Dodaj do ulubionych

Drożność jajowodów

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.04, 13:37
Niestety fasolki jak nie było tak nie ma. @ się oczywiscie pojawiła jak
złowrogie ptaszysko.
Czy któraś z Was miała robioną drożność jajowodów ? Na czym dokłądnie ten
zabieg polega i jak przebiega ? Strasznie się boję, sama nie wiem czego, ale
jednak jakiś niepokój czuję przed tym zabiegiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: eweszy Re: Drożność jajowodów IP: *.dolsat.pl 30.04.04, 13:45
      Miałam robine te badania w Łodzi. Badanie nie trwa długo, do jajników wlewają
      specjalną ciecz i robią zdjęcie rtg, czy płyn swobodnie przepływa. Mnie nie
      bolało, ale okazało się, że nie mam problemów, ale dziewczyny torchę cierpiały.
      • Gość: Yabuko Re: Drożność jajowodów IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.04, 13:48
        A miałaś jakieś znieczulenie ? Bo moja koleżanka była pod narkozą, ale jak się
        mojego lekarza zapytałam o to, to powiedział że tylko znieczulenie. Dlatego się
        boję.
        • Gość: eweszy Re: Drożność jajowodów IP: *.dolsat.pl 30.04.04, 13:55
          Dostałam zastrzyk przeciwbólowy, ale trochę za późno i nic nie dał podczas
          badania.
          • Gość: just92 Re: Drożność jajowodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 14:00
            Yabuko,
            badanie naprawdę jest "do przeżycia".
            Znieczulenie jest wystarczajce. Trochę boli jeśli jajowody są niedrożne,
            ale to ważyny krok w diagnostyce i należy go zrobić.
            Wierzę, że u Ciebie wszystko będzie dobrze. Powodzenia!
    • Gość: Nina Re: Drożność jajowodów IP: 62.233.251.* 30.04.04, 14:06
      Ja też miałam to badanie i powiem, że nie ma się czego bać.
      Dostałam zastrzyk przeciwbólowy i fakt, że mnie bolało ale dosłownie przez
      chwilkę, nawet chyba nie minutę. Lekarz był wprawiony i ledwo zaczęłam myśleć,
      że mnie boli to usłyszałam: koniec.
      No i najważniejsze okazało się, że jajowody drożne. W trakcie badania jednak
      lekarz wykrył dużego polipa i w maju wybieram się na usunięcie tego świństwa.
      Zobaczysz wszystko będzie dobrze. Jeśli jesteś wrażliwa na ból, to może poproś
      o jakieś konkretne znieczulenie. Moja koleżanka podczas tego badania bardzo źle
      się czuła.
      Nina
      • Gość: evi Re: Drożność jajowodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 21:11
        Ja również miałam robione badanie drożności jajowodów-HSG; najbardziej bolało
        przymontowanie cewnika (przez który później wpuszczany jest kontrast)- przez
        welfron dostałam przed badaniem trochę głupiego jasia i nie było tak najgorzej.
        Polecam to badanie jeżeli nie ma jednoznaczenej diagnozy niepłodności. U mnie
        właśnie przez to badanie wykryto małe zrosty, które za parę dni idę usunąć
        laparoskopowo. Może niedługo będę szczęśliwą mamcią?
        pozdrawiam!!!
        • Gość: ena Re: Drożność jajowodów IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.04, 11:43
          ja też miałam robione w grudniu ,dostałam głupiego jasia ból był ale czego nie
          robi się dla dzidzi ,mam prawy jajowód niedrożny i za 3 m-c będę miała robione
          wlewki w Gubinie jak nie zajdę do tego czasu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka