25.05.11, 20:37
Witam,
18.05 miałam inemkę dziś rano 5:00 zrobiłam test pink i nie wiem co mam o nim myśleć po upływie 5 min. była tylko jedna kreska w okienku C a po 10-15 min mąż przyleciał do mnie i pokazał mi test z lekko różową drugą kreską (ledwie widoczna ale jest) co myślicie jestem w ciąży czy już sobie coś wkręcam??
Obserwuj wątek
    • teligo Re: test 25.05.11, 21:00
      Na dwoje babka wróżyła - albo jesteś albo nie smile
      Zrób drugi jutro rano.
      A potem jeśli będziesz chciała wiedzieć na pewno, idź na betę.
      Trzymam kciuki za pozytywny!
      • teligo Re: test 25.05.11, 21:03
        Właśnie się zorientowałam, że dopiero tydzień minął od inseminacji.
        Po 7,8 dniach bardzo rzadko testy są pozytywne, nawet jeśli ciąża się rozwija.
        Spróbuj poczekać chociaż do 12 dnia po owulacji, wtedy test ma szansę coś pokazać.
    • z_oe Re: test 26.05.11, 07:11
      Na ulotkach pisze,zeby nie "czytac" testu po uplywie 10min, bo sa nie do konca wiarygodne. od 18 maja min 2 tyg...zrob test 1 czerwca, z rana i wtedy zobaczysz druga kreseczke po paru sekundach, nie moze byc inaczej w dni dziecka. Tego Ci zycze! Trzymam kciuki

• 2motylek Re: test 26.05.11, 07:58
        Dzięki dziewczyny za wsparcie tylko tutaj mogłam na was liczyć jesteście cudowne, masz racje zrobię test 1.06. mam nadzieję że wyjdą dwie grubaski bo w dzień dziecka dowiedzieć się że będzie miało się dzidziusia to jest szczęście pozdrawiam
        • z_oe Re: test 26.05.11, 08:22
          Najgorsze to czekanie, to chyba najbardziej stesujacy moment w tym wszystkim. Zostalo Ci kilka dni, dasz rade...trzymam kciuki za testowanko. smile
          • 2motylek Re: test 26.05.11, 08:30
            Czekanie jest najgorsze chyba zwariuję ale wytrzymam z mężem na inny temat nie rozmawiamy tylko na ten czy jestem w ciążysmile Dam Ci znać jak już zrobię test czy będzie pozytywny czy negatywny. Ty też masz problem z zajściem bo jesteś na forum z niepłodnością?
            • z_oe Re: test 26.05.11, 12:40
              Koniecznie daj znac, trzymam za Ciebie kciuki z calej sily.
              My startujemy z icsi w czerwcu, zostalo jeszcze troche do rozpoczecia,ale moj maz juz tak sie nakrecil jakbysmy byli tuz przed porodem, to wszystko mi sie udziela. Jak dobrze podzie bedziemy testowac w ostatnich dniach czerwca lub na poczatku lipcasmile
    • maruni Re: test 26.05.11, 09:13
      Aby mieć 100% pewność co do wiarygodności testu trzeba wiedzieć jak on działa i używać go zgodnie ze wskazaniami producenta.
      I przede wszystkim 14 dni... Jeśli zrobiłaś po 10 dniach to może być za wcześnie, to zależy od tego ile trwa twoja faza lutealna, jeśli jest to 12 dni, to w 10 dni wynik już powinien być dobry.

Polecam artykuł:
      Kiedy zrobić test ciążowy aby wynik był wiarygodny
      • 2motylek Re: test 26.05.11, 10:02
        Zrobiłam test w 7 dniu na opakowaniu było napisane że tes można już zrobić od 6 dnia po zapłodnieniu. Kiedyś jak robiłam testy i nie byłam w ciąży nigdy mi się nie pokazała druga kreska nawet po upływie kilku godzin a teraz po 10-15 min była słabo widoczna druga różowa kreska. 17.05 byłam w 12 dc i wieczorem został podany mi pregnyl a 18.05 miałam podanie i 19.05 ćż pękło.
        • z_oe Re: test 26.05.11, 12:44
          Motylku bedzie dobrze, jak jest fasolka to zostanie z Wami z testem czy bez.
          Ja mialam taka faze,ze test robilam co 2 dzien przez prawie 2 miesiace, rozne rodzaje i za kazdym razem winilam producenta,ze szajs wprowadza na ryneksmile
          No niestety czasem Nasze mozgi fiksuja...
        • teligo Re: test 26.05.11, 12:52
          Motylku, a mi czasem po wyschnięciu testu pokazywała się bladziutka kreska. Nie na każdym teście, ale czasem właśnie tak się zdarzało. Nie byłam wtedy w ciąży, dlatego producent ostrzega, żeby nie sprawdzać wyniku po upływie 5 min. Na niektórych nawet jest napisane, żeby wyrzucić od razu do kosza wink Nie sugeruj się tym, że jest napisane, że można robić od 6 dnia po zapłodnieniu, często w tym czasie dochodzi dopiero do implantacji.
          Nie myśl o tym teście, postaraj się spokojnie poczekać do czasu, kiedy będziesz mogła zrobić następny.
          Możesz być w ciąży, ale ten test o niczym nie świadczy (i oby było tak, że następny okaże się pozytywny, a Ty będziesz mogła mówić, że w takim razie poprzedni też był, trzymam kciuki!)
          • asiek334 Re: test 26.05.11, 13:21
            To ja moze wtrące swoje trzy grosze,otóż po podaniu pregnylu test powinno sie wykonac 12 dni po owulacji poniewaz lek ten przez 10 dni utrzymuje sie w organizmie a co za tym idzie moze zafałszowac wynik testu. Wiec warto powtórzyc test. Zycze powiodzeniawink
        • kathrinn82 Re: test 26.05.11, 19:04
          Jeżeli brałaś pregnyl, to testować można dopiero w 12-14 dniu od zastrzyku...wtedy test dopiero jest wiarygodnysmile pregnyl zawiera HCG, który wytwarzany jest w ciąży, i ta druga kreska mogła się właśnie stąd wziąć. ale życzę, żeby było inaczejsmile trzymam kciuki za kolejny testsmile
          • amika3 Re: test 26.05.11, 23:04
            o Asiik334 dawno się nie odzywałaś smile jak tam dzidziuś w brzuszku? ja idę znów na histeroskopię, zajadą mnie... nigdy chyba już nie zaciąże właśnie mijają 4 lata sad
            • asiek334 Re: test 01.06.11, 12:20
              Motylku, bardzo mi przykro <tuli>. Wiem, jak to boli bo sama to przezywałam przez 4,5 roku, ale nie trać nadzieji <buzile>

Amika a moj brzusio rośnie, to juz 5 miesiąc. Zuzia zaczyna do mnie pukac, kazdego dnia czuję ją bardziej. Tak, to bedzie córunia ;D. Jestem juz po badaniach prenatalnych bo w moim wieku to juz ponoc ryzyko, ale wszystko jest ok wink)
    • mikolajek2010 Re: test 27.05.11, 00:00
      Jest coś takiego jak linia parowania.... druga kreska pojawia się po kilkunastu minutach. Cień kreski jest tzw. "linią parowania z kreski testowej". Taka linia ma kolor szary, popielaty, białawy, lekko różowy. Może pojawić się po wyznaczonym czasie do odczytu na testach. Dlatego nie należy odczytywać wyników zbyt późno.
      Wpisz sobie w google pregnancy test evaporation line.
    • 2motylek Re: test 01.06.11, 11:29
      Niestety jedna kreskasad
      • annajustyna Re: test 01.06.11, 13:45
        Dopoki nie ma @, wszytsko jest mozliwe...
      • z_oe Re: test 01.06.11, 15:22
        motylku to tylko "sikaniec" czesto myli sie z prawda. Idz na krew.. wtedy bedziesz miala czarno na bialym.
        To Wasza pierwsza proba?
        trzymaj sie i nie poddawaj
        • 2motylek Re: test 01.06.11, 19:14
          Nie to nie jest pierwsza moja inseminacja ale 2 poprzednie miałam z nasienia męża a teraz podeszliśmy pierwszy raz do AID i też za pierwszym razem nie wyszłosad trudno uda się następnym razem jakoś nie załamałam się mąż bardzo mnie wspiera to też ma duży wpływ.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka