Dodaj do ulubionych

wynik beta HCG

02.06.11, 20:52
Witam

Jestem tu zupełnie nowa ale wasza mądrość jest na wagę złota. Od jakiegoś czasu staram się o Maluszka. Wychodziło to średnio, bo mam Hashimoto i ponoć początki endometriozy ( to narazie nie potwierdzone, opinia wydana na podstawie jednego USG). Od 18 dc do 26 brałam Duphaston 10 mg

Ostatnia miesiączka 03.05.2011 - cykle około 30 dni. wczoraj zrobiłam test domowy - wyszła mi anemiczna druga kreska

Dziś zrobiłam test z krwi beta hcg= 8 gdzie norma

BETA HCG 8

mIU/ml poniŜej 5.00 mIU/ml
ciąŜa: 1-3 tydzień: 6-71
ciąŜa: 4 tydzień: 10-750
ciąŜa: 5-6 tydzień: 158-31795
ciąŜa: 7-9 tydzień: 3697-163563
ciąŜa: 10-12 tydzień: 27832-210612
ciąŜa: 14-15 tydzień: 12039-70971

dziś trochę poplamiłam - brunatny brąz. Biorę Duphaston 20 mg. na polecenie lekarza, który raczej w powodzenie tej historii nie wierzy..

Powtórzę badania w poniedziałek

Jaka jest szansa na utrzymanie?
staram się nie nastawiać...

pozdrawiam
iza
Obserwuj wątek
    • black_redlive Re: wynik beta HCG 02.06.11, 21:11
      rowniez mam pytanie o bete, a wiec sie dołaczam
      opisywałam już swoją historie w poprzednim watku, w ktorym rowniez napisalam ze dlugo po duphastonie nie dostawalam okresu, okres przyszedl 1.06, ale jeszcze 31.05 zrobilam bete-hcg, dopiero dzis odebralam wyniki, bo nie bylo mi juz śpieszno i się troche zdziwiłam = 3,17 mlU/ml ?? co oznacza wynik?? norma jest podana dopiero dla 5 tygodnia 60-100 mlU/ml?? czy to oznacza ze doszlo jednak do zaplodnienia ale nie doszlo do implantacji? co wy na to dziewczyny
    • mewa000 Re: wynik beta HCG 02.06.11, 22:33
      Camelia tego nikt Ci nie powie, musisz poczekać do następnego badania bety. Jeśli to było tylko plamienie, które ustąpiło, to jest szansa, że wszystko się dobrze skończy wink Powodzenia smile

black_redlive napisała:

> się troche zdziwiłam = 3,17 mlU/ml ?? co oznacza wynik?? norma jest poda
      > na dopiero dla 5 tygodnia 60-100 mlU/ml?? czy to oznacza ze doszlo jednak do za
      > plodnienia ale nie doszlo do implantacji?

W tej sytuacji nie ma takiej możliwości-tzn nawet jeśli doszłoby do zapłodnienia komórki a do implantacji juz nie to w takiej sytuacji nie stwierdza sie ciążowej bety we krwi-bo hcg zaczyna być wytwarzane dopiero po 24 godz od implantacji. W Twoim przypadku to nie byla ciąża
      • black_redlive Re: wynik beta HCG 03.06.11, 20:24
        wielkie dzieki za rzeczora odpowiedz,
        pozdrawiam
        • asiek334 Re: wynik beta HCG 03.06.11, 20:36
          black_redliwe jesli dobrze zrozumiałam to Twoja beta wyniosła nie wiele ponad 3 tak?? miałam podobny wynik i niestety negatyw
          • black_redlive Re: wynik beta HCG 03.06.11, 20:43
            niestety domyslam sie ze to negatyw, biorac pod uwage ze dostalam okres (wiem to nie zawsze jest wyznacznik), ale zaczelam sie zastanawiac czy ta wartosc na "cos" wskazuje, zawsze jak odbieralam wyniki z bety to bylo <1,0
            • mikolajek2010 Re: wynik beta HCG 03.06.11, 20:58
              Ja miałam w paru cyklach bete ok 10-15 we krwi, potem bylo <1,0. Zarodki się nie implantowały, ale do zaplodnienia dochodzilo. Giin doszedl do wniosku, że to wina niskiego progesteronu. W pierwszym cyklu z Duphastonem beta utrzymala się dłuzej smile
              • mewa000 Re: wynik beta HCG 04.06.11, 10:21
                mikolajek2010 napisała:

> Ja miałam w paru cyklach bete ok 10-15 we krwi, potem bylo <1,0. Zarodki si
                > ę nie implantowały, ale do zaplodnienia dochodzilo. Giin doszedl do wniosku, że
                > to wina niskiego progesteronu.

Nikt nie jest w stanie stwierdzić, że doszlo do zapłodnienia komórki a do implantacji już nie. A na pewno juz nie świadczy o tym wynik bety. Jeśli miałaś bete ciążową i np spóźniał Ci się okres, to to była ciąża (czyli była implantacja) ale biochemiczna, dochodziło do wczesnego poronienia. I to owszem, mogło byc spowodowane niskim progesteronem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka