Dodaj do ulubionych

USG po invitro

15.12.10, 18:04
in vitro mialam 9-ego,12-ego wyladowalam w szpitalu-przestymulowanie.Wczoraj mialam usg w szpitalu i lekarka powiedziala,ze nie widzi zadnego pecherzyka plodowego!Ja myslalam,ze to za wczesniej,zeby cokolwiek mogla dostrzec,ale moze sie myle?
Zdenerwowalam sie jak cholera,ryczalam pol dnia.Jutro ide do invimedu to zobacze co lekarz powie.
Jak to u Was bylo(zeby zobaczyc ciaze na usg to chyba ok 4-5tyg?)???????????
Obserwuj wątek
    • zuzka787 Re: USG po invitro 15.12.10, 19:07
      Rozumiem,że ivf udało się ? Masz potwierdzoną przez test i lekarza ciążę?
      Ja kiedy dowiedziałam się o pozytywnym wyniku testu na pierwsze usg zgłosiłam się jakieś 2 tygodnie po.Wtedy dopiero lekarz powiedział mi,że widzi pęcherzyk ciążowy a wiek stwierdził na ok.4-5 tc.
      • lesny_drobiazg Re: USG po invitro 15.12.10, 19:43
        Zuzka787, chyba źle rozumiesz...
        Pudelek, 9-ego był transfer i 12-ego babka nic nie widziała? Moim skromnym zdaniem nie mogła nic zobaczyć... zanim zarodek się zaimplantuje mija zazwyczaj 6-7 dni, i dopiero wtedy można zobaczyć pęcherzyk... tak mi się wydaje. Głowa do góry!!
        • lesny_drobiazg poprawka ;) 15.12.10, 19:47
          Też widzę mam problem z czytaniem ze zrozumieniem wink Wczoraj był 14. Czyli 5 dni od transfery, tak? No to nadal nie sądzę żeby mogła cokolwiek zobaczyć na tym etapie.
          • pudelek09 Re: poprawka ;) 15.12.10, 20:03
            Qrde!ja tez tak uwazam ze za wczesnie,ale jak powiedziala to >lekarka<to poprostu zwatpilam!
            Takie nerwy !!!!Druga lekarka na oddziale jak zobaczyla jak sie zdenerwowalam to az na uspokojenie cos proponowala,ale jakos bez tego sie obylo.Musialam sama sie opanowac,bo nie chce lekami niepotrzebnymi sie faszerowac.
            A najsmieszniejszy jest wypis-?letnia CIĘŻARNA z CIĄŻĄ PO INVITRO....-gdzie nikt jeszcze ciazy nie ma jak stwierdzic!....
            a dalej-nie stwierdzono pecherza plodowego....Jedno zaprzecza drugiemu(bo o jakis patologiach nie mowie)
            • effie1980 Re: poprawka ;) 16.12.10, 10:22
              Nie martw sie, niektorzy lekarze sa zupelnie bezmyslni.... Zeby denerwowac komentarzami w takiej sytuacji.

Zdecydowanie za wczesnie, zeby na usg bylo cos widac, najwyzej pogrubione endometrium, ktore i tak bys miala. Z doswiadzenia wiem, ze ginekolodzy nie zajmujacy sie nieplodnoscia nie wiele rozumieja z invitro. Ja jak poszlam na usg w 9 tyg, to sie natlumaczylam ze ciaza po mrozony transferze i ostatnia miesiaczka nie jest miarodajna do obliczania wieku ciazy, jak rowniez ze zaplodnienie bylo 2 miesiace wczesniej i pani za cholere nie mogla zrozumiec i wyliczyc wieku ciazy...

Wiec sie zupelnie nie przejmuj, poczekaj przynajmniej do 5tyg.
    • pszczolaasia Re: USG po invitro 16.12.10, 10:42
      bez jaj. za wczesnie. nie bez powodu kaza robic test 14 dni po transferze a nie tydzien po. i to dzis jest dopiero tydzien.
    • nunia01 Re: USG po invitro 16.12.10, 15:26
      Też miałam USG 5 dni po transferze - przez przypadek wylądowałam na fotelu ginekologicznym i mój lekarz zrobił USG dla własnej ciekawości - jestem ciekawym przypadkiemsmile I sama się z niego śmiałam - co Pan chce tam zobaczyć? Po USG, też się z siebie śmiałsmile
      5 dni po transferze jeszcze nic nie widać, to tak jakby zrobili USG 7 dni po owulacji i mówili, że nie widać.
      Wiem, że jest trudno - ale spokojnie poczekaj jeszcze trochę.
      • pudelek09 Re: USG po invitro 16.12.10, 18:43
        bylam dzis u dr.Gizlera,to zadne przestymulowanie!przy tym sa inne objawy,a taki bol to na koncu sie pojawia,poza tym wyst ok6-7dnia po.i jajniki sa wtedy wieksze! postawili taka diagnoze,a nawet nie zastosowali podstawowego leczenia do niej!MASAKRA!
        To pal licho,bo na szczescie nie zaszkodzili,a to pekl jeszcze jakis pecherzyk,wylal sie plyn,podraznil otrzewna i dlatego ten bol,jakby byly jakies komplikacje to dobrze ze bylam w szpitalu.
        Najbardziej to wkurzyla mnie ta kret...ka od usg!jak mozna takich bzdur nagadac,dodatkowo miesniaki ktore mam opisala tak,ze mozna pomyslec jakby mialy rozmiary grejfrutow i byly nowotworem zlosliwym.
        takze 21-ego beta!
        • jeza_bell Re: USG po invitro 16.12.10, 19:40
          Cudownie, że się trochę uspokoiłaś i patrzysz na wszystko chłodniejszym okiem. Trzymam za pozytywny wynik testu!
          Pozdrawiam
        • nunia01 Re: USG po invitro 16.12.10, 20:43
          Lekarze są ... różni.
          Ja mam kilka sztuk cudownych, kilka dobrych ale spotkałam i takich, że nic tylko uciekać.
          Ciekawe rzeczy można w szpitalu usłyszeć i to nawet jak się o opinię nie pytało. Jakby się człowiek wszystkim przejmował, to by zgłupiał. Trzeba analizować, konfrontować i wyciągać wnioski samemusmile
          Dobrze, że już po wszystkim.
          Trzymam kciuki!
        • ni24 Re: USG po invitro 28.01.11, 11:58
          pudelek tobie chyba chodzilo o 9.12 2010 tak???? bo tu wszyscy mysla ze mowisz o styczniu2011....
          jezeli rzeczywiscie mialas 9.12 to wypsada jak mowisz 9tc a twedy juz powinno byc widac pechezrzyk i nawet serce
    • robis-bobis Re: USG po invitro 28.01.11, 11:52
      po dwóch tygodniach od transferu robi się badanie krwi, później po tygodniu kolejne badanie krwi i dopiero wtedy jak będzie beta podwyższone można sprawdzać na usg czy coś widać.
      • pudelek09 Re: USG po invitro 28.01.11, 19:07
        spojrz na date postu.ja to pisałam w tamtym roku-grudzien
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka