Dodaj do ulubionych

Owulacja-objawy

20.04.04, 13:19
Zwracam sie do Was z pytaniem jakie macie objawy owulacji , tuż przed i w
trakcie. Wiem, jakie powinny byc książkowe objawy, ale w życiu różnie bywa.
Ja mialam zazwyczaj cykle bezowulacyjne, dlatego pomimo 30 lat nic nie wiem z
własnych doświadczeń. W tym cyklu 14 d.c. zrobiłam test owulacyjny i wyszły 2
kreski ( niestety ta jedna troszke jaśniejsza od kontrolnej) 15 d.c.
strasznie bolało mnie podbrzusze, śluzu nie było wcale, a 16 d.c. juz tylko
leciutko od czasu do czasu pobolewał mnie jajnik, a śluz pojawił sie , ale w
niewielkiej ilości białwy albo przeźroczysty, trudno mi określic. Dodam , że
2 cykl zbijam prolaktyne i brałam clo 5-9 d.c Teraz powinnam brac duphaston,
ale nie wiem kiedy będzie po owulacji, a wiem od Was że progesteron zaburza
owulacje. Prosze podzielcie sie z swoimi doświadczeniamu i olbrzymia wiedzą.
Dzieki i przepraszam jeśli moje pytania wydaja sie smieszne.
Obserwuj wątek
    • kaja78 Re: Owulacja-objawy 20.04.04, 13:43
      Mam podobne leczenie do twojego, chociaż bromergonu od zeszłego miesiąca już
      nie biorę, dziwi mnie że nie zrobiłaś testu 15dc, (pewnie wtedy by wyszedł)
      A poza tym powinnaś być monitorowana, nie byłaś w okresie owulacji na USG ?
      Dzieki temu lekarz może określić dzień owulacji i powie kiedy zacząć brać
      progesteron.
      Pozdrawiam
      • Gość: Joasik30 Re: Owulacja-objawy IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.04, 13:52
        Byłam monitorowana 3 miesiace temu, ale wtedy jescze nie brałam nic na zbicie
        prolaktyny, brałam tylko clo i owulacja była 25 d.c. trochę późno! I dopiero
        wtedy zalecono mi zbadanie prolaktyny i wyszło, że za duzo. Teraz nie miałam
        monitoringu bo nie mam az tyle pieniązków 140 zł kosztuje pełny monitoring USG.
        Jeszcze w następnym miesiącu mam brać clo i wtedy pójde na usg.
        • kaja78 Re: Owulacja-objawy 20.04.04, 14:04
          Fakt - sprawa jest kosztowna, ale warto bo dzięki temu wiadomo co i jak.
          Ja osobiście nie mam żadnych objawów owulacji i gdyby nie testy i monitoring
          też bym miała taki problem.

• Gość: ptaszyl Re: Owulacja-objawy IP: *.filg.uj.edu.pl 20.04.04, 15:05
            Odkąd urodziłam dziecko, mam bardzo-bardzo wyraźnie zaznaczony ból owulacyjny.
            Boli nawet nie samo bodbrzusze, ale jakby "wszystko" od pasa w dół, promieniuje
            ten ból aż na krzyże (ma się wrażenie, jakby bolały też plecy i lędźwie). To
            bardziej jakby mocny ucisk, niż ból. Trwa ok. 12 godzin.
            Po poprzednich staraniach pozostały mi 3 testy owulacyjne i z ciekawości
            zrobiłam je kolejno w trzech miesiącach, w momencie odczuwania tego bólu-
            wyszła 3x piękna owulacja.
            Przed ciążą też miałam takie odczucia, ale nie w każdym miesiącu i nie tak
            wyraźnie zaznaczone.
            W czasie owulacji mam też minimalne plamienie takim jakby brązowo-czerwonym
            śluzem.
            A owu. przypada u mnie zawsze ok. 16-18 dnia cyklu. Nie wiem zresztą, czy to
            dobrze że tak późno.
            podr
            Joa
            • Gość: Joasik30 Re: Owulacja-objawy IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.04, 20:00
              Dzięki. ja też miałam własnie taki ucisk, mialam wrazenie,że ktos mnie mocno
              ściska, ale na teście pokazała sie jasniejsza kreska niz kontrolna, na drugi
              dzień ucisk zmalał, pozostało lekkie kłucie jakby jajnik.
    • ewa.analityk1 Re: Owulacja-objawy 20.04.04, 16:02
      zaczęłabym brać progesteron 17-18 dzień
      • Gość: Joasik30 Re: Owulacja-objawy IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.04, 20:01
        Dzieki. Mam jeszcze jedno pytanie czy temperatura powinna wzrosnąć mimo
        niedoboru progesteronu? I ile dni po prawdopodobnej owulacji?
        • ewa.analityk1 Re: Owulacja-objawy 21.04.04, 10:21
          powinna wzrosna nastepnego dnia po owu, jeżeli jest niedobóe progesteronu
          wzrost może być lekki 1-2 kreski, ale jak test owu pokazał to powinno byc co
          najmniej 2 krechy
          • Gość: Joasik30 Re: Owulacja-objawy IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.04, 12:35
            Dzieki, wzrost był ale tylko 1,5. Na razie to jest 2 dzień po ow, nie wiem jak
            bedzie dalej z temperatura. Ale duphaston wezme jak mi radziłas.
    • Gość: ptaszyl Re: Owulacja-objawy IP: *.filg.uj.edu.pl 21.04.04, 11:24
      Acha, Joasik, jeszcze jedno:
      ja używałam testów owulacyjnych dostępnych w aptece (niestety, zapomniałam już
      jak się nazywały) i ani razu, kiedy wychodziła na nich owulacja, kreska
      kontrolna nie była tak samo mocna jak kreska wyniku. Ta druga, kóra miała
      wskazywać owulację ZAWSZE BYŁA TROCHĘ SŁABSZA. Może masz testy tego samego
      typu, a z jajeczkowaniem wszystko ok? Ja na takiej "słabszej" kreseczce
      zrobiłam dorodne chłopaczysko...wink)))
      życzę owocnych starań
      Joa
      • Gość: Joasik30 Re: Owulacja-objawy IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.04, 12:33
        Dzieki, ale mnie pocieszylaś!
      • Gość: Ewa Re: Owulacja-objawy IP: *.ssk.com.pl 21.04.04, 12:46
        Ptaszyl nie gniewaj się za pytanie intymne, ale ja zbieram dane do statystyk
        planowania płci za pomocą testów owulacyjnych, czy działałaś dopiero po czasie
        kiedy pokazał ci test owulacyjny owulację czy powiedzmy systemem ciągłym. Bo ja
        na razie mam w statystykach 6 chłopów 0 bab jeżeli działania były po pozytywnym
        teście owu a wcześniej post minimum 2 dniowy
        • ptaszyl Re: Owulacja-objawy 21.04.04, 15:59
          Wstrzymywaliśmy sie przed pozytywnym wynikiem przez dobrych parę dni, potem jak
          tylko wyszła na teście ovu- 2 dni "robótki" -i koniec. Mamy syna.
          Więc nadal masz 100 %, że w dniu owulacji wyjdzie chłopiec !
          Zawsze czułam, że rachunek prawdopodobieństwa to jedna wielka ściema !!! big_grinDD

A może znasz (i zdradzisz) sposoby, żeby przy drugim podejściu była dziewuszka?
          Pozdr
          Joa
          • ewa.analityk1 Re: Owulacja-objawy 21.04.04, 20:26
            Dziewczynkę planowały 2 osoby efekt 2 dziewczynka 1 chłopiec, tu obowiązuje
            zasada starań do pozytywnego testu, a potem czekanie. Zajrzyj
            www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=627041 i wybierz testy
            owulacyjne, tam jest wykres.
            Co do rachunku to w wyniku inseminacji otrzymuje się 80% chłopców a mi wychodzi
            100% muszę znaleźć kogoś komu się nie udało, bo kurcze nikt mi nie uwierzy
    • Gość: Kama Re: Owulacja-objawy IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 21.04.04, 13:01
      U mnie zawsze występuje ból podbrzusza, czasem boli też w okolicy krzyża,
      ale jak kiedyś robiłam sobie w jednym cyklu testy owulacyjne , to w momencie
      owulacji ta druga kreska była ciemniejsza od tej kontrolnej.
      A śluz owu czasem mam , a czasem nie.
      Pzdr. Kama .
      • Gość: joasik30 Re: Owulacja-objawy IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.04, 21:23
        Dziekuje za słowa pocieszenia! Za 10 dni dam Wam zanac znac czy spełnią sie
        moje najskrytsze marzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka