o
        dzidzie - to w ogole jakis chory pomysl. Oczywiscie wszystkie zrobicie co
        chcecie, ale niestety nie ma innego sposobu na schudniecie niz racjonalna i
        zbilansowana dieta. Pozdrawiam.
    • Gość: Wandzia Re: Muszę schudnąć ..... IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.04, 22:26
      Hej, Iwka901! Napisz coś więcej o tej diecie?
      Mi gin kazał schudnąć 3 kg. Chodzę od miesiąca na siłownie i waga stoi. Ale
      przydała by mi się jakaś fajna dietka. Moim największym problemem są
      słodycze....
      • Gość: iwka901 do Wandzi IP: *.wroc.zigzag.pl 15.04.04, 18:48
        Hej,
        znalazłam tę dietę właśnie na www.gazeta.pl, jest naprawde skuteczna, łatwa i
        bogata w składniki odżywcze. Skomponowana jest przez dr. Białkowską (pamiętasz
        program "kwadrans na kawę" dla grubasów?)
        serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51217,817756.html
        jest tam jadłospis na 7 dni. Można zamieniać posiłki. Jest to dieta 1200 kcal.
        powodzenia.

Jeszcze raz przestrzegam wszystkie starające się przed restrykcyjnymi dietami.
        Kiedyś, w pędzie za idealną sylwtką stosowałam te diety - w tym i tą opisywaną
        tutaj 13 dniową. Dziś mam rozregulowany organizm i gospodarkę hormonalną -w
        związku z tym problemy z zajściem w ciążę.
    • trops7 Re: Muszę schudnąć ..... 15.04.04, 07:16
      dziękuję za przesłaną dietę nie przejmuj się słowami krytyki ona jest wszedzie
      a tak na marginesie to ja przechodziłam podobną diete i czułam się wręcz
      fantastycznie po niej przestały wypadać mi włosy i zgubiłam 5 kg. trzymaj sie
      siepło. Lena
      • Gość: Nova Re: Muszę schudnąć ..... IP: 149.156.31.* 15.04.04, 09:15
        Krytyka nie jest bezpodstawna, mozna probowac polemizowac z naszymi sadami, a
        nie negowac z gory naszych slow. Nie zapomnijcie tylko wspomniec waszym
        doktorom o rodzaju diety, na ktora przechodzicie. Jak sie tak trzezwo
        zastanowicie, to dieta ktora obiecuje chudniecie od 6 do 20 kg w ciagu 13 dni
        nie ma chyba nic wspolnego z racjonalnym odzywianiem. Wasz wybor. Czlowiek
        zawsze musi sam sie sparzyc, zeby uwierzyc smile.
    • Gość: Sylwia Re: Muszę schudnąć ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 07:22
      Asiz czy możesz przysłać również dla mnie tą dietę: syla142@poczta.fm
      • Gość: do Asiz Re: Muszę schudnąć ..... IP: 80.244.134.* 15.04.04, 08:22
        Może napisz tą dietkę na farum, wszystkie skorzystamy, a nie będziesz musiała
        wysyłać każdej z osobna.
        Pa.
    • asiz Re: Dieta 15.04.04, 12:17
      Dieta na przemiane materii- opracowane przez rzadowy szpital w Kopenhadze

lp. śniadanie lunch obiad
      Dzień 1 kubek czrnej kawy 2 jajka na twardo 1 dyży befsztyk
      1+8 1 kostka cukru 1 pomidor sałatka z olejem
      (wtorek) i cytryną

Dzień 1 kubek czarnej kawy 1 duży befsztyk 1 plaster szynki
      2+9 1 kostka cukru sałatka z olejem 2-3 szklanki jogurtu
      (środa) i cytryną naturalnego
      1 świerzy owoc

Dzień 1 kubek czarnej kawy gotowany szpinak 2 jajka na twardo
      3+10 1 kostka cukru 1 pomidor 1 plaster szynki
      (czwart.) 1 (kromka) grzanka 1 świerzy owoc sałatka z olejem
      i cytryną

Dzień 1 kubek czarnej kawy 1 jajko na twardo 1 puszka (mała)mie-
      4+11 1 kostka cukru 1 tarta marchew szanego kompotu
      (piątek) małe opakowanie twarożku 2-3 szklanki
      naturalnego jogurtu naturalnego

Dzień 1 duża marchew 1 duża chuda ryba 1 duży befsztyk
      5+12 z cytryną z cytryną, z odrobiną sałata (tylko)
      (sobota) sosu do pieczenia i brokuły

Dzień 1 kubek czarnek kawy 1 kurczak 2 jajka na twardo
      6+13 1 kostka cukru sałatka z olejem 1 duża marchew
      (niedziela) 1 grzanka

Dzień7 1 kubek herbaty kawałaek ugrilowanego
      (poniedz.) bez cukru chudego mięsa NIC
      1 świerzy owoc

- chuda ryba - dorsz, pstrąg, itp
      - gruby plaster - 10 dag
      - wędlina - chuda, wędzona, gotowana
      - przyprawa - sól, ieprz
      - kawa - może być rozpuszczalna lub z ekspresu
      - doradza się pić 2 litry wody dziennie
      - jeżeli przestrzega się diety można zgubić 7-20 kg

Uwaga!
      Lunch i obiad można zamieniać nawzajem, jeżeli będzie to miało miejsce tego
      samego dnia. Dieta zmierza do zmiany przemiany materii, co prowadzi do tego, że
      po 13-tym dniu możesz jeść normalnie bez obaw tycia przez pierwsze dwa lata.
      Nie kest to, więc zadna dieta odchudzająca, przeciwnie - dieta zwiekszająca
      przemiane materii i dlatego spokojnie ona działa nawet po zakończeniu kuracji.
      Jeżeli kuracje przeprowadza się niewolniczo, zgubi sie nadmiar tłuszczu (7-
      20kg). Kurację przeprowadza się przez 13 dni i ani jednego dnia mniej ani
      więcej. Jeżeli podczas kuracji wypijesz lamke wina, piwo, zjesz słodycze albo
      żujesz gumę, jesz dodatkowe jedzenie, to przerywasz kurację od razu i w związku
      z tym ginie efekt. Jeżeli kurację przerwałeś przed upływem 6 dni, mozna ją
      powtórzyć od nowa po trzech miesiącach.
      Jeżeli kurację przeprowadziło sie punkt po punkcie, nie mozna jej ABSOLUTNIE
      powturzyć szybciej niz po roku.
      Zaleca sie jednak, aby kurację powtórzy po 2 latach, (jeżeli to potrzebne). Ze
      względu na długość kuracji jest ja trudno zaplanować, dlatego dobrze jest si
      upewnić, czy w tym okresie nie jesteśmy zaproszeni na obiad, urodziny, czy inne
      przyjęcie.
      Jeżeli jestś głogny, wypij szklankę wody. PIJ CONAJMNIEJ 2 LITRY WODY DZIENNIE!!

• asiz Re: Dieta 15.04.04, 12:21
        oj wszystko sie kokickalo, inaczej napisalam a inaczej to widac, jest w tej
        diecie jeszcze podział na sniadanie, lunch i obiad, poprawie to
        • asiz Re: Dieta poprawiona 15.04.04, 12:34
          Dzień 1+8 (wtorek)
          Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru
          Lunch: 2 jajka na twardo, 1 pomidor
          Obiad: 1 duży befsztyk, sałatka z olejem i cytryną

Dzień 2+9 (środa)
          Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru
          Lunch:1 duży befsztyk, sałatka z olejem i cytryną,1 świeży owoc
          Obiad:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego

Dzień 3+10 (czwart.)
          Śniadanie:1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru, 1 (kromka) grzanka
          Lunch:gotowany szpinak, 1 pomidor, 1 świeży owoc
          Obiad:2 jajka na twardo, 1 plaster szynki, sałatka z olejem i cytry.

Dzień 4+11 (piątek)
          Śniadanie:1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru
          Lunch:1 jajko na twardo, 1 tarta marchew, małe opakowanie twarożku naturalnego
          Obiad:1 puszka (mała) mieszanego kompotu, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego

Dzień 5+12 (sobota)
          Śniadanie:1 duża marchew z cytryną
          Lunch:1 duża chuda ryba z cytryną z odrobiną sosu do pieczenia
          Obiad:1 duży befsztyk sałata (tylko) i brokuły

Dzień 6+13 (niedzie.)
          Śniadanie:1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru, 1 grzanka
          Lunch:1 kurczak, sałatka z olejem i cytryną
          Obiad:2 jajka na twardo, 1 duża marchew

Dzień 7 (ponied.)
          Śniadanie:1 kubek herbaty bez cukru
          Lunch:kawałek ugrilowanego chudego mięsa 1 świeży owoc
          Obiad:NIC

reszta, czyli ten opis jest caly dobry
          • martini_very_bianco Re: Dieta poprawiona 15.04.04, 12:48
            Kawa i cukier przy odchudzaniu, matko! Jeśli zjadasz kostkę cukru i pomidora,
            to automatycznie Twój organizm dostaje z tego pomidora kilkanaście procent
            mniej substancji odżywczych, bo cukier źle wpływa na wchłanianie i witami, i
            pierwiastków. A to przy tak niewielkiej ilości składników odżywczych w tej
            diecie robi różnicę. Ale siedzę cicho, bo mnie oskarżysz o robienie aferysmile)))
            A w kwestii śniadania, cytuję no1teresę z innego forum

Maximum żołądka przypada między 7-9 rano (minimum w godz. 19-21). Oznacza to,
            że powinniśmy zjadać obfite śniadania, a w miarę zbliżania się do wieczora,
            jeść coraz mniej.

Trzustka pracuje najlepiej w godzinach 9-11 i wtedy można sobie pozwolić na
            słodycze i jeść posiłki węglowodanowe. Ilość wydzielonej insuliny i enzymów
            trawiennych jest wystarczająca do właściwego strawienia tego typu pokarmu.
            Natomiast słodyczy nie wolno jeść późnym popołudniem i wieczorem, ponieważ
            trzustka w godz. 21-23 odpoczywa i zmuszanie jej do produkcji insuliny powoduje
            jej przeciążenie i nadmierny rozrost komórek wytwarzających ten hormon.

Ale naprawdęn nie chcę robić afery i serdecznie Cię pozdrawiam, nieco
            zazdroszcząc silnej wolismile))))

16%VOL
            22%VAT
            • asiz Re: Do Martini... 15.04.04, 16:20
              nie ja opracowalam ta diete, nie stosowalam jej i nie mam silnej woli,
              odpowiedzialam tylko Yabuko na posta. nie wiem cos tak sie czepila tej diety,
              musisz dyskutowac z kims kto sie na tym zna - bo ja ani troche, a ze mialam ta
              diete to odpowiedzialam, ze moge ja przeslas. i apel do dziewczyn! posluchajcie
              martini bo ona jest specjalistka i jesli mowi ze cos jest zle to tak jest.
              koniec tej glupiej dyskusji i czep sie kogos innego martini, bo ja mam wiekszy
              problem od tych pogaduszek z toba, nie moge zajsc w ciaze... moze cos ci
              wiadomo na ten temat! i moze o tym teraz pogadajmy co???
              • martini_very_bianco do Asiz 15.04.04, 22:26
                asiz. Nie rozumiem, słownie NIE ROZUMIEM, o co Ci chodzi. Nie czepiam się
                Ciebie, bo mam ciekawsze rzeczy do roboty, tylko mówię, co wiem, i co sądzę na
                temat tej diety. Tylko tyle. Forum to podobno wymiana doświadczeń. Z 5 razy
                napisałam Ci, że nie wstukuję tego wszystkiego po to, żeby Ci dokuczyć i
                kolejny raz mogę napisać: nie piszę tego po to, żeby Ci dokuczyć. Może jesteś
                nieco przewrażliwona dzisiaj akurat... Nie jestem specjalistką, i nie mam
                takich ambicji, po prostu mówię, co wiem, a Ty jakoś histerycznie na to
                reagujesz... Nie chcę sprawiać Ci przykrości i źle odczytujesz moje intencje.
                Serdecznie Cię pozdrawiam i proszę - nie denerwuj się tak, psujesz humor mnie i
                sobie przy okzazji też, niepotrzebnie się nakręcając.
                No. Ja również temat uważam za zakończonysmile
    • Gość: Wojtas Re: Muszę schudnąć ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 21:19
      Jest jeszcze jeden ważny aspekt odchudzania czy jak ktoś woli ładnej sylwetki .
      Trzeba się przede wszystkim ruszać ! Niestety w naszym kraju nie jest to
      proste - barak ścieżek rowerowych , basenów boisk czy kortów i innych placówek
      robi swoje . O młodzieży której nikt nie wychodzi na przeciw w ogóle wolę nie
      wspominać . Ale wiem po sobie , że przy jakimś tam uporze można .
      Dieta nam daje tylko pozbycie się zbędnych kilogramów a ładna sylwetka to
      kwestia ciężkiej pracy . Ale już samo bieganie , systematyczne robienie
      kilkunastu przysiadów i pąpek codziennie rano da bardzo przyzwoite efekty .
      Sam trening to też kwestia naprawdę dużej wiedzy trzeba się tym też trochę
      zainteresować . Na początek polecam info ze strony www.hitec.pl jest tam b.
      dobre forum . Ostatnio czytałem tam jak spalić tkankę tłuszczową i nie jest to
      wcale takie proste hehe www.hitec.pl/forum/viewtopic.php?t=2202
      Bardzo ważne żeby do odchudzanie nie podchodzić panicznie jak do wroga ale
      trzeba doszukać się tu wyzwania takiego jak jednego z wielu - przyjemność z
      efektów murowana !!!
    • Gość: Wandzia Re: Muszę schudnąć ..... IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 11:07
      Dzięki Iwka901! Już wydrukowałam sobie tą dietkę. Zapowiada się nieźle.
      Zaczynam od poniedziałku. Pozdrawiam pa pa
      • Gość: iwka901 Re: Muszę schudnąć ..... IP: *.wroc.zigzag.pl 16.04.04, 17:18
        Ja też od poniedziałku, również mi się nazbierało 3 kg za dużo, bo przestałam
        chodzić na aerobik. Napisz później jakie efekty.
        iwka 901@gazeta.pl
        powodzenia!
    • Gość: Justyna Re: Muszę schudnąć ..... IP: *.city.net.pl / *.city.net.pl 16.04.04, 20:01
      Dziewczyny biore hormony i tyję podajcie jakąś dietkę rgosia@city.net.pl
      • fulvia16 Re: Muszę schudnąć ..... 21.04.04, 14:52
        I jak wam idzie dziewczyny?
        Ja po intensywnej jeździe na nartach i objadaniu się w ciąhu tygodnia straciłam
        3 kg i wtedy po raz ostatni się ważyłam. Teraz nieco się przejmuje, że znowu
        przytyłam, stąd boje się wejść na wagę, aby sobie humoru nie pogarszać, bo i
        tak nie jest najlepszy....
        Postanowiłam od 1 dc spróbować jednak tej diety kopenhaskiej, czy któraś z was
        co ją stosuje aktualnie lub skończyła może napisać czy faktycznie schudła,
        jakie ma samopoczucie etc????
        Zaczęłabym od jutra, choć do terminu @ ok 5 dni, ale już 10 dni po owu zrobiłam
        test i 1 kreska...sad(((((((
        no cóż w każdym razie pozdrawiam
        F.
    • Gość: edit Re: Muszę schudnąć ..... IP: *.wilbo.com.pl 21.04.04, 18:19
      Witam,
      po wielu przemyśleniach (ostatnio po takim intensywnym odchudzaniu nerki mi
      wysiadły)postanowiłam spróbować diety "13", dzisiaj jest dopiero drugi dzień,
      czuję się świetnie, nie staciłam humoru tak jak to było ostatnim razem. Ta
      dieta to wcale nie jest taka głodówka, posiłki są naprawdę obfite(moja dieta
      troszke różni się od tej podanej wyżej, stosuję si do tej podanej w wydaniu
      specjalnym Claudii - Diety) najadam sie do syta , najgorsza jest dla mnie
      słodka kawa rano, zawsze pijałam gorzką ale z mlekiem,szpinak faktycznie nie
      jest smaczny ale moża zastąpić go brokułami albo szparagami.
      Wspomagam się codziennie jazdą na rowerze (ok10 km, wiem to nie dużo ale na
      dłuższe przejażdzki niestety nie mam czasu)
      Zobaczymy jaki będzie efekt, po tych 13-stu dniach chcę rozpocząc dietę 1000-
      kalorii, naprawdę muszę schudnąć i mam nadzieję że to pomoże mi w staraniach o
      dzidzię, w naszej rodzinie był już taki przypadek,że po schudnięciu kuzynka bez
      problemu zaszła w ciąże.
      Życzę wszystkim powodzenia, 13 dni to nie tak długo a skoro może pomóc...
    • Gość: Iw Re: Muszę schudnąć ..... IP: *.derbynet.pl / 217.153.152.* 21.04.04, 18:43
      Witajcie,
      Ja krótko na temat "osławionej" 13-tki. Stosowałam ją a maju ur. i schudłam 6
      kg....niestety jednak dla moich "maluchowych" starań przeszkodział.....@
      pojawiła się po 65 dniach....a nastepna po 55 a jeszcze kolejna była wywoływana
      luteiną i potem już tylko leczenie......takze uważajcie....u mnie ogólnie nie
      sprawdziła się!
      • limonka123 Re: Muszę schudnąć ..... 07.07.04, 13:39
        stosowałam 13 przez kilka dni, ale na szczęście się opamiętałam.
        Szczerze polecam dietę Montignac (zajrzyjcie na www.montignac.prv.pl - jest tam
        forum lub znajdźcie forum prywatne na gazecie w dziale zdrowie). Przez trzy
        miesiące zrzuciałam 5 kg bez liczenia kalorii - zdrowo i sensownie. Niestety
        ostatnio wyjeżdżałam na urlop i tam puściły wszystkie hamulce żywieniowe.
        Dziewczyny to działa, a dietę można stosować całą ciążę i w czasie karmienia.
        Nie znałam jej wcześniej i w czasie mojej ciąży za dużo przytyłam i teraz mam
        jeszcze tak ok 10 kg do zrzucenia. Mam pco i znów czeka mnie kolejna
        stymujacja, a planujemy następne dziecko bo mam już 33 lata i chciałabym
        rodzeństwa dla małej. Schudnięcie jest dla mnie warunkiem rozpoczęcia leczenia,
        no chyba żeby cud się zadażył i obyłoby się bez stymulacji.
        Zainteresujcie się d. Montignac - ja do niej wracam bo to dla mnie jedyna droga.
        Pozdrawiam Limonka
        • dahl70 Re: Muszę schudnąć ..... 08.07.04, 19:35
          Witam wszystkie forumowiczki!
          1. Inaczej sie trzeba odchudzac "dla figury", inaczej "dla dzidziusia"!
          Wszelkie drastyczne/ubogie diety moga tylko zaburzyc owulacje! A nie o to tu
          chodzi! Nie ma co sie oszukiwac - dieta cud nie dla nas! Tu sie trzeba niestety
          podniesc z fotela! Wcale nie trzeba zapisywac sie na silownie czy basen - nie
          wykrecajcie sie, kochane! Wystarczy pomaszerowac codziennie min.30 min! Do tego
          przestac ZREC! Rozsadna dieta moze tylko pomoc nam w chudnieciu i zmienic zle
          nawyki. I nie ma sie co oszukiwac.
          2. Szczegolnie przy PCO (sama mam) nie dieta cud nam pomoze, ale zmiana
          sposobow odzywiania sie! Nami steruja inne czynniki niz "zdrowymi"
          dziewczynami. Nie wystarczy tylko schudnac - wage trzeba jeszcze utrzymac!
          3. 13-dniowka zostala opracowana przez Glowny szpital w Kopenhadze juz ladnych
          kilka lat temu. Stworzyli ja lekarze w celu szybkiego przygotowania co
          poniektorych pacjentow do operacji. I nie miala absolutnie byc wykorzystywana
          poza szpitalem(ale jak widac byla latwym kaskiem!). Chodzilo o szybki efekt w
          kontrolowanych warunkach, bez zakladania, ze ma sie utrzymac! W niektorych
          przypadkach dawala efekt podwyzszenia przemiany materii (jesli byla wczesniej
          zanizona!!!), ale tylko w niektorych. Ja sama dalam sie kiedys na nia namowic.
          Schudlam 4kg. Oczywiscie wrocily po jakims czasie te 4 i 2 dodatkowe! W
          niektorych przypadkach natomiast moze bardziej zaszkodzic niz pomoc. Jedzac tak
          malo nie ma sily nie schudnac! Do tego nie potrzeba takiej diety - wystarczy
          jesc tak samo malo, glownie zielenine (salate, brokuly, szpinak), chude mieso i
          lekki nabial! I gotowe. Schudniecie na 100%! Ale to sie nie utrzyma, a jojo
          macie jak w banku! Predzej czy pozniej!
          Powiem Wam jeszcze, ze polska wersja 13-tki rozni sie od ogrinalu (np. w org.
          zabronione sa wszelakie przyprawy- tez sol pieprz!; nie ma brokolow a jest
          gotowany seler...) Skad wiem? Mieszkalam w DK kilka ladnych lat (obecnie
          mieszkam w SWE) i mialam kolezanke pracujaca w tym szpitalu.
          4. Jest duzo dobrych diet, ale to bardzo indywidualne, ktora komu najlepiej
          pasuje. Jedna bedzie zadowolona z "nielaczenia", inna z Montignac'a, a jeszcze
          inna z Atkinsona. Wazne, aby diete wybrac nie jako przejsciowy okres, a system
          codziennego zywienia. Ja obecnie stosuje GI i jestem zadowolona. Moze nie
          chudne specjalnie (3 kg w 2 mies to tez niezly wynik!), ale nie tyje wiecej, co
          przy pco jest wazne.

Madra jestem bardzo jak widac, ale sama potwornie grzesze "w kuchni" i ciezko
          mi ruszyc tylek z fotela! Ale za to wiem co powinnam robicsmile))) Zazdroszcze
          dziewczynom samozaparcia i wytrwalosci. Zycze powodzenia w tej "walce"!
    • bzubza Re: Muszę schudnąć ..... 07.07.04, 18:33
      jest taka ciekawa strona www.grubasy.pl, polecam bo sa na niej rozne ciekawe
      diety i inne info z tego zakresu, PA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka