Dodaj do ulubionych

torbiel po invitro

01.04.11, 12:16
czy ktoś miał taki przypadek że po invitro zrobiła się torbiel miałam w kwietniu mieć drugi transfer mam jeszcze 3 zamrożone komórki ale przez tą torbiel nie moge brać leków na stymulacje a nie wiadomo czy w naturalny sposób bende miała chciałam się zapytać jak to jest z takimi torbielami czy samoistnie napewno pękają bo mi lekaż powiedziała że tak i raczej nie ma się czego obawiać ale ja się obawiam bo już miałam usuwane torbiele operacyjnie
Obserwuj wątek
    • asia-81 Re: torbiel po invitro 01.04.11, 14:10
      Można wziąć przez 1 cykl antykoncepcje i się raczej wchłonie.
      • camila111 Re: torbiel po invitro 01.04.11, 14:30
        Ja miałam torbiel po nieudanym IVF, tak jak napisała Asia, trzeba skorzystac z antykoncepcji. Mi po niecałych dwóch opakowaniach pieknie sie wchłoneła i zaczełam przygotowywac sie do crio.
    • nunia01 Re: torbiel po invitro 01.04.11, 19:54
      Ja 'zaliczyłam' już 3 razy torbiele w ciągu ostatniego roku starań. Raz wchłonęła się samoistnie w II fazie cyklu potraktowana duphastonem. Dwa razy znikła po miesiącu antykoncepcji hormonalnej.
      • gabi-81 Re: torbiel po invitro 03.04.11, 19:04
        dzięki za pocieszenie mam nadzieje że szybko zniknie bo ja jestem troche przewrażliwiona na punkcie torbieli mam przykre doświadczenia.
        • nunia01 Re: torbiel po invitro 03.04.11, 19:34
          Ale jeśli torbiel jest czynnościowa - czyli powstała z niepękniętego pęcherzyka graffa i szybko jest zidentyfikowana, to najczęściej grzecznie się wchłania po miesiącu/dwóch antykoncepcji. Przypomniało mi się, że miałam jeszcze jedną torbiel - w trakcie pierwszej stymulacji. Musiałam zacząć z torbielą i przyblokowało mi to owulację - był tylko jeden w dodatku pusty pęcherzyk. Tą torbiel przy okazji punkcji mi nakłuli i odessali zawartość. Po dwóch dniach nie było śladu na jajniku, że coś tam siedziało. Tyle, że lekarz najadł się strachu (w sumie ja też się najadłam) bo ja jestem po historii nowotworowej i przez chwilę podejrzewaliśmy wznowę. Tak, że rozumiem złe doświadczenia i niepokój.
    • nunia01 Re: torbiel po invitro 10.04.11, 09:22

> polecam dr Swidraka we wrocku, zrobi ci kolkoskopie bedzie wiecej wiadomo

a co to badanie może wnieść do diagnozowania stanu jajników i ewentualnych torbieli?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka