Dodaj do ulubionych

badanie przed HSG

02.02.12, 07:43
Lekarz poinformował mnie, że przed HSG muszę zrobić badanie przesiewowe - dostałam taką pałeczkę i mam zrobić to badanie, wynik powinien być ujemny bo jeżeli dodatni to trzeba będzie zastosować leczenie przed HSG. Z mojej nieuwagi nie zapytałam jak mam wykonać to badanie przesiewowe i czy gdzieś je zanieść do zdiagnozowania. Może także miałyście takie badania? Jak to wyglądało.
Obserwuj wątek
    • az-82 Re: badanie przed HSG 02.02.12, 08:25
      Owszem. Ale to badanie robi połóżna w gabinecie i potem to idzie do laboratorium.
      A antybiotyk niezależnie od wyniku i tak dają na 2 dni przed HSG.
      • teligo Re: badanie przed HSG 02.02.12, 10:14
        az-82 napisała:
        > Owszem. Ale to badanie robi połóżna w gabinecie i potem to idzie do laboratorium.
        > A antybiotyk niezależnie od wyniku i tak dają na 2 dni przed HSG.

Niekoniecznie.
        Ja też robiłam wymaz do posiewu samodzielnie i sama zanosiłam do laboratorium.
        Żadnego antybiotyku profilaktycznie przed ani po hsg też nie dostawałam.
        • asia.pco.1 Re: badanie przed HSG 02.02.12, 10:42
          Również dostałaś taką pałeczkę z wacikiem i do tego jest plastikowy pojemniczek pewnie żeby włożyć pałeczkę. To badanie mam zrobić dopiero w marcu ale dopytuję aby dowiedzieć się czegoś więcej.
          • asia.pco.1 Re: badanie przed HSG 19.03.12, 09:21
            Dzisiaj odebrałam wynik z posiewu, w którym napisano że grzybów nie wychodowano czy takie badanie jest wystarczające?
            • atram_w Re: badanie przed HSG 19.03.12, 09:59
              Tak, to wynik prawidłowy.
              • ya-smin Re: badanie przed HSG 19.03.12, 11:02
                wynik nie jest wystarczajacy mi zlecono badanie na chlamydie ,ureraplasme i mycoplasme i jeszcze jakies inne grzyby i to pobieral lekarz ... nie mozna robic hsg bez tych badan bo jesli sie okaze ze masz ktoras z nich to moze sie "rozwlec" i bedzie gorzej to wyleczyc . tak mi powiedzial lekarz w klinice , u mnie sie okazalo ze mam jedna z nich i nie moge przystapic do zadnych zabiegow ani hsg ani iui ani ivf dopoki tego nie wylecze aktualnie jestem w trakcie leczenia .mam ueraplasme i ciezko to wyleczyc .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka