Dodaj do ulubionych

musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!!

14.04.04, 22:11
musze Wam to powiedziec, bo strasznie sie ciesze, ze w koncu zdecydowalismy
sie wyjsc z obszaru zasiegu naszej lokalnej kliniki smile)) a to po sukcesie
mojej forumowej psipsiolki (bo jej sie wlasnie udalo)!! poznalam tu na forum
dwie dziewczyny, ktorym udalo sie w Novum, wiec juz nie moge dluzej czekac...
myslalam Manusku, ze beda juz trzy... no, ale dzieki temu moze razem
zaczniemy wszystko od nowa!!
dziewczyny trzymajcie kciukaski za mnie!! jeszcze troche!! mam nadzieje...
nowa nadzieje!!
caluski wiosenne!!
piegoosek
Obserwuj wątek
    • Gość: Dagmara Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! IP: *.cnclrk01.pa.comcast.net 14.04.04, 22:21
      Piegoosku,

Zycze Ci wymarzonego i zasluzonego sukcesu! Trzymam kciuki!

D.

• martini_very_bianco Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 14.04.04, 22:25
      no ja trzymam cały czas! A kiedy wzmocnić kciukasowanie? Bo muszę sobie zapisać
      w kalendarzu, inaczej zapomnę, bo taką już mam nędzną pamięćsmile To przez ten
      alkohol... Napiiiisz!

16%VOL
      22%VAT
      • piegoosek Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 14.04.04, 22:46
        a no jade w przyszly czwratek, 8.15 na Bocianiej smile
        obudzila sie we mnie nadzieja... mimo, ze nie siedze z zalozonymi rekoma... a
        jednak!!
        licze na te Wasze kciukaski wink))
        i nie pij tego dnia za duzo Martini wink chyba, ze zdrowie naszego maluszka wink))
        pa
        • martini_very_bianco Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 14.04.04, 23:06
          no jak zazwyczaj bez okazji nie piję, wbrew polskiej świeckiej tradycji, tak
          tym razem zrobię wyjątek... 8.15 to dla mnie środek nocy, ale jak się trzyma
          przez sen, to też się liczy, co? Nic to, jeszcze pogadamy, bo to wszak cały
          tydzień. Jeszcze, czy tylko?

16%VOL
          22%VAT
          • piegoosek Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 15.04.04, 00:07
            pewnie smile dziki dziewczyny!! z wami mi zawsze razniej!!
            dobranoc!
            piegoos (coraz bardziej piegowaty od wiosennego slonka, oj...)
        • ami6 Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 15.04.04, 08:20
          zaspałam smile
          napisz koniecznie u kogo byłaś, no i jak byłosmile
          • piegoosek Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 15.04.04, 11:59
            Ami!! ja dopiero jade w przyszly czwartek smile) 22.04 trzymaj kciukaski!!
            caluski od piegooski
    • Gość: ona19 Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! IP: *.elomza.pl / 80.51.183.* 14.04.04, 23:16
      Trzymam bardzo mocno kciuki!!!!!!!!!!!!
      • aniutek Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 15.04.04, 00:58
        hej Piegowata smile
        tzrymam i ja kciuki za Ciebie i tak po cichutku powiem ,ze mam przyjaciolke z malym syneczkiem
        wlasnie dzieki Novum.
        uda sie, nie moze byc inaczej
        • maliniaq Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 15.04.04, 08:17
          I ja trzymam kciuki z całej siłki, obydwoje z Adasiem (29 tc) trzymamy. A on
          chyba nawet jeszcze mocniej, zaciska je nawet na mojej wątrobie, to na pewno
          pomoże, czekamy na wieści.Pa!
          • Gość: Dotti Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 08:19
            Ja też trzymam kciuki z całej siły.
            Ja jadę do Novum jutro, tj w piątek i zaczynam procedurę przygotowań do in
            vitro.
            Też będę potrzebowała Waszych kciuków smile
            Pozdrawiam

• avia29 Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 15.04.04, 09:18
      Piegoosku! Obserwuję Twoje poczynania już bardzo długo i bardzo Cię podziwiam
      za pogodę w serduchu, optymizm i przyjacielskie nastawienie do całego świata smile
      Można powiedzieć że jesteś moją idolką...Jakiś czas szłyśmy łeb w łeb z
      IUI...Potem przeniosłam się właśnie do Novum bo miałam uczucie że z moim
      lekarzem zaczynam kręcic się w kółko...Żadnych postępów-tylko wieczne próby...W
      Novum podjęłam decyzję o ICSI -i teraz właśnie zaczęłam potransferowe końcowe
      odliczanie.Niestety dziś dopiero drugi dzien po transferze...
      Bardzo się cieszę że i Ty nie stoisz w miejscu tylko podejmujesz kolejne próby.
      Bardzo Ci kibicujęsmile)) I uważam że z tym Novum to strzał w dziesiątkę!

Pozdroofka
      • manus2 Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 15.04.04, 09:46
        No cóż, ja aż sie zwijam ze szczęścia!!! Przecież w końcu musi się udać! A tu
        taka pięęęękna wiosna! Czwartek już tuż, tuż....
    • femalespirit Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 15.04.04, 11:45
      Piegoosku, teraz bedziesz w fachowych rekach. Bardzo sie ciesze smile) Daj znac
      po wizycie co zamierzacie. Pozdrowionka smile
      • piegoosek Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 15.04.04, 12:18
        kochane jestescie smile))
        ja dokladnie wiem, czego chce smile jade do Novum po drugie icsi, jesli wszystko
        dobrze sie ulozy!! a jesli sie ulozy, to najprawdopodobniej odbedzie sie ono w
        czerwcu, jesli zdarzymy zrobic wszystkie potrzebne badania!
        boje sie ludzic... marzyc, a tak bardzo bym chciala zeby sie udalo... a jesli
        nie?? eee... o tym pomysle jutro wink
        pozdrawiam cieplutko!!
        piegoosek
        • Gość: Dotti Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 12:23
          Piegoosku, wiesz może jakie badania są potrzebne żeby podejść do icsi? Ja
          wizytę mam jutro, ale jestem strasznie ciekawa.
          Jakie badania robiłaś poprzednio?
          Pozdrawiam
        • maretina piegoosie 15.04.04, 12:25
          gadu mi siadlo w pracy. jesli dasz rade to badz wieczorek na gadu, jjak
          bedziesz wlazic, to daj znac smsemsmile
          widac, ze energia Cie roznosismile. trzymam kciuki za powodzeniesmile
          • piegoosek Re: piegoosie 15.04.04, 12:54
            Maretinko, odezwe sie!! pewnie smile) myslalam, ze moze odpoczywasz od "tych"
            znajomosci wink dam znac... nie wiem, o ktorej bede, bo ide tez dzis do frycka,
            ale odezwe sie!! moze okolo 21-ej ok?
            sciskam wiosennie!!
            piegoo
        • Gość: Dotti Do piegooska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 12:32
          piegoosku, być może będziemy w tym samym czasie podchodzić do programu. Ja
          wizytę w Novum mam jutro (22.00), pewnie dostanę listę badań do zrobienia i jak
          tylko je zrobię - do dzieła smile
          To moje pierwsze podejście, trochę nie wiem czego oczekiwać, chociaż naczytałam
          się już sporo tu na forum i na bocianie smile
          Pozdrawiam
          • piegoosek Re: Do piegooska 15.04.04, 12:58
            Dotti, robilam czesc badan poprzednio, ale chcialabym, aby w Novum zrobili mi
            wszystkie od nowa!! no chyba, ze immunologie zostawie w spokoju! jednak co
            laboratorium to laboratorium, kazdy ma swoje zakresy tolerancji itp.
            to raczej ja chcialabym od Ciebie wyciagnac jakie badania Tobie jutro zleca wink))
            w domku zerkne co mam i Ci powiem, a Ty powiesz mi jutro, co ci zlecili, ok?
            masz racje, ze moze bedziemy pochodzily razem... moze smile zawsze to razniej smile
            caluski!!
            piegoos (gg 2523926 jakby cos)
            • Gość: anka Re: Do piegooska IP: *.nfz-gdansk.pl 15.04.04, 13:09
              ostatnie twoje iui a moje przedostatnie mailysmy razem i Invikcie. Mi się tez
              nie udało. Za miesiąc mam pierwszą wizytę teraz już u Łukaszuka (leczyłam się u
              Gniadka) bo będę podchodziła do invitro. Wiem że miałaś swoje pierwsze invitro
              w Invikcie. Czemu zmieniasz klinike?
              • piegoosek Re: Do piegooska 15.04.04, 13:31
                hmmm... w sumie to nie chcialam zmieniac, bo jest mi bardzo wygodnie z nia
                tutaj... ale... moj maz powiedzial, ze nie wybaczylby sobie, gdyby przy
                nastepnym podejciu w Invikcie znowu sie nie udalo i ze nie sprobowal gdzie
                indziej! gdzies, gdzie udalo sie osobie, ktora znam osobiscie!! a znam takie
                dwie!! z Invicty nie znam nikogo osobiscie komu sie udalo, a poznalam kilka
                dziewczyn, ktore podchodzily przede mna lub po mnie i zawsze cos bylo nie tak!
                jakos tak czuje, ze musze cos zmienic!
                oczywsice nie podwazam kompetencji lekarzy!!
                nie spodziewam sie tez cudow w innej klinice, ale chcialabym, aby przed
                nastepnym podejsciem, na moje wyniki spojrzal ktos jeszcze!
                mam nadzieje, ze uda Ci sie za pierwszym razem i nie bedziesz musiala
                zastanawiac sie, tak jak my, nad podjeciem kolejnej slusznej decyzji!! zycze Ci
                tego z calego serduszka!!
                piegoosek
                • Gość: Anka Re: Do piegooska IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.04.04, 13:39
                  A do jakiego lekarza?
                  • piegoosek Re: Do piegooska 15.04.04, 13:51
                    zapisalam sie do dr Taszyckiej, podobno jest bardzo dobra, chociaz ogolnie wole
                    ginow facetow wink no, zobaczymy smile
                    • Gość: martuszka Re: Do piegooska IP: 62.233.204.* 15.04.04, 20:04
                      hejka... moze ja tak z innej beczki ale wiesz ja rok sie starałam.... moze to
                      krótko ale dla mnie wiecznosc... poszłam do Novum i trach w pierwszym cyklu
                      fasolka... ja u dr. Zamory ... rewelacyjny ...smileto może smieszne ale dla mnie
                      to cudotwórca, bo cykle miałam 38-58 dni i na dodatek choroba haschimoto a tu
                      takie zaskoczenie tam chyba dobre fluidy...smiletrzymam kciuki i przesyłam
                      fluidy smilebuziak
                      • piegoosek Re: Do piegooska 15.04.04, 21:23
                        super smile tym bardziej sie ciesze, ze w koncu zdecydowalismy sie na Novum!! oby
                        wiecej takich wiesci smile))
                        sciskam!!
                        piegoos
    • agafi78 Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 15.04.04, 13:34
      Piegoosku! Życzę Ci abyś już niedługo napisała na tym forum: BĘDĘ MAMĄ!!!
      Czesto czytałam Twoje posty i cieszę się , że znowu sie odezwałaś (brakowało
      Cię tutaj) i że masz w sobie nową nadzieję, bo to najważniejsze. Także trzymam
      kciuki!!! Na pewno bedzie dobrze smile Aga.
    • Gość: kasialu Do piegooska, Dotti i Avi29 IP: *.mofnet.gov.pl 15.04.04, 15:03
      Ja też podchodze do inv. Muszę tylko podjąć decyzję gdzie - czy w Białymstoku,
      czy w Pradze. Mój lekarz wspólpracuje z Pragą. Do końca tyg. podejmę decyzję i
      w przyszłym tyg. jadę sie umówić na pierwsze spotkanie.
      Równiez prosze o trzymanie za mnie kciukasków ;o)
      • piegoosek Re: Do piegooska, Dotti i Avi29 15.04.04, 15:58
        super Kasialku!!!! uzbiera nas sie cala grupka przystepujacych w podobnym
        terminie wink))) fajowo! bedziemy mogly wymieniac sie doswiadczeniami na biezaco!!
        calusy i powodzenia!!
        piegoos
        • manus2 Re: Do piegooska, Dotti i Avi29 15.04.04, 16:02
          och taaak..zbiera sie nas niezla gromadka! W sumie ja tez zaczynam od nowa!
          • piegoosek Re: Do piegooska, Dotti i Avi29 15.04.04, 16:10
            czeeeesc moj kochany Manusku wink) <uscisk>
    • Gość: mk Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! IP: *.chello.pl 15.04.04, 20:12
      Piegusku ja mam pierwszą wizytę w Novum we wtorek, też mam w związku z tym
      wielkie nadzieje, ale strasznie się boje, co mi powie lekarz. Pewniwnie to
      opiszę zaraz trzymam kciuki pa pa
      • piegoosek Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 15.04.04, 21:21
        no to powodzenia smile)) co planujesz? wiesz juz?? czy to sam poczatek?
        pozdroofka!
        piegoosek
    • swireek Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 15.04.04, 21:42
      Hej piegosku! Bardzo sie ciesze, ze masz tyle entuzjazmu. Zycze ci, aby
      wszystko potoczylo sie po Twojej mysli, tzn. dzidzi juz za 1 razem w Novum.
      Trzymam kciuki bardzo mocno! Az bolasmilesmilesmile
    • Gość: Smuteczek Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! IP: *.spray.net.pl 15.04.04, 21:49
      Witaj piegoosku - trzymam mocno kciuki za twoje powodzonko, na pewno się uda!!!
      • piegoosek Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 15.04.04, 22:01
        Swirek, Smuteczek smile)) dzieki!! rowniez bede o Was myslec i trzymac kciukaski!!
        Smuteczku jak sie masz? widze, ze wracasz do swiata zywych?? wink trzymasz sie
        jakos?
        wiosenne calusy!
        piegoosek
        • martini_very_bianco piegus, zazdroszczę popularności:))) 15.04.04, 22:35
          odliczam dni razem z Tobą, ja co prawda z powodu egzaminu, ale w kupie raźniej,
          kupy nikt nie ruszy, co?

16%VOL
          22%VAT
          • piegoosek Re: piegus, zazdroszczę popularności:))) 16.04.04, 12:49
            ej sama wiesz jak jest z popularnoscia smile) dzis jest, jutro jej nie ma... smile))
            nie uderzy mi do glowki, obiecuje smile)
            no, ale ciesze sie, ze caly czas dziewczyny o mnie pamietaj smile))) dzikuje
            wszystkim Wam za kciukasy, moze pomoga...
            a co do kupy smile)) to i pewnie!! KUPY NIKT NIE RUSZY!! ale czy my to kupa?? uncertain
            hmmm...
            lubie Twoje Martini samopoczucie!! nie odkrecaj za bardzo korka przes woeekand!!
            no i powodzenia na ehzamie smile... jak dobrze, ze mam to juz za soba... chociaz...
            jeszcze jeden duzy mnie czeka uncertain blee...
            caluski!!
            piegoos
    • Gość: a.p5 Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.04.04, 12:48
      Piegoosku, trzymam mocno kciukismile
      Nam się udało w Novum u Zamory, potem poszła tam moja szwagierka i też się
      udałosmilea u dr Taszyckiej udało się naszym znajomym, którzy o dzidziusia starali
      się 5 lat.
    • lidek0 Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 16.04.04, 13:00
      Po tylu negatywnych opiniach mam nadzieje, że Was potrkatują poważnie i nie
      będą od początku namawiać na invitro czy inseminację. A tak swoja drogą to
      dlaczego tak wogóle nie szukaliście dobrego sprawdzonego lekarza bo to lekarz
      jest najwazniejszy nie klinika.
      pozdrawiam i życze powodzenia
      • piegoosek Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 16.04.04, 19:41
        hmmm... bylam w sprawdzonej, renomowanej klinice, u znanego, renomowanego
        lekarza... stracilam wiare... checi... nadzieje!! teraz szukam nowego
        spojrzenia na nas, na nasz problem!
        po prostu szukam nowej nadziei, a to, ze szukam juz jej mi dostarcza!
        zobaczymy smile

Lidek - lejesz miod na moje uszy smile))
        pozdrawiam cieplutko!
        piegoosek
        • piegoosek Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 16.04.04, 21:19
          ooops... chcialam napisac do ap5, ze leje miod na moje uszy wink)) ale wyszlo...
          sorki...
          • Gość: Nova Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 21:32
            Ups, bedziesz miala uszy upaprane miodem od naszych postow smile. Fajnie, ze
            znowu ruszasz do walki i ze czesciej bywasz na forum. Chociaz oczywiscie zycze
            Ci, jak zawsze, zebys go szybciutko "opuscila" smile. Niesamowite, jak nowa
            nadzieja daje czlowiekowi naped, prawda? Zycze sukcesow! Nova
            • piegoosek Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 16.04.04, 21:36
              oj prawda smile prawda...
              przeciez w koncu musi sie udac uncertain
              chetniej bywam, a w sumie caly czas bywalam, ale chyba nie chcialam ujawniac
              mojego nastroju wink teraz z nowa wiosenna nadzieja, ruszam do boju smile
              a co u Ciebie?
              sciskam!!
              piegoos
              • Gość: Nova Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 21:48
                Dobrze, ze sie zaczelas "ujawniac" smile. U mnie - no coz, niestety nic nowego :-
                (. Powoli zastanawiam sie nad podobnym krokiem do Twojego - tzn. zasiegniecia
                opinii w Warszawie lub Bialymstoku. Jestem po drugiej IUI i czekam na efekty -
                ale jakos malo we mnie tej wiosennej nadziei. Chociaz oczywiscie troche jest,
                bo inaczej bym zwariowala chyba wink. Buziaki! Nova
                • piegoosek Nova!! 16.04.04, 22:09
                • piegoosek Nova!! 16.04.04, 22:11
                  oj za szybko wcisnelam enterek smile)
                  druga iui, to jeszcze nie tragedia!! mowia, ze druga moze byc najbardziej
                  skuteczna!! czekaj cierpliwie, a ja potrzymam kcikaski!!! nie mysl na razie o
                  innej klinice i o tym co ewentualnie Cie czeka!! usiadz, rozejrzyj sie, kwitna
                  drzewa, swieci slonko, ptaki szaleja!! wszystko jest takie piekne!! trzeba
                  tylko chcie to widziec... wiem, ze na codzien jest nam ciezko, ale dla jednej
                  tylko chwilki warto myslec pozytywnie... dla tej jednej chwilki i dla naszych
                  facetow smile)) usmiechnij sie!!
                  caluski!
                  piegoos
                  • Gość: Nova Re: Nova!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 22:33
                    Dzieki za cieple (bo wiosenne smile slowa! Ja wiem, ze to nie tragedia, naprawde
                    staram sie nie myslec, a raczej myslec pozytywnie - ale wiesz, po prawie 3,5
                    latach leczenia, w tym od roku baaardzo wytezonego (laparo, cztery cykle na
                    Menogonie, kombinacje i sprawdzanie wszystkiego, co sie sprawdzic da) troche ze
                    mnie powietrze uszlo sad. Za 2 tygodnie czeka mnie "wyjazd zycia", wydaje na to
                    kupe kasy - a ja sie nawet cieszyc nie bardzo potrafie i stad te usmiechy tez
                    nie wychodza mi przekonywujaco. Ale generalnie masz racje, swieta racje - bez
                    nadziei zyc sie nie da smile. I naprawde widze wiosne dookola, i ptaszki, i
                    muszki, i kwiatki smile)))
                • tekla12 Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 16.04.04, 22:12
                  Piegoosku zmiana kliniki to bardzo rozsądna decyzja. Mnie się wprawdzie wydaje,
                  że wszędzie robią mniej więcej to samo z podobną skutecznością ale gdyby mi się
                  zdarzyło, to co tobie z eskimosami, to nigdy bym się już tam nie mogła poczuć
                  bezpiecznie.
                  • piegoosek do Tekli 16.04.04, 22:19
                    wiem, nie spodziewam sie cudow! pewnie, ze troche sie napedzam z ta nowa
                    nadzieja itp. ale wole myslec pozytywnie smile moze pomoga, moze nie, ale gdybysmy
                    znowu poszli do Invicty, gdyby znowu sie nie udalo, to mielibysmy niezlego kaca
                    i zal do siebie... dlatego chcemy dac szanse innym, oni juz swoja wykorzystali
                    i to z nawiazka smile))
                    sciskam!!
                    piegoos
                    • tekla12 Re: do Tekli 16.04.04, 22:33
                      Pewnie, że nie potrzebujesz cudów tylko normalnie wrzeszczącego po nocach
                      dziecka. Wiesz, pisząc swój poprzedni post myślałam o tym, że uda się bez
                      względu na miejsce i że nie dziwię się, że to dotychczasowe ci się nie podobało.
    • Gość: mk Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! IP: *.chello.pl 17.04.04, 13:51
      Witaj Piegusku nie zaglądalam tu wczoraj, leczyłam się u różnych konowałów
      osttnio na żelaznej i tam coś drgnęło, miałam laparo i dwa razy HSG niby
      jajowody się udrozniły, ale znowu mam problem z pęcherzykami nie pękają a w św.
      Zofii raczej nastawieni są na poród i na ciążę, a leczenie niepłodności raczej
      nie jest ich domeną i wszystko trwa tyle czasu, byłam na konsultacji w
      Invimedzie i zaproponowano mi In Vitro chcę jeszcz pójść do Novum i zobaczymy,
      mam też problemy z psychiką wysiada nie wiem czy długo tak pociągnę.
      • beata5555 Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! 17.04.04, 16:53
        Piegosku jak ja się cieszę że ty znowu wziełaś się do walki, trzymam kciuki i
        bęę śledzić twoje poczynania.
        Tak na marginesie kiedy ja pytałam mojego dr o klinike leczenia niepłodnośći to
        mimo że jestem z Krakowa on powiedział że jedyna godna polecenia i z dużym
        procentem skuteczności to NOVUM w Warszawie więc moze dobrze że zmieniłaś
        klinike.
        Powodzenia Beata i 20 tyg fasolka.
    • Gość: monique Re: musze sie z Wami podzielic! jade do Novum!! IP: *.waw.pl / *.waw.pl 18.04.04, 13:20
      Piegoosek!

Ja tez trzymam kciuki!!! POWODZENIA!

I pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka