Dodaj do ulubionych

POMOCY! to już 10cykl starań... co radzicie???

21.03.11, 11:59
Witam Was Serdecznie, piszę z takim nietypowym problemem, ponieważ z mężem staramy się o maluszka już 10 cykl... nie mam już siły-mąż jeszcze jakoś się trzyma!

Kochamy się, bardzo chcemy mieć maleństwo ale nie mogę zajść w ciąże. Wyniki badań są dobre, i moje i męża. Cykle regularne co 30dni, owulacja potwierdzona badaniami, testami owaulacyjnymi,temp.
CO ROBIĆ????????????
Proszę może znacie jakieś sposoby??? Wiem pytanie moje może wydawać się śmieszne, ale to już 10 cykl! Wszystkie badania są ok!!
Wiem że może być tak że za bardzo chcemy z mężem... ale nie da sie nie myśleć!!! NIE DA SIĘ!!!
Proszę czy znacie jakieś sposoby???
Mówią nam żęby się przejechać gdzieś na wycieczkę, żeby nie myśleć... ale dni płodne wychodzą w pierwszy weekend miesiąca a wtedy mąż jest w pracy od 10-20 w sobotę a nd 10-18 i szefowie nie dadzą wolnego choćby sie paliło sad
PORADZCIE COŚ!!!
Za wszystko z góry serdecznie dziękuję!
Obserwuj wątek
    • asiek334 Re: POMOCY! to już 10cykl starań... co radzicie?? 21.03.11, 12:06
      Skoro badania są ok, owulka potwierdzona to mnie przychodzi do głowy drożnośc jajowodów.
      A tak na marginesie, da sie nie myślec. Ja myslałam przez 4 lata, sa dziewczyny którą mają dłuższy staz starankowy,wystarczyło ze przez moment zajełam sie czyms innym.
    • az-82 Re: POMOCY! to już 10cykl starań... co radzicie?? 21.03.11, 13:10
      Na tym forum to co piszesz to nie jest problem nietypowy, a wręcz odwrotnie.
      10 cykli to jeszcze nie jest koniec świata, ale nie dziwię się, że masz dość.
      Myśleliście o klinice niepłodności? Tam wam powiedzą, co możecie dalej robić. Napewno HSG, skoro hormony masz ok i mąż nasienie.
      • takajakwy [...] 21.03.11, 13:34
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • sofi75 he, he - pomyslalam sobie 21.03.11, 14:53
      "Mówią nam żęby się przejechać gdzieś na wycieczkę"

ze jakby to bylo takie proste, to agencje turystyczne oglaszalyby sie na forach o Nieplodnosci, a nie w dziale 'Turystyka'.
    • teligo Re: POMOCY! to już 10cykl starań... co radzicie?? 21.03.11, 15:16
      Proponuję przejść się do lekarza specjalisty w dziedzinie leczenia niepłodności. On się Wami zajmie.
      Jest tylko jeden sposób, żeby zajść w ciążę bez chodzenia do lekarza - seks, a jeśli tak się udaje, to moim zdaniem zostaje tylko szukanie przyczyn i leczenie.
      Ja po 10 nieudanym cyklu wybrałam się do kliniki leczenia niepłodności. Po 3 latach niestety nadal się nie udało. Wypróbowałam wszystko - odwracanie myśli i to wcale nie takie chwilowe, wyluzowywanie, alkohol, wycieczki, wczasy, świece, zioła, wspomagacze, nawet inseminacje były wink
      Trzeba przede wszystkim sprawdzić czy jesteście zdrowi.
      • chiyo28 Re: POMOCY! to już 10cykl starań... co radzicie?? 21.03.11, 18:21
        rozbawiłaś mnie tą wycieczka. My z meżem uprawialiśmy przez 2 lata "sex turystykę" w różne zakątki Europy. Do tej pory nic z tych podróży nie przywieźlismy wink
        Tak jak koleżanki poradziły - kasa w dłoń i do kliniki.
    • rokitka00 Re: HSG, laparo 21.03.11, 18:22
      A może HSG na początek? Dowiesz się czy jajowody są drożne. No chyba że jeteś odważniejsza niż ja to proponuję laparoskopię.
      W moim przypadku po 2 latach starań, w końcu zdecydowałam się na HSG no i dowiedziałam się że moje jajowody nie są drożne. Mogliśmy tak strzelać bez końca a i tak by z tego nic nie wyszło.
      • pudelek09 Re: HSG, laparo 24.03.11, 07:56
        Ja tez bym zaczela od droznosci jajowodow!Rozumiem Cie doskonale,ale nie ma co zwlekac!Poprostu idzcie do specjalisty!My tak probowalismy bo miesniaki,potem niedroznosc,potem slabe nasienie,operacja itp,potem dopiero inseminscje(6x) i po 10,5roku staran invitro-udane!obecnie 17tc!
        Teraz gdybym mogla cofnac czas nie czekalabym tyle,nie zjadlabym tyle nerwow,nie wylala tyle lez,nie marnowalabym tyle czasu.To nie znaczy ze Wy macie miec odrazu invitro,bez przesady,tylko zrobcie specjalistyczne bad,zeby przyspieszyc diagnoze.I zycze powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka