Dodaj do ulubionych

GDZIE SZYBKO MOŻNA WYKONAC BADANIA GENETYCZNE?

25.06.04, 11:53
dZIEWCZYNY POTRZEBUJE WASZEJ POMOCY WŁASNIE SIĘ DOWIEDZIAŁAM ŻE MOJA DRUGA
CIAZA OBUMARŁA przyczyna zespół antyfosfolipidowy żeby to leczyć muszę miec
badania genetyczne gdzie mozna wmiarę szybko je zrobic wAkademi Gdanskiej
powiedzieli że wlistopadzie to paranoja ja sie wykoncze może wiecie gdzie
bedzie szybciej miejce i koszty się nie liczą pomuszcie prosze.
Obserwuj wątek
    • Gość: agata30 Re: GDZIE SZYBKO MOŻNA WYKONAC BADANIA GENETYCZNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 11:57
      W Invikcie, widze ze z Gdanska jestes.
      • judyta10 Re: GDZIE SZYBKO MOŻNA WYKONAC BADANIA GENETYCZNE 25.06.04, 12:21
        macie może numer telefonu nie jestem z Gdańska z okolic nie orientuje się gdzie
        to jest.
      • maretina Re: GDZIE SZYBKO MOŻNA WYKONAC BADANIA GENETYCZNE 25.06.04, 12:23
        Gość portalu: agata30 napisał(a):

> W Invikcie, widze ze z Gdanska jestes.

nie slyszalam o tym by invicta robila badania genetyczne. rozmawialam o tym z
        jednym z ginow invicty.odsylali do AM.
    • agata30 Re: GDZIE SZYBKO MOŻNA WYKONAC BADANIA GENETYCZNE 25.06.04, 12:02
      W invikcie w Gdansku. . www.invicta.pl
    • maretina Re: GDZIE SZYBKO MOŻNA WYKONAC BADANIA GENETYCZNE 25.06.04, 12:22
      nie wiem czy gdzies sa szybciej ja mam termin na 31 sierpnia a zapisywalam sie
      ze dwa miesiace temu.
      zapytaj sie czy nie bedzie szybciej jak sama zaplacisz, ale to kilkaset zl.
      • Gość: agata30 Re: GDZIE SZYBKO MOŻNA WYKONAC BADANIA GENETYCZNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 12:34
        Nie znam ivnvikty,ale jako klinika leczenia nieplodnosci musi miec mozliwosc
        takich badan. Bez tak dlugich terminow, nie wiem gdzie wysylaja krew, ale na
        pewno nie czeka sie pol roku na badanie i wyniki, ale ocywiscie trzeba zaplacic.
        • tekla12 Re: GDZIE SZYBKO MOŻNA WYKONAC BADANIA GENETYCZNE 25.06.04, 12:54
          Zaraz, zaraz - zespół antyfosfolipidowy jest zaburzeniem immunologicznym i jego
          stwierdzenie jest wystarczającą przyczyną wyjaśniającą ciąże obumarłe. Badania
          genetyczne można zrobić ale nie są bezwzględnie konieczne do zastosowania
          leczenia, które polega na podawaniu kwasu acytylosalicylowego i heparyny.
          Badania genetyczne prowadzą zakłady genetyki każdej akademii medycznej.
          Diagnostykę i leczenie zaburzeń immunologicznych i genetycznych dobrze robi
          łódzkie CZMP i komercyjne kliniki Gameta i Gynmed.
          • judyta10 Re: GDZIE SZYBKO MOŻNA WYKONAC BADANIA GENETYCZNE 25.06.04, 13:07
            To wiem ,ale tam rządaja badań genetycznych.
            • maretina Re: GDZIE SZYBKO MOŻNA WYKONAC BADANIA GENETYCZNE 25.06.04, 13:54
              judyta10 napisała:

> To wiem ,ale tam rządaja badań genetycznych.
              zapewne dlatego, ze zespol kardiolipinowy nie jest do konca przez wszystkich
              uznawany za przyczyne poronien, albo moze jeszcze inaczej spora czesc
              spoleczenstwa posiada te przeciwciala, ale nie u kazdego one daja one
              poronienia czy inne choroby zwiazane z krzepnieciem.
              byc moze najpierw chca wyeliminowac ewentuaalna przyczyne genetyczna.
              • judyta10 Re: GDZIE SZYBKO MOŻNA WYKONAC BADANIA GENETYCZNE 25.06.04, 14:11
                Zna ktos numer tel do Invikty
                • jutrzenkaa Re: GDZIE SZYBKO MOŻNA WYKONAC BADANIA GENETYCZNE 25.06.04, 21:16
                  Judyto a oto nr tel. do Invikty: (58)238 32 38. Musisz tylko uzbroic sie w
                  cierpliwosc bo trudno jest sie tam dodzwonic. Wykaz badan laboratoryjnych jakie
                  wykonuje Invikta znajdziesz na stronie:
                  www.invicta.pl/index1.php?h=h2&l=l1&p=p1&c=badania
                  Pozdrawiam
                  jutrzenka
                  • jutrzenkaa Re: GDZIE SZYBKO MOŻNA WYKONAC BADANIA GENETYCZNE 25.06.04, 21:20
                    Ups,przy pisaniu telefonu przestawily mi sie dwie pierwsze cyferki. O to
                    prawidlowy nr do Invikty: (058) 328 32 38.
                    • judyta10 Re: GDZIE SZYBKO MOŻNA WYKONAC BADANIA GENETYCZNE 26.06.04, 22:25
                      Dziękuje za telefon.
    • maraguska Judyto! 25.06.04, 14:20
      To zupelnie niesamowite i strasznie niesprawiedliwe przy okazji sad(((
      Tez wlasnie u mnie stwierdzono ciaze obumarla, tez drugi raz...
      Tylko nie stwierdzono zadnej przyczyny.
      Tez ide na badania genetyczne.

Pozdrawiam Cie mocno, trzymaj sie, podobno mamy jeszcze szanse urodzic zdrowe
      dzieci!
      --
      Aga
      • judyta10 Re: Judyto! 25.06.04, 19:12
        Wiem co czujesz jak narazie nic nie jest w stanie nas pocieszyć ,ale mamy
        świadomość że nie my jedne tak cierpimy nie jesteśmy same.Może też powinnaść
        pójsć w kierunku przeciwciał.Pozdrawiam Judyta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka