Gość: Karola IP: *.chello.pl 30.05.04, 19:12 Czy Duphaston (2 razy dziennie 1 tabeltka) trzeba brać regularnie W TYCH SAMYCH GODZINACH? Różnie się budzę i różnie chodzę spać. Czasem wstaję i jem śniadanie o 7:00, czasem o 11:00. Ginekolog nic o tym nie powiedziała, a ja zapomniałam się zapytać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trops7 Re: Duphaston 30.05.04, 20:28 ja ten lek mam zalecony od 20-25 dc po 1 tabletce i nie jest to wazne w jakich godzinach wezmę ale robię to rano po przebudzeniu, jeżeli masz 2 to wazny jest zapewne odstęp czasu a czy to będzie 11 godz czy 10 to chyba nie ma to zbytniego znaczenia ja tak myślę ale poczekaj na opinie innych dziewczyn może Ci coś więcej doradza pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maretina Re: Duphaston IP: *.ols.vectranet.pl 30.05.04, 20:28 najlepiej brac w tych samych godzinach, aby utrzymac takie samo stezenie progesteronu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikanm Re: Duphaston 30.05.04, 21:18 mi też ginka powiedziała, żeby brac mniej więcej o tej samej porze, nie koniecznie dokładnie co do minuty, ale to była + - godzina na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Duphaston IP: *.chello.pl 30.05.04, 21:37 Dzięki dziewczyny, jesteście nieocenione! Będę musiała jakoś sobie to ułożyć i postarać się o tę regularność. Ja biorę Duphaston 16-25 dc. Oprócz tego biorę też Bromergon (pół tabletki na noc), bo mam za wysoką prolaktynę. Domyślam się, że Bromergon też trzeba mniej więcej o tej samej porze, ale z tym to już nie ma problemu, bo biorę go tylko wieczorem. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
epo1 Re: Duphaston 03.06.04, 11:07 Hej, Moze pisze trochę za późno, ale i tak napiszę. Mój lekarz zaaplikował mi duphaston i kazał brać co 12 godzin, regularnie, jestem w 3-4t.c., w każdym przypadku jednak lekarze rozpatrują indywidualnie dawki Edyta Odpowiedz Link Zgłoś