Dodaj do ulubionych

chyba się udało?!

28.07.12, 13:10
Dziewczynki, musze z kimś podzielić się tą wiadomościa bo nie moge wytrzymać. Dzis jestem 12dpt. (ostatni mrozak) rano zrobiłam sikańca i wyszły dwie kreski, jedna intensywnego koloru druga troche bledsza. Pobiegłam do apteki po drugi test i wyszlo to samo z tym ze druga kreska bardziej wyrazista. Co ja mam myslec o tym? Boje sie wierzyc ze i mnie to szczescie spotkało. Nie wierze. jeszcze do końca ale już jestem szczesliwa!!! smile))
Obserwuj wątek
    • lamia39 Re: chyba się udało?! 28.07.12, 15:48
      GRATULACJE! bądź tylko dobrej myśli.
      oby wszystko szlo tak dobrze jak do tej pory!! dwie krechy to nie przelewki wink
    • aasb Re: chyba się udało?! 28.07.12, 16:44
      Cudnie smile
      to jeszcze beta na potwierdzenie i potem tylko 9 miesięcy oczekiwań wink
      Gratuluję
    • adormidera1 Re: chyba się udało?! 28.07.12, 16:58
      bosz jak cudnieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!! grats LEĆ NA BETE!!!!! mozesz? masz laboratorium blisko?
    • eva-braun Re: chyba się udało?! 28.07.12, 17:20
      aaaaaaaaaaaa! wspaniałe wieści! dzielny silny Mrozak! smile
      Dajesz nadzieję ogromną, bo ja w sierpniu też idę po swojego jedynego mrozaczka, a za mną już 4 ISCI uncertain

Trzymam kciuki za tylko dobre wieści!
      • angel1333 Re: chyba się udało?! 28.07.12, 20:08
        Jej az boje sie dziękować zeby nie zapeszyc smile Bete robie w poniedziałek rano bo tak miałam zaplanowane a to ze dzis zrobiłam test to wyszło tak przez przypadek na dodatek test robiłam o 5 rano big_grin

angel1333
    • rekonda Re: chyba się udało?! 28.07.12, 20:53
      Gratulacje za którym razem Ci się udało???
      • angel1333 Re: chyba się udało?! 29.07.12, 10:26
        za 3. pierwsze dwa były podwójne podania, ten teraz ostatni pojedynczy
        Pozdrowienia dla wszystkich i trzymam kciuki za Was!
        • kotki_trzy Re: chyba się udało?! 29.07.12, 14:16
          Gratulacje kochana smile, chyba tylko tobie jak na razie się udało ze wszystkich "lipcówek", więc dbaj o siebie poczwórnie i za nas smile, ja powoli odchorowuje moją porażkę, jakoś tak ciężko na sercu wiedzieć, że było się w ciąży przez chwilę i już się nie jest, no ale trudno, dziś już lepiej, @ przyszła, więc cóż powiedzieć, nowy cykl, nowa nadzieja i tego się trzeba trzymać smile, pozdrawiam i pisz co u was smile
          • misiu.stefan Re: chyba się udało?! 30.07.12, 11:56
            Angel,
            dbaj o siebie i malucha (maluchy?).
            Jeśli trzeba - weź zwolnienie lekarskie i odpoczywaj w domku żeby się wszystko dobrze zagnieździło i rozwijało smile
            • angel1333 Re: chyba się udało?! 30.07.12, 21:27
              Moja dzisiejsza beta hcg 538. Podbno juz moge sie cieszycsmile w środe robie powtórke.
              Dziewczyny z całego serca zycze Wam tej samej ogromnej radosci i teraz naprawde wierze ze jest to mozliwe, każdej z Was sie to uda- wierze w to. Trzymam za Was kciuki i życze powodzenia. Ja póki co czuje sie dobrze i wierze ze tak juz zostanie, jestem dobrej mysli.
              Buziaki!!!
              angel1333
              • eva-braun Re: chyba się udało?! 30.07.12, 22:11
                ja w betę to już nie uwierzę, bo u mnie i 16 tys. miała i nic z tego nie wyszło, ale w siłę Twojej Śnieżynki niezmiennie wierzę i czepiłam się tego Twojego sukcesu na tyle, że jakoś tak baaardzo pozytywnie zaczynam sie nakręcać na swój sierpniowy kriotransfer smile
                Kciuczę mocno za Was!
                • angel1333 Re: chyba się udało?! 31.07.12, 20:57
                  Mozna podwazyc wiarygodnosc bety? czy masz na mysli to ze mimo takiej wysokiej to i tak sie nie utrzymalo? w kazdym razie jutro ide zrobic powtorke i zobaczymy. Mam nadzieje ze bedzie dobrze jestem dobrej mysli.
                  Trzymam kciuki za wszystkie starające sie!!! smile))
                  angel1333
                  • misiu.stefan Re: chyba się udało?! 01.08.12, 09:39
                    Angel, jeśli beta przyrasta prawidłowo to ciąża się rozwija.

Wiadomo, że zdarzają się przypadki, w których ciąża przestaje się rozwijać (największe ryzyko jest w pierwszych 3 miesiącach ciąży). Czasami dochodzi do poronienia, ale to nie znaczy, ze tak musi być w Twoim przypadku.

Ja powtarzałam betę chyba z 6 razy - miałam na początku komplikacje (plamienia i krwawienia) i musiałam 1,5 miesiąca leżeć na zwolnieniu, ale jak już się wszystko uspokoiło to nawet wróciłam do pracy.

Spokojnie, na pewno wszystko będzie dobrze. Dbaj o siebie i nie stresuj się na zapas.

• eva-braun Re: chyba się udało?! 02.08.12, 16:16
                      no własnie nie do końca - beta rośnie pod wpływem rozwijającego się pęcherza płodowego, ale niestety, nigdy można nie usłyszeć tętnienia naczyń płodu. Puste jajo płodowe. I owszem beta przyrastała pięknie i bardzo proporcjonalnie do jakiegoś 7 tyg. Potem nie sprawdzałam, tylko było robione kolejne usg, a na końcu łyżeczkowanie. No ale to ja jestem takim pechowcem i wierzę, że u angel będzie szczęśliwy koniec smile
                      Jej przypadek jest moją nadzieją wink
                      • angel1333 Re: chyba się udało?! 19.09.12, 13:07
                        Eva-braun, jak u Ciebie? mam nadzieje ze sie udalo?!
                        • eva-braun Re: chyba się udało?! 19.09.12, 16:14
                          niestety, ja wciąż czekam na swoją szansę... sad
                  • katiko Re: chyba się udało?! 02.08.12, 03:12
                    Angel!

Tak sie ciesze. Nie martw sie o bete ani inne wyniki. Co bedzie to bedzie.
                    Ciesz sie ta ciaza w kazdej chwili.
                    To naprawde piekny czas. Nawet jesli trwa tak krotko jak u mnie.

Trzymam za Ciebie kciuki!
                    • angel1333 Re: chyba się udało?! 02.08.12, 18:32
                      Wczorajsza beta wynosila 1521. Sporo chyba powiem nieskromnie smile
                      Ciesze sie bardzo i staram sie nie myslec znowu az tak intensywnie o tym ze w ciazy jestem. Podchodze do tego bardzo ostroznie, spaceruje, wcinam to co mam ochote i ogólnie dbam o siebie. Bedzie co bedzie wszystko w rekach Boga ale bardzo wierze ze bedzie dobrze. Musi byc i już!!!smile
                      Ciagle trzymam kciuki za Was dziewczynki, myslami jestem z Wami i wierze ze juz nie dlugo i
                      Wy bedziecie mialy takie dobre wiadomoscismile
                      angel1333
                      • misiu.stefan Re: chyba się udało?! 03.08.12, 08:51
                        No, beta bardzo ładnie urosła smile Gratuluję!

Przyjmujesz jakieś witaminy czy tylko kwas foliowy?
                        Ciesz się ciążą smile Dla mnie na początku strasznie czas się dłużył, każdy kolejny tydzień był jak miesiąc, tak bardzo chciałam już mieć maluszka na świecie smile
                        • angel1333 Re: chyba się udało?! 03.08.12, 13:44
                          Narazie biore estrofem, luteine i duphaston tylko. w czwartek mam wizyte pierwsza. Boje sie co na niej bedzie. Zaczynam sie robic niespokojna. Musi byc dobrze!!! Trzymajcie kciuki
                          Buziaki!!!
                          • katiko Re: chyba się udało?! 06.08.12, 03:34
                            Ja trzymam. Daj znac jak czegos sie dowiesz.
                            • angel1333 Re: chyba się udało?! 06.08.12, 11:51

Odezwe sie napewno!!! smile
                              angel1333
                              • katarz_yna123 Re: chyba się udało?! 23.08.12, 12:15
                                i co? i co? śledziłam Twój wątek i trzymałam kciuki, bo takie historie zawsze napawają mnie nadzieją!
                                • angel1333 Re: chyba się udało?! 30.08.12, 19:34
                                  Witam witamsmile
                                  U mnie pomalutku do przodu. Maluszek rosnie, ma juz 8 tyg i 5 dnismile głowkę, rączki, nóżki i mocno bijące serduszko. Odpoczywamy sobie dużo w łózeczku, leniuchujemy ile się da.
                                  Czuję się dobrze (w końcu) mdłości minęły więc zaczynam więcej jeść bo trochę kłopot z tym miałam ale całe szczęście,że jest coś takiego jak imbir i miętasmile. Oprócz mdłości innych dolegliwośći nie miałam no za wyjątkiem bardzo częstych kursów do łazienki na siusiu smile W sobote wyjeżdzamy sobie na maly urlop nad morze (oczywiscie wszystko za zgoda lekarza)

Pozdrawiam Was dziewczynki bardzo gorąco i trzymam kciuki za wszystkie starające się.
                                  • misiu.stefan Re: chyba się udało?! 31.08.12, 08:22
                                    Angel, świetne wiadomości!!! smile

Jak będziesz na urlopie to unikaj zbyt intensywnego słońca (początek września zapowiadają bardzo ładny) - jeśli miałaś opryszczkę to właśnie od przegrzania organizmu uaktywnia się jej wirus (a teraz nie jest Ci potrzebna żadna infekcja wirusowa).
                                    Trzymajcie się - uważaj na siebie i malucha smile

• katarz_yna123 Re: chyba się udało?! 19.09.12, 11:34
                                      Super wiadomość! 3maj się i dbaj o maluszka!!! Powodzenia! i koniecznie skrobnij czasem coś na forum, bo takie wiadomości zawsze pomagają wszystkim staraczkom i dają nadzieję!smile
                                      • angel1333 Re: chyba się udało?! 19.09.12, 13:05
                                        Witajcie! Wlasnie dzis w nocy wrocilismy z nadmorskich wakacji. Bylo cudnie az zal wracacsmile. Klimat sluzyl mnie i mam nadzieje maluszkowi tez. Powdychalismy troche jodu i wyleniuchowalismy sie za wszystkie czasy. Dzidzia rosnie, w tym tyg konczymy 11 tygodni. W srode mamy USG i oczywiscie juz wierzymy ze wszystko jest dobrze. Biore leki i tak pomalutku zlatuje dzien za dniem.Nie pracuje wiec kontynuuje lenistwo pourlopowe dalej bo to chyba juz ostatnia szansa na takie beztroskie lenistwo (czytaj nic nie robienie).
                                        A o u reszty starających sie?
                                        Pozdrawiam i 3mam kciuki za sukcesy Was wszystkich!
                                        angel1333
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka