Gość: adiw1 IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.04, 20:16 Ilona moglabysmi wyjasnic o co chodzi z tym cialkiem zoltym??co to ma do tego testu owulacyjnego? Dzieki za odp. Adi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ikrol1 Re: Do Ilony 07.06.04, 21:15 Odpiszę napewno, za dwie godziny. teraz nie mogę. Ale pamietam. Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
ikrol1 Re: Do Ilony 07.06.04, 23:19 Witaj, Po pierwsze chciałam potwierdzić to co napisałm wczesniej. Koniecznie zrób test z krwi. Życzę Tobie i sobie żebym miała rację. Ja się po prostu boję narobić komuś niepotrzebnie nadziei, bo wiem jakie to ważne i wolę opisać wszystkie możliwości. A druga możliwość na pozytywny test owulacyjny jest taka, że rzeczywiście masz podwyższony poziom LH zwiazany z niską produkcją progesteronu. Generalnie jest tak, że LH pobudza tworzenie się ciałka żółtego, ale jest hamowane przez wzrastajace stężenie progesteronu. I kiedy progesteron jest niski to czasami LH utrzymuje się na wysokim poziomie. Mam nadzieje, że to coś wyjaśnia. Przepraszam jeśli denerwujesz się z moich niejednoznacznych odpowiedzi. Właściwie moje intencje były całkiem inne. I trzymam kciuki. Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adiw1 Re: Do Ilony IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.04, 19:25 A jesli wyniki badan hormonow pokazuja ze mam progesteron ok??Pozatym czy jesli temperatura wyzsza utrzymuje sie 14 dni,to czy to ma cos z progesteronem wspolnego?? Dziekuje za odp. ADi Odpowiedz Link Zgłoś
ikrol1 Re: Do Ilony 08.06.04, 20:23 >A jesli wyniki badan hormonow pokazuja ze mam progesteron ok? Pozatym czy jesli > > temperatura wyzsza utrzymuje sie 14 dni,to czy to ma cos z progesteronem > wspolnego?? To nas przybliża do wersji pierwszej mojej interpretacji wyniku testu owulacyjnego. Słuchaj ty zrób sobie to badanie z krwi. Tak bym chciała usłyszeć dobre wieści zamiast roztrząsać ten wątek. Czytałam twój dzisiejszy post. Endometrium masz śliczne, takie jakie bywa w ciąży, a przygodę z bladą kreską na teście ciążowym to tu ostatnio miała krysia79. Zrobiła badanie z krwi i wynik beta hcg wyszedł jej równy 70 ! I teraz sie cieszy. Pozdrawiam ciepło i trzymam kciuki. Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adiw1 Re: Do Ilony IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.04, 20:28 To znaczy ze z progesteronem raczej ok?Tak myslisz??Zapomnialam dzis lekarza spytac w sprawie Utrogest bo wczoraj wzielam ostatnia tabletke.Niewiem czy trzeba brac dalej? Daj znac prosze.Dziekuje. Adi Odpowiedz Link Zgłoś
ikrol1 Re: Do Ilony 08.06.04, 22:11 W czasie kilku miesiecy mojej obecnosci na forum nie spotkaam sie z przypadkiem w ktorym lekarz w takiej sytuacji jak twoja zalecilby odstawienie leku. Ilona Odpowiedz Link Zgłoś