Dodaj do ulubionych

Owulacja w jednym jajnku? A co z drugim?

IP: *.parpa.pl 14.06.04, 15:52
Może któras z Was coś o tym wie? Zwykle w czasie owulacji boli mnie lewy
jajnik. Tylko lewy, prawy nigdy. Czy to oznacza, ze tylko w lewym są
owulacje? A prawy co? Nie działa? Trochę mnie to martwi, bo w lewym mam
częste zapalenia przydatków, są tam zrosty więc moge mieć problemy z ciążą.
Liczyłam na aktywnosc tego prawego, ale teraz to się zaczęłam zastanawiać.
Skąd ten ból owulacyjny tylko z jednej strony??? W ogóle nic o tym nie wiem.
Obserwuj wątek
    • samanta25 Re: Owulacja w jednym jajnku? A co z drugim? 14.06.04, 15:53
      Ja też u siebie zauważyłam że owulację mam tylko z lewego jajnika.
      Wspominałam o tym lekarce ale ona powiedziała, że nie mam się czym martwić

________
      To już niestety 28 cykl starań sad((
      • Gość: Kate Re: Owulacja w jednym jajnku? A co z drugim? IP: *.parpa.pl 14.06.04, 16:06
        To świetnie, uwielbiam takie rady .... moja lekarka tez mi tak powiedziała.
        Tylko jakos poza tym nie usłyszałam czemu tak sie dzieje i co to znaczy.
        Poczekajmy może odezwie sie ktos kto jakos to wytłumaczy ....
    • piegoosek Re: Owulacja w jednym jajnku? A co z drugim? 14.06.04, 21:09
      jesli mialas monitorowanych cykli, to niemozesz na 100% powiedziec, ze owu masz
      tylko w jednym jajniku! moze wlasnie przez te czeste zapalenia wlasnie Cie on
      pobolewa? musisz pochodzic na monitoring, zobaczysz co sie tam dzieje! ten bol
      wcale nie musi swiadczyc o owu!
      powodzenia!
    • ewa.analityk1 Re: Owulacja w jednym jajnku? A co z drugim? 15.06.04, 01:43
      ja owulację miałam zawsze z prawego, ale lewy nie bolał i nie dokuczał, a w
      ciążę mimo to zaszłam
      • Gość: Kate Re: Owulacja w jednym jajnku? A co z drugim? IP: *.parpa.pl 15.06.04, 09:07
        Myslałam, że owu jest raz z jednego raz z drugiego wiec gdyby z jednym były
        jakies problemy np w moim przypadku zrosty, to można liczyć na ten drugi. Usg
        pokazuje pęcherzyki w obydwu więc czemu ten jeden nie działa?
        Pozdrawiam
        Kasia
        • ewa.analityk1 Re: Owulacja w jednym jajnku? A co z drugim? 15.06.04, 10:01
          w naturze tak nie jest, owulacja nie musi być przemiennie, a moitoring, to
          obserwacja cyklu pod USG
          • Gość: Kate Re: Do Ewy IP: *.parpa.pl 15.06.04, 10:25
            No to trochę mnie ta natura rozczarowała w tym kontekście wink Tylko .. jeszcze
            jedno pytanie - czy to USG pokaze moment jajeczkowania i w zwiazku z tym będzie
            wiadomo który jajnik pracuje?

• Gość: Kate Re: Piegoosek IP: *.parpa.pl 15.06.04, 09:14
        Jaki monitoring? Co to znaczy? No nie wiem na sto ptocent czy ten drugi nie
        działa, ale podczas owu boli tylko jeden, co miesiąc (no chyba, że nie ma owu
        wtedy nic nie boli) wiec tak podejrzewam.

Dzięki
        • maretina Re: Piegoosek 15.06.04, 10:52
          Gość portalu: Kate napisał(a):

> Jaki monitoring? Co to znaczy? No nie wiem na sto ptocent czy ten drugi nie
          > działa, ale podczas owu boli tylko jeden, co miesiąc (no chyba, że nie ma owu
          > wtedy nic nie boli) wiec tak podejrzewam.
          >
          > Dzięki
          po pierwsze: bol bywa mylacy, czaami czujemy bol z lewej, a to promieniowanie i
          w efekcie cos dzieje sie z przeciwnej strony!
          po drugie monitoring cyklu polega na obserwacji pecherzyka, endometrium,
          macicy, jajnikow. wykonuje sie badania usg w roznych dniach cyklu, dni badan
          ustala gin. czaami monitoring zaczyna sie 3 dc, czasami w polowie.
          tylko monitoring pozwala na 100% stwierdzic czy byla owu i z ktorego jajnika.
          pozdrawiam
    • luni1 Re: Owulacja w jednym jajnku? A co z drugim? 15.06.04, 13:01
      Ja też mam owu tylko z lewego jajnika. Potwierddził to monitoring. Pani gin
      powiedziała mi, że prawy jajnik jest jakby mniejszy, lub może mniej rozwinięty,
      ale też powiedziała, że nie mam się tym przejmować, bo najważniejsze, że owu w
      ogóle jest, wszystko jedno z którego jajnika. A poza tym to niedługo będę miała
      robione HSG i dowiem się, czy one, tzn. te jajniki, są drożne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka