Dodaj do ulubionych

bardzo duży progesteron

IP: *.chem.uw.edu.pl 14.06.04, 08:08
Tydzień po owulacji miałam robiony pomiar progesteronu (potwierdzenie,
oczywiście nie 100%, owulacji). Wynik dość mocno mnie zdziwił.Przy normie
labolatorium dla tej fazy cyklu 15-57 nmol/l ja miałam 96nmol/l. Moze to nic
złego, ale moze ja wogóle mam za dużo progesteronu i dlatego nie moge zajsc w
ciążę? Co niedobrego może powodować nadmiar progesteronu dla płodności?
Dodam, że poprzedni cykl miałam monitorowany i wszystko było jak trzeba.
Pozdrawiam i wszystkim życze powodzenia, tak od poniedziałku!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: misia Re: bardzo duży progesteron IP: *.localdomain / 80.48.248.* 14.06.04, 08:17
      A może to progesteron już ciążowy?
    • ewa.analityk1 Re: bardzo duży progesteron 14.06.04, 10:49
      A bierzesz luteinę ? Jeżeli nie to prawdopodobnie jesteś w ciąży
    • samanta25 Re: bardzo duży progesteron 14.06.04, 15:32
      Jeśli nie bierzesz leków (np. luteina lub Duphaston) to całkowicie możliwe jest
      że jesteś w ciąży smile)

________
      To już niestety 28 cykl starań sad((
      • Gość: at Re: bardzo duży progesteron IP: *.chem.uw.edu.pl 15.06.04, 08:48
        Bardzo miiło czytać takie stwierdzenia we własnej sprawie, ale chyba niestety
        to mało prawdopodobne. Nie biorę progesteronu (pod żadną nazwą handlową) ani
        innych leków (no może oprócz Castagnusa. No i chyba 7 dni po ewentualnej
        owulacji nie można stwierdzić ciąży, nawet jesli progesteron rzeczywiście ma
        poziom pierwszego trymestru (wg. laboratorium w ktorym robiłam analizę). Dziś i
        tak sie pewnie wszystko wyjaśni, bo czuję się jakbym zaraz miała dostać okresu
        (bóle w podbrzuszu, napięte piersi, no i jak zwykle nocne poty). To drugi cykl
        po laparoskopii (diagnostycznej, bo okazało się że wszystko jest ok., chociaż
        jak już mnie kroili to lekarz zrobił mi dziurki w jajnikach-na wszelki
        wypadek). Lekarz z Novum mimo poprawnych hormonów, naturalnej owulacji (co
        prawda przy 35 dniowych cyklach) tylko na podstawie USG (tez nie najgorszego)
        stwierdził, że mam PCO. Po kilkunastu wizytach zrezygnowałam z jego usług bo
        czułam sie tam jak w fabryce. Szkoda gadać. No i tak już czekam 21 miesięcy i
        ciągle nic. Fajnie tak przeczytać, że ktoś mówi, że może jestem w ciąży.
        Wam też zycze zebyście usłyszały te słowa, zwłaszcza o lekarza. Powodzenia.
        • ewa.analityk1 Re: bardzo duży progesteron 15.06.04, 08:58
          a jak się okaże, że to jednak ciąża ( 7 dni po owu może pokazać to
          progesteron) to ja zamawiam ciastko tiramisu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka