Dodaj do ulubionych

zrosty w macicy

30.01.12, 17:15
Dziewczyny, lekarz postwaił diagnozę- choroba aschermana. czeka mnie zabieg histerioskopii. Czy któraś z was jest w podobnej sytuacji i czy udało się zajćś w ciążę. . .
Obserwuj wątek
    • takajednaaga Re: zrosty w macicy 26.02.12, 19:49
      Ja mam podobny problem, tez mam przed soba histeroskopie. Kiedy masz zabieg?
      • ninka0510 Re: zrosty w macicy 26.02.12, 20:06
        myślę że w marcu, zaraz jak tylko dostanę miesiączkę. A jak wygląda sprawa u ciebie ?
        • takajednaaga Re: zrosty w macicy 26.02.12, 20:36
          Ja tez mam w marcu. U mnie wyglada na to, ze zrosty sa duze i wtedy dopiero rozpocznie sie leczenie. Nawet chwilami sie zastanawiam, czy to ma sens. No ale musze sprobowac przynajmniej. Odzywaj sie. Jestem ciekawa, jak pojdzie Tobie,
          Zycze powodzenia!
    • k_anilorak Re: zrosty w macicy 07.03.12, 15:44
      Ja po zabiegu wycięcia zrostów z macicy - podobno było ich pełno zaszłam w ciążę dzięki ISCI. Niestety moje szczęście trwało tylko 5 tyg. Ale jak widać
      jest to możliwe.
    • justyna8319 Re: zrosty w macicy 07.03.12, 19:42
      Mam pytanie ( bo też nie mogę zajść w ciążę) jak lekarz stwierdził u Ciebie zrosty? Podczas zwykłego usg? 3 razy byłam już czyszczona i boję się tego że też mogę mieć
      • ninka0510 Re: zrosty w macicy 07.03.12, 20:02
        skąpe miesiączki, trudności w zajściu ciąży i oczywiście badanie histeroskopi diag. to potwierdziło. Radzę ci udaj sie do dobrego specjalisty ...
      • k_anilorak Re: zrosty w macicy 11.03.12, 21:49
        Wydaje mi się że żeby stwierdzić czy są zrosty czy nie potrzebna jest histeroskopia. Na podstawie objawów można je podejrzewać ale to wcale nie znaczy czy są. Ja histeroskopię miałam 3 razy. Przy pierwszym razie podejrzewano polipy - jak się okazało nic nie było. Przy drugim razie był mięśniak, przy trzecim coś co niby wyglądało jak polip ale nim nie było (najprawdopodobniej przez to coś straciłam ciążę). Pomiędzy 2 a 3 histeroskopię miałam laparoskopię i wtedy okazało się że zrostów było tyle że prawie cala macica była zarośnięta, zarosły jajowody, endometrioza .... Możliwe że przy histero zrostów nie było albo jest to niewystarczający zabieg żeby to stwierdzić. Chyba najlepiej poradzić się lekarza czy robić histero czy laparoskopię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka