IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.04, 20:16
Ilona moglabysmi wyjasnic o co chodzi z tym cialkiem zoltym??co to ma do tego
testu owulacyjnego?
Dzieki za odp.
Adi smile
Obserwuj wątek
    • ikrol1 Re: Do Ilony 07.06.04, 21:15
      Odpiszę napewno, za dwie godziny. teraz nie mogę. Ale pamietam. Ilona
    • ikrol1 Re: Do Ilony 07.06.04, 23:19
      Witaj,
      Po pierwsze chciałam potwierdzić to co napisałm wczesniej. Koniecznie zrób test
      z krwi. Życzę Tobie i sobie żebym miała rację. Ja się po prostu boję narobić
      komuś niepotrzebnie nadziei, bo wiem jakie to ważne i wolę opisać wszystkie
      możliwości.
      A druga możliwość na pozytywny test owulacyjny jest taka, że rzeczywiście masz
      podwyższony poziom LH zwiazany z niską produkcją progesteronu. Generalnie jest
      tak, że LH pobudza tworzenie się ciałka żółtego, ale jest hamowane przez
      wzrastajace stężenie progesteronu. I kiedy progesteron jest niski to czasami LH
      utrzymuje się na wysokim poziomie. Mam nadzieje, że to coś wyjaśnia.
      Przepraszam jeśli denerwujesz się z moich niejednoznacznych odpowiedzi.
      Właściwie moje intencje były całkiem inne. I trzymam kciuki. Ilona
      • Gość: adiw1 Re: Do Ilony IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.04, 19:25
        A jesli wyniki badan hormonow pokazuja ze mam progesteron ok??Pozatym czy jesli
        temperatura wyzsza utrzymuje sie 14 dni,to czy to ma cos z progesteronem
        wspolnego??
        Dziekuje za odp.
        ADi smile
        • ikrol1 Re: Do Ilony 08.06.04, 20:23
          >A jesli wyniki badan hormonow pokazuja ze mam progesteron ok? Pozatym czy jesli
          >
          > temperatura wyzsza utrzymuje sie 14 dni,to czy to ma cos z progesteronem
          > wspolnego??
          To nas przybliża do wersji pierwszej mojej interpretacji wyniku testu
          owulacyjnego. Słuchaj ty zrób sobie to badanie z krwi. Tak bym chciała usłyszeć
          dobre wieści zamiast roztrząsać ten wątek. Czytałam twój dzisiejszy post.
          Endometrium masz śliczne, takie jakie bywa w ciąży, a przygodę z bladą kreską na
          teście ciążowym to tu ostatnio miała krysia79. Zrobiła badanie z krwi i wynik
          beta hcg wyszedł jej równy 70 ! I teraz sie cieszy. Pozdrawiam ciepło i trzymam
          kciuki. Ilona
          • Gość: adiw1 Re: Do Ilony IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.04, 20:28
            To znaczy ze z progesteronem raczej ok?Tak myslisz??Zapomnialam dzis lekarza
            spytac w sprawie Utrogest bo wczoraj wzielam ostatnia tabletke.Niewiem czy
            trzeba brac dalej?
            Daj znac prosze.Dziekuje.
            Adi smile
            • ikrol1 Re: Do Ilony 08.06.04, 22:11
              W czasie kilku miesiecy mojej obecnosci na forum nie spotkaam sie z przypadkiem
              w ktorym lekarz w takiej sytuacji jak twoja zalecilby odstawienie leku. Ilona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka