Dodaj do ulubionych

kochane kobietki pomóżcie

IP: *.cyberx.pl / *.cyberx.pl 18.06.04, 13:09
jestem po endometriozie w styczniu przeszłam operację usunięcia lewego
jajnika i jajowodu czy to oznacza ze owulacja jest teraz co drugi miesiąc czy
prawy jajnik może przejąć rolę lewego i owulacja będzie co miesiąc? ale
namieszałam ale jak to inaczej napisać
jeżeli ktoś wie coś na ten temat to bardzo proszę o odpowiedź
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: evi Re: kochane kobietki pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 13:19
      Muszę Cię zmartwić, że nie jest tak jak piszesz. Jajniki nie pracuja na
      przemian niestety. Czasem może pracować tylko jeden. Też mam podobny problem z
      tym, że mam obydwa jajowody, jeden w ogniskach endometriozy, więc
      małoprawdopodobne jest, że z niego uda mi się cos zmajstrować.

Jedynym wyjściem z tej sytuacji jest chyba stymulacja
      • Gość: iwona Re: kochane kobietki pomóżcie IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 18.06.04, 13:27
        Absolutnie sie nie zgadzam! Wyadje misie ze jajniki wlasnie pracuja na zmiane,
        raz lewy raz prawy ....
        • Gość: asia Re: kochane kobietki pomóżcie IP: *.cyberx.pl / *.cyberx.pl 18.06.04, 13:34
          właśnie ja też tak myślałam i teraz normalnie mnie zamurowało a co do
          stymulacji to jak to wygląda bo ja jestem zielona w tych sprawach
          • Gość: evi Re: kochane kobietki pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 13:40
            Napiszę tak, z własnego doświadczenia wiem, że jednak nie pracują na zmianę-
            miałam monitorowane parę cykli i wcale tak nie było. Poprostu to zalezy w
            którym z jajników dojrzeje większy pęcherzyk, stąd jej owulacja.

Dodam,też że przeczytałam parę książek w których jedmomyslnie jest napisane, że
            wiele kobiet mysli, że woulacja jest na przemian-a tak wcale nie jest.
            Oczywiście zdarza się, że owu występuje na przmian ale to wszystko jest
            uwarunkowane pęcherzykiem. A po za tym nie jestesmy maszynami zaprogramowanymi,
            że raz z tego raz z tamtego jajnika jest owu.

Dla mnie to tez nie jest pocieszające-bo jeden jajowód mam do bani i byłobym
            moim marzeniem taka owulacja jak piszecie!
            • Gość: asia Re: kochane kobietki pomóżcie IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 18.06.04, 13:44
              to teraz ci wierze, dzieki za uswiadomienie, skoro sie na tym dobzre znasz to
              moze mi powiesz czy to mozliwe zebym miala wczoraj owulacje, jesli liczac ze
              mam 20 dzien cylku, a cykle mam nieregularne ( biore norprolac na zbicie
              prolaktuny, juz jest niska kolo 1 i duphaston w drugiej fazie cyklu). Bo bardzo
              mnie klulo wieczorkiem w lewym jajniku, miala robione usg w 19 dniu cylku,
              wtedy w leweym byly male pecherzyki a w prawym 7 mmm byl najwiekszym, ja sadze
              ze nie bylo, ale skad ten dziwnybol?
              • Gość: evi Re: kochane kobietki pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 13:51
                Może nie, że była owulacja ale prawdopodobnie może się zaczęła. Mnie jajnik
                bolał 3 dni, też miałam robione USG w 19 dniu-9,5mm pęcherzyk, rósł sobie
                własnie przez te dni. Obserwuj siebie i działaj, może akurat się uda! A co do
                owulacji w 20 dniu to całkiem możliwe, ze może wystąpic, też mam takie długie
                cykle.
                Dla upewnienia zacznij sobie mierzyć tempkę-będziesz wtedy napewno wiedziec
                kiedy jest owu.

I dołączam się do Gwiazdki-z jednym sprawnym jajnikiem oczywiście można zajść w
                ciążę, tyle tylko że potrzeba na to troche więcej czasu!!!
                • Gość: gwiazdka Re: kochane kobietki pomóżcie IP: 81.219.8.* 18.06.04, 14:00
                  Jeżeli w czasie owulacji cały dzień boli mnie jajnik, to jest to początek czy
                  koniec owulacji? I czy po przytulaniu tego dnia mogę zajść w ciążę.
                  Pytam tylko z ciekawości, bo przy moich zrostach (endometrioza) i braku jednego
                  jajowodu (pozamaciczna po INV)to czysta teoria. Może któraś z Was wie?
                  • Gość: asia Re: kochane kobietki pomóżcie IP: *.cyberx.pl / *.cyberx.pl 18.06.04, 14:04
                    z tego co wiem to jest to początek owulacji
                    pozdrawiam asia
                  • Gość: evi Re: kochane kobietki pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 14:11
                    Jest to początek owulacji-ale samego momentu pęknięcia pęcherzyka nie
                    wychwycisz, chyba że bedzie monitoring. No i oczywiście ciąża w czasie takiego
                    bólu jest jak najbardziej możliwa, jeżeli wszystko jest ok.

Też mam zrosty od endometriozy-tak więc mimo czucia owulacji nic nie wychodzi,
                    bo zosty są przeszkodą!
                    • Gość: gwiazdka Re: kochane kobietki pomóżcie IP: 81.219.8.* 18.06.04, 14:21
                      Więc może czas na mały cud !!!!
                      To by dopiero było.
                      • Gość: evi Re: kochane kobietki pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 14:30
                        Do dzieła!!!
                        • Gość: asia Re: kochane kobietki pomóżcie IP: *.cyberx.pl / *.cyberx.pl 18.06.04, 14:32
                          trzymam kciukasy powodzenia!!!!!
              • Gość: asia do gość asia IP: *.cyberx.pl / *.cyberx.pl 18.06.04, 13:54
                używasz tego samego podpisu co ja więc bardzo cię proszę zmień go podpisz się
                asia1 lub inaczej poza tym to muj post i nie chcę abyś była uważana za mnie
                pozdrawiam asia
        • Gość: gwiazdka Re: kochane kobietki pomóżcie IP: 81.219.8.* 18.06.04, 13:46
          Też mi się zawsze wydawało że pracują na zmianę, może niekoniecznie regularnie
          co 2 m-c ale fakt nie posiadania jednego jajnika napewno nie przekreśla szans
          na ciąże.Jeżeli drugi jest sprawny to z niego są produkowane jajeczka a tyle
          jest przecież kobiet które mają tylko jeden jajnik a naturalnie zaciążyły.
          Nie martw się napewno będzie ok.
          Pozdrawiam
    • ewa.analityk1 Re: kochane kobietki pomóżcie 18.06.04, 18:12
      jajniki nie pracują na zmianę, mamy je dwa smile ale nie działają naprzemiennie.
      Zdrowy jajnik np przejmuje funkcję chorego. U mnie działa tylko jeden w ciążę
      zaszłam mimo oczekiwań. Ale na monitoringu był zawsze prawy
      • bei Powinnaś mieć owulacje co miesiąc... 18.06.04, 19:30
        ...bo ten co pozostał...to teraz pracuje za dwa....Znam dziewczyny- co zaszły w
        ciążę z jednym jajnikiem...utracily go różnie- ciaża pozamaciczna...cysta....a
        teraz mają dzieci....
        Nie wiem też...czy jajaniki w ogóle pracuja na przemian......nie ma takiej
        cykliczności...ze musi być na zmianę....
        Pozdrawiamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka