Dodaj do ulubionych

Luteina czy MUSI BYĆ ???

22.04.04, 19:57
Zażywałam Luteinę na zbyt długie cykle od 16 dnia cyklu, teraz jest 42 i
dalej nic... lekarka kazała zgłosić sie za tydzien bo ona to ocenia na ciążę
cyt"po luteinie zawsze jes okres" Czy to możliwe żeby tak było ????
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lapis-lazuli Re: Luteina czy MUSI BYĆ ??? 22.04.04, 20:00
      no niekoniecznie zawsze sad u mnie nie było. Brałam luteinę od 16 dc do 25 dc,
      odstawiłam, a okresu ani widu ani słychu (często mam długie i bezowulacyjne).
      Gdzieś koło 29 dc miałam typowe bóle na @, w 39 zrobiłam test (negatywny),
      poszłam do lekarki. Kazała oznaczyc bHCG (w 42 dc wyszło 0,0) i dała Cilest na
      wywołanie. Dostałam okres po cileście jakieś 12 dni później. W międzyczasie
      poszłam do Invimedu i teraz diagnozuję się - mam podejrzenie PCO.
      • neja Re: Luteina czy MUSI BYĆ ??? 22.04.04, 20:15
        No własnie też o to zapytałam.. i usłyszałam że to raczej niewydolność ciałka
        żółtego jak dostanę, mam się zgłosić na badanie prolaktyny. Od dwóch dni bolą
        mnie jajniki. Lecze się prywatnie ale badania robię jakie się da w przychodni
        tamten lekarz z ptzychodni zapisał Duphaston.. na rzei nie zażywam czekam na to
        co powie moja lekarka.. Cała głupia jestem...
    • maretina Re: Luteina czy MUSI BYĆ ??? 22.04.04, 20:55
      brak @ po progesteronie nie jest oznaka ciazy. czasami tabletki nie
      wystarczaja. ja tak mialam w ubieglym cyklu, po tabletkach @ nie przyszla,
      ciaze wykluczylam. dostalam zastrzyki na wywolanie i podzialalo. dzis mam 2 dcwink
      ps. gdybys miala ciaze to nie wolno odstawic luteiny.
      • neja Re: Luteina czy MUSI BYĆ ??? 22.04.04, 21:00
        Luteinę odstawiłam po dziesieciu dniach zazywania tak jak przepisał lekarz...
        Teraz sama nie wiem co to wszystko moze oznaczać skoro po takim stosowaniu
        miałam dostać a nie dostaję. Ciążę wykluczam na 99% bo nigdy nie da się
        wykluczyć na 100. A jesienią mieliśmy zacząć się starać... wszystko zaczyna być
        nieróżowe.. Czy ja mam zacząć starać się już teraz żeby nie stracić tych paru
        miesięcy jeśli się okaże że wymaga to długie leczenia ??? Jakie wy macie
        doświadczenia w podobnych do mojej sytuacjach ????
        Pzdr
        • maretina Re: Luteina czy MUSI BYĆ ??? 22.04.04, 21:04
          a jakie badania juz robilas? masz jakies wyniki?
          • neja Re: Luteina czy MUSI BYĆ ??? 27.04.04, 15:05
            Dalej nic to już 49 dzień i nic w czwartek idę do lekarza i naewt badania
            zleconego na prolaktynę nie mogę zrobi bo nie dostaję okresu. A jajniki dalej
            bolą !!! Czy któraś z was miała już coś podobnego ??
            • neja Re: Luteina czy MUSI BYĆ ??? 27.04.04, 18:48
              i dalej bez zmian..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka