dytam 12.05.04, 14:02 jestem w 12dc pęcherzyk 18mm endometrium ok.6mm co wy na to Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: endometrium za małe 12.05.04, 14:05 ja w 12 dc mialam endo 3 mm a pecherzyk 18x11 a dwa dni pozniej 10mm i pecherzyk 23. endo urosnie Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: endometrium za ma3e 12.05.04, 16:03 Obecnie jestem w 22tc, w ktora zaszlam z 6mm endo. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: endometrium za małe 12.05.04, 18:27 endometrium umie bardzo szybko urosnąć więc nie martwiłabym się na razie, pomaga Acard na wzrost endometrium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: endometrium za ma3e IP: *.bumc.bu.edu 12.05.04, 22:19 Acard (aspiryna, 80mg) pomaga na obnizenie krzepliwosci krwi i zapobiega tworzeniu mikrozakrzepow w naczyniach kapilarnych tworzacego sie lozyska, nie stymuluje natomiast proliferacji endometrium. Mozna sobie pomoc estrogenami, tymi samymi, kotre sotsuje sie w suplementacji hormonalnej kobiet okolomenopauzalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: endometrium za ma3e 12.05.04, 22:21 Gość portalu: majka napisał(a): > Acard (aspiryna, 80mg) pomaga na obnizenie krzepliwosci krwi i zapobiega > tworzeniu mikrozakrzepow w naczyniach kapilarnych tworzacego sie lozyska, nie > stymuluje natomiast proliferacji endometrium. Mozna sobie pomoc estrogenami, > tymi samymi, kotre sotsuje sie w suplementacji hormonalnej kobiet > okolomenopauzalnych. dodajmy tylko ze o przyjmowaniu estrogenow MUSI zadecydowac gin. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: endometrium za ma3e 12.05.04, 22:29 teoretycznie prawda, ale w praktyce znam osoby, którym ułatwiał zajście w ciążę i endometrium wzrastało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: endometrium za ma3e IP: *.ne.client2.attbi.com 13.05.04, 11:46 Wzrastalo, bo i tak by uroslo bez acardu, to tylko kwas salicylowy, bez efektow biologicznych na endometrium, za to rozrzedzajacy krew. Odpowiedz Link Zgłoś