Dodaj do ulubionych

wczesne testy ciazowe

03.06.04, 14:56
czy te wczesne testy ciazowe (przed data spodziewanej @) sa cos warte?
kiedy mozna je stosowac? wydaje mi sie, ze jakis tydzien po owulacji?
czy pozytywne wyniki takich testow sa pewne? czy wtedy zarodek jest juz
zagniezdzony? czy tez ciagle nie wiadomo, i mimo pozytywnego wyniku, mozna sie
bardzo rozczarowac?
z gory dziekuje za odpowiedzi smile
Obserwuj wątek
    • Gość: krysia79 Re: wczesne testy ciazowe IP: *.bphpbk.pl 03.06.04, 15:30
      Test może wykazać ciażę przed @, ale może też nic nie pokazać.
      Nie radzę próbować wczesniej niż 10 dpo. Wynik pozytywny jest pewny. Test
      wychodzi pozytywnie kiedy zarodek sie zagniezdzi i wtedy zaczyna wydzielac hcg.
      U roznych kobiet zarodki zagneizdzaja sie w roznym czasie, stad by uniknac
      rozczarowania zaleca sie robienie testow w terminie @. Jednak ja nie
      wytrzymalam smile)) i zrobiłam 10dpo.
      • kura17 Re: wczesne testy ciazowe 03.06.04, 15:37
        Gość portalu: krysia79 napisał(a):

> Jednak ja nie wytrzymalam smile)) i zrobiłam 10dpo.

i co? smile
        • Gość: krysia79 Re: wczesne testy ciazowe IP: *.bphpbk.pl 04.06.04, 14:40
          Sorki, ze nie odpisywałam wcześniej.
          I jestem w ciażysmile))
          Kreseczka była słabiutka, ale jak poszłam na bHCG z krwi to wyszło prawie 70!
    • Gość: emis.p Re: wczesne testy ciazowe IP: 212.244.177.* 03.06.04, 15:53
      Witaj !
      No i co wykazał test ? Masz dwie kreseczki ?

Ewa
      • kura17 Re: wczesne testy ciazowe 03.06.04, 16:07
        Gość portalu: emis.p napisał(a):

> No i co wykazał test ? Masz dwie kreseczki ?

nie robilam testu. jestem 1-2 dni po owulacji, wiec na pewno nic nie pokaze wink
        ale strasznie mnie nosi i nie mam pojecia, jak wytrzymam do @. ostatnio zawsze
        cos sie dzialo w moim zyciu, wiec nie bardzo wiedzialam, gdzie te 2 tygodnie
        miedzy owu i @ znikaja, ale teraz sytuacja sie zmienila... nudy... wiec siedze i
        mysle...

stad to pytanie o wczesne testy. od kiedy mozna robic? na ile sa pewne?
        wiecie?
        • paulajal Re: wczesne testy ciazowe 04.06.04, 09:32
          Moim zdaniem wczesne testy są do niczego, może coś wykażą u kobiety, u której
          wyjątkowo wcześnie wzrósł poziom HCG, ale w normalnie lepiej zaczekac i wykonać
          test z krwi na HCG, dokładny i aiarygodny po terminie miesiączki. Prawda jest
          też taka, że podczas tego tygodnia od zagnieżdżenia komórki jajowej do terminu
          miesiączki połowa tak wczesnych ciąż ulega poronieniu. Jest to zjawisko
          calkowicie naturalne, tak natura selekcjonuje najlepiej rozwijające się
          osobniki i nic się na to nie poradzi, więc aby uniknąć rozczarowania, lepiej
          testy nie robic. A ciągłe myślenie o ciąży bardzo Wam utrudni zajście w ciążę.
          Wiem to z doświadczenia. W obydwu ciążach zachodziłam właśnie wtedy, gdy
          przestało mi zależeć i skupiłam się na czymś innym. Toteż polecam tą metodą
          (+testy owulacyjne i wstrzemięźliwość na kilka dni przed) i zrezygnowanie na
          czas jakis z wątku Niepłodność, a zaraz się spotkamy na wątku ciąża (jestem w
          22 tyg teraz.) Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka