Dodaj do ulubionych

Jestem zrozpaczona...............

17.04.04, 17:07
Witajcie Kochane Dziewczynki.
Strasznie mi smutno. Nie bedzie mojego dzidziusia - okazało się ze sie nie
rozwija.........Jestem poprostu załamana. Marzec - kiedy dowiedziałam się że
jestem w ciązy był najpiękniejszym miesiącem mojego życia. I trwało to tylko
8 tygodni....
Jeszcze jestem w szoku po diagnozach lecz niestety muszę sie z tym pogodzić.
Dzidzius przestał sie rozwijać ok 7 tyg. i tak zostało. Nie widziałam go, ani
jego serduszka. A już jest 10 tydzień. Nie plamię, nie krwawie, piersi nadal
bolą, a środku pustka......macica już podobno mi stwardniała i pęcherzyk
ciążowy się spłaszczył....
W poniedziałek idę do szpitala - dadzą mi jakiś żel rozpulchniający szyjkę a
we wtorek mi go wyskrobiąsad((((((((((((((
Najprawdopodobniej umrę.

Obserwuj wątek
    • lapis-lazuli Re: Jestem zrozpaczona............... 17.04.04, 17:17
      Taniu, ściskam Cię mocno!
    • Gość: Intaaaga5 Re: Jestem zrozpaczona............... IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 17.04.04, 17:27
      Boże,strasznie się wzruszyłam.....Tak mi przykro....Okropnie niesprawiedliwe to
      życie,nie dosyć że cierpimy nie mogąc zajść w ciążę to jeszcze jak nam się uda
      to dostajemy podwójną dawkę cierpienia.....Na pocieszenie dodam Ci że nie
      powinnaś sie załamywać bo osiągnęłaś już jeden sukces-udało Ci się zajść w
      ciążę,jest duża szansa że następnym razem wszystko będzie dobrze aż przez 9
      miesięcy-życzę Ci tego z całego serca!!!!Trzymam mocno kciuki!!!!Buziaki!!!!
    • ewa.analityk1 Re: Jestem zrozpaczona............... 17.04.04, 17:35
      Kurcze to niesprawiedliwe, tak bardzo się cieszyłam sad nie wiem jak pocieszyć w
      takiej sytuacji
      • manus2 Re: Jestem zrozpaczona............... 17.04.04, 17:46
        Tak, zycie baaardzo mocno nas doswiadcza...dlaczego??? Taniu, pewnie zadne
        slowa nie ukoja, ale wiedz, ze jestesmy z Toba!
    • martini_very_bianco Re: Jestem zrozpaczona............... 17.04.04, 18:57
      Taniu, wszystko, tylko nie umieraj nam!!! Myślę o Tobie bardzo ciepło
      i w sumie tyle Ci mogę powiedzieć w tym przykrym momencie... Trzymaj się bardzo
      mocno!!!

16%VOL
      22%VAT
      • Gość: tekla12 Re: Jestem zrozpaczona............... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.04, 19:39
        Taniu kochana dzięki Bogu nie umiera się tak łatwo. Jeszcze będzie dobrze
        chociaż pewnie teraz trudno ci w to uwierzyć. Ściskam bardzo bardzo mocno.
        Trzymaj się!!!!!
    • Gość: tania75 Re: Jestem zrozpaczona............... IP: *.visp.energis.pl 17.04.04, 20:46
      Dziękuje kochane.. Cóż mi teraz pozostało - tylko płacze i płacze, ale myslę że
      po zabiegu pomału dojde do siebie. Bardzo mi pomagają rozmowy z Wami bo wiecie
      co czuje kobieta w takich chwilach. Wiecie jak bardzo pragnie się dziecka o
      które się tyle walczy..
      Na szczeście lekarz mnie pociesza - ze juz po 2 lub 3 miesiacach bedziemy
      działac.....
      Jeszcze raz wielkie - dziękuję za wszystkie ciepłe słowa!!
      • tekla12 Re: Jestem zrozpaczona............... 17.04.04, 20:54
        Będzie dobrze, zobaczysz. I lekarz rozsądnie mówi. Jeszcze raz ściskam i
        myślami jestem z tobą.
    • migotkaa1 Re: Jestem zrozpaczona............... 17.04.04, 21:35
      Jest mi bardzo przykro i wiem co przeżywasz, ja to przeszłam równo rok temu.
      Nawet się nie obejrzysz jak lekarz powie ci " No to zaczynamy starania " Jestem
      z Tobą i pozdrawiam.
    • Gość: aneta Re: Jestem zrozpaczona............... IP: 62.233.251.* 18.04.04, 07:44
      Droga Taniu,

Strasznie mi przykro z powodu Twojej straty. Wiem pewnie, że w tej chwili żadne
      słowa nie będą pociechą ale uważam, że wszystko będzie dobrze, bo
      najważniejsze, że możesz zajść w ciążę! I myślę, że skoro raz się udało to uda
      się jeszcze raz. Nie trać więc wiary i siły do dalszej walki.
      Trzymam za Ciebie kciuki i serdecznie Cię pozdrawiam.
      aneta
    • Gość: Luna1 Re: Jestem zrozpaczona............... IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 18.04.04, 10:17
      Taniu pamiętasz mnie ? Ja tak trzymałam za Ciebie kciuki - moja ciąża okazała
      się być biochemiczna, ale miałam nadzieję, ze chociaż Tobie się uda. Wiem jak
      jest Ci ciężko. Mama nadzieję ,ze za jakiś czas obie znowu zobaczymy dwie
      krechy wink
    • Gość: Aneta74 Trzymaj się, malutka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.04.04, 10:44
      Trzymaj się, malutka - wiele dziewczyn zna takie traumy z autopsji (ja też).
      Jeszcze i dla Ciebie zaświeci słoneczko, a w brzuszku urośnie dorodny dzidziuś -
      pomyśl sobie, że to tylko kwestia czasu, że się tylko odwlecze i na pewno nie
      uciecze.
      Tak bardzo mi przykro, zwłaszcza, że czytałam Twoje wcześniejsze radosne
      posty. Trzymam kciuki, żebyś szybko się pozbierała: nie będzie łatwo,
      ale z perspektywy czasu te straszne doznania zbledną. Ja swoich już prawie nie
      pamiętam - z premedytacją wymazałam je z pamięci i cieszę się dniem dzisiejszym.
      Ściskam Cię mocno i życzę prędkiego powrotu w nasze bojowe szeregi "starających
      się". Aneta
    • Gość: tania75 Re: Jestem zrozpaczona............... IP: *.visp.energis.pl 18.04.04, 13:57
      Dziekuje dziewczynki - jutro przedemną ciężki dzień - idę do szpitala a we
      wtorek już będzie po wszystkim.. trochę mnie to denerwuje że nie mogą mi tego
      zrobić w jeden dzień, ale to chyba przez to że nawet nie plamię - więc muszą mi
      szyjkę rozmiekczyć. Dziewczyny pisały że dostały cytotek a mi dadzą jakiś żel..
      Nie wiem co lepsze(??)
      Ale pomimo wszystko jestem wdzieczna losowi, że było mi dane być tak szczęśliwą
      przez te 8 tygodni..Znam już swoje reakcje, objawy, wiem co robić aby zajść
      (tzn. żeby się wyłączyć i nie mysleć nerwowo..itd). Myślę ze to mi pomoże w
      kolejnym staraniu i modlę się aby to nastąpiło jak najszybciej.

Lunka oczywiście że Cię pamiętam, pewnych "imion" ze wspólnie przeżytych chwil
      się nie zapomina.. Wszystkie jesteście mi bardzo bliskiesmile))
      Napiszę jak poszło w szpitalu - we wtorek. Pozdrawaim WAs gorąco..Pa
      • Gość: lomre Re: Jestem zrozpaczona............... IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.04, 22:16
        Taniu, trzymaj sie mocno!!!
      • maretina Re: Jestem zrozpaczona............... 18.04.04, 22:18
        trzymaj sie cieplo i nie zalamuj.nie wiem co Ci pisac, bo wiem doskonale co
        teraz czujesz i wiem, ze zadne slowa nie sa teraz na miejscu.
    • swireek Re: Jestem zrozpaczona............... 18.04.04, 18:20
      Kochana Taniu! Placze podwojnie- z Twojej straty, bo tak bardzo sie cieszylam,
      i z mojego kolejnego niepowodzenia - juz 5 iuisad Na pocieszenie zacytuje slowa
      mojego ukochanego misia, ktory mnie tak pocieszyl: "Jesli teraz jest zle, to
      pamietaj, ze niedlugo bedzie dwa razy lepiej" - I tego sie trzymajmy!
      Pozdrawiam serdecznie!!!
    • barbara79 Re: Jestem zrozpaczona............... 18.04.04, 23:07
      Taniu, bardzo Ci współczuję, popłakałam się jak przeczytałam Twój post. Trzymaj
      się i absolutnie nie poddawaj!!!
    • jakasik Re: Jestem zrozpaczona............... 19.04.04, 07:43
      Strasznie mi przykro! Trzymaj się Taniu!
      • cation Re: Jestem zrozpaczona............... 19.04.04, 11:05
        Taniu!... Nie mogę uwierzyć! Jak to możliwe?! Pamietasz?- Niemal jednocześnie
        zaszłyśmy w ciążę... Zaczynam właśnie 10tc, na zewnatrz się cieszę, a w msercu-
        wciąż drżę z niepokoju (jak pewnie niektóre z was pamiętają mam już za sobą 2
        poronienia samoistne).
        Taniu- jestem naprawde wstrząśnięta. Wyobrażam sobie jak jestes teraz dzielną
        osobą, aby dać sobie z tym wszystkim radę. barzdo Ci współczuje, ale jak pisały
        dziewczyny - jest nadzieja , że sie uda.
        Myslę o Tobie, nie poddawaj się!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka