Dodaj do ulubionych

do thmwag !!

IP: *.bmj.net.pl 30.06.04, 18:01
Znalazłam Twój post gdzieś poniżej i piszę, bo moja sytuacja jest identyczna.
Przy drugim USG w 8 tygodniu lekarz nie zobaczyl serca (10 dni wcześniej
widział). Wypisal już skierowanie na łyżeczkowanie. Poszłam jednak do innego
gina, który uznał, że nie jest pewien poprzedniej diagnozy. Teraz czekam, tak
jak Ty. Dzidzius też jest mały, wczoraj miał wielkość zarodka 6 tygodniowego
(jest już prawie koniec 9 tygodnia). Ciągle mam nadzieję!! Trzymam kciuki za
Ciebie!
Obserwuj wątek
    • Gość: thmwag Re: do thmwag !! IP: *.eltur.com.pl 01.07.04, 07:46
      Bardzo mi miło, że się odezwałaś!
      Wiesz już wątpiłam, że znajdzie się ktoś kto będzie miał taką samą sytuację.
      Wcale oczywiście nikomu źle nie życzę, ale może jak się to wszystko dobrze
      skończy to będziemy mile wspominać te chwile niepokoju.
      Ja ciągle czekam. Mam w poniedziałek iść na badania i pewnie zrobimy kolejne
      usg. Jak nie w poniedziałek to we wtorek (lekarz ma swój aparat, ale ten którym
      dysponuje szpital jest o niebo lepszy)
      Wogóle pocieszam się, że może te dzieciaczki mają swój indywidualny schemat
      wzrostu i jak jedne bardzo szybko nabierają, tak inne robią to powoli i
      dostojnie. Przecież nie można uogólniać, bo najczęściej kobietom robi się usg
      na samym początku i wówczas widać tylko pęcherzyk, a potem dopiero za miesiąc.
      Co dzieje się w miedzyczasie nikt nie wie.
      Pocieszający jest brak plamienia i dolegliwości bólowych. Za to brzuszek sobie
      rośnie i piersi też, więc może się uda.
      Pozdrawiam
      • maretina Re: do thmwag !! 01.07.04, 08:06
        dziewczyny!smile
        jak bylam w ciazy to w lutym czytalam podobne rzeczy na forum ciaza, pisaly tam
        kobiety, ktorym lekarze dali juz skierowanie na zabieg bo twierdzili, ze
        dzidzie sie nie rozwijaja albo serduzka im nie bija, a po kilku dniach
        przecierali oczy ze zdumieniawink
        mam wielka nadzieje, ze Wasze bobasy po prostu sie nie spiesza, maja cale 9
        miesiecy na rozwoj i wiedza o tymsmile
        dajcie koniecznie znac jak wszystko sie ulozylo.
        • Gość: papużka Re: do thmwag !! IP: *.bmj.net.pl 01.07.04, 11:17
          Jak się cieszę, że się odezwałyście!! Wasz optymizm mnie pociesza. Wybieram się
          na kolejne USG w sobotę lub niedzielę, ale chyba tracę nadzieję... Najgorsze
          jest to, że ja to serduszko juz widziałam w 6 tygodniu, więc trudno powiedzieć,
          że jeszcze się nie rozwinęło. Wczoraj zrobiłam bete HCG i następpną zamierzam
          zrobić jutro. Myslę, że ten wynik też da jakąś odpowiedź. Jeśli spadnie, to
          znaczy, że to koniec...
    • Gość: Aga lublin Re: do thmwag !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 11:19
      thmwag będzie dobrze trzymam kciukismile))))))))))))
      • green_eye Re: do thmwag !! 01.07.04, 12:14
        Dziewczyny!
        Mogę sobie tylko wyobrazić, jak Wam ciężko...
        Moja sąsidka była w podobnej sytuacji -nie było widać serca w 7 lub 8 tygodniu-
        była przerażona i załamana...potem bałam się zapytać...potem brzuszek robił się
        stpniowo coraz więkrzy...teraz na zdrowego syna.
        Naprawdę są sznse, że będzie wszystko dobrze. Naprawdę są...widziałam.
        Z całego serca Wam tego życzę i ściskam kciuki!
        • Gość: thmwag Re: do thmwag !! IP: *.eltur.com.pl 01.07.04, 14:20
          Byle więcej takich postów. To tak dodaje nadziei.
          O dziwo mam ją. Na początku byłam bardzo zdołowana, ale z dnia na dzień coraz
          więcej we mnie spokoju (paradoksalnie). Cieszę się tym co mam, czekam i może
          spełnią się moje najstrytsze marzenia.
          Dziękuje za kciukasy, są mi-nam bardzo potrzebne.
          Ja wam również bardzo kibicuję, oby się udało i potem nie było takich fikołków
          jak u mnie. A już na pewno nie za drugim razem.
          A co do skierowania to ja też mam, może nie całkiem na łyżeczkowanie a na
          obserwację, ale jest i straszy w portfelu. Jak to się wszystko poukłada po
          mojej mysli to dam je dziecku i udowodnie jak ciężką walkę musiałam przejść wink)
          Pozdrawiam
          • Gość: papużka Re: do thmwag !! IP: *.bmj.net.pl 02.07.04, 11:08
            Ja mam skierowanie na łyżeczkowanie, wydane przez lekarkę z Novum, czyli
            teoretycznie nie przez byle kogo. Dzisiaj juz byłamna badaniu bety HCG, mam juz
            wynik sprzed wczoraj, więc do wieczora się wyjaśni. A jutro rano do szpitala :-
            )). Thmwag, który to już u Ciebie tydzień? bo u mnie dziś równo 9 od OM.
            Pozdrawiam
            • kasiaba1 Re: do thmwag !! 02.07.04, 11:51
              Witajcie, nie wiem czy to wam pomoże...
              W ciązy z synkiem, ok, 9 tygodnia lekarz (dr medycyny) stwierdził u mnie puste
              jajo płodowe, co potwierdzało diagnozę jego kolegi wcześniejszą o 10 dni, cały
              czas plamiłam.
              Więc facet zarządził odstawienie Turinalu i oczekiwanie na poronienie gdzie
              sobie chcę, w domu lub w szpitalu, na korytarzu czekał mąż z ośmiomiesięczną
              córeczką, za dwa dni czekała nas przeprowadzka.
              Ja mu " to chcę do szpitala" a on "dlaczego?" , bez komentarza.
              Po 3 dniach znalazł się lekarz który zgodził się mi zrobić usg, w sobotę,
              późnym wieczorem, do tego czasu już porządnie krwawiłam.
              I było tam bijące serduszko...
              Biegł dosłownie korytarzem żeby mi przepisać z powrotem hormonki.
              Dziś mój synek ma prawie półtora roku.
              W życiu się tyle nie modliłam co przez te 3 dni w szpitalu...
              • Gość: papużka Re: do thmwag !! IP: *.bmj.net.pl 02.07.04, 12:12
                oj, pomoże, pomoże...
                cudowne są takie informacje. Dzięki wielkie!
              • Gość: thmwag Re: do thmwag !! IP: *.eltur.com.pl 02.07.04, 12:14
                Od ostatniej miesiączki to też 9-10 tydzień, z tym, że sama wiem, że owulacji
                nie było jeszcze w 21 dc więc mam już tydzień opóźnienia do tego pewno jakiś
                czas na to że do tej owulacji doszło i potem na zapłodnenie. Lekarka mówi że
                mogło dojść do super-owulacji dużo później i z tego wynika zaniżony wiek płodu.
                Dlatego czekam na kolejne usg. Bo na pewno jeśli w poniedziałek zarodek miał 3
                mm, to jeśli z nim wszystko w porządku to w przyszły poniedziałek powinien być
                już 9-10 mm i powinno bić serce, jesli tak nie bedzie to wszystko stanie się
                jasne. Mam jednak nadzieję że jednak to serducho zacznie pikać.
                Szkoda, że w pracy mam straszną nerwówkę, bo tak byłabym trochę spokojniejsza.
                • Gość: papużka Re: do thmwag !! IP: *.bmj.net.pl 02.07.04, 16:47
                  Ja już niestety wiem sad(. Beta spadła od środy do dzisiaj, więc już nie ma
                  szans - zarodek faktycznie obumarł. Jutro idę na łyżeczkowanie. Trzymam kciuki
                  za Ciebie thmwag, pozdrawiam
                  • lomre Re: do thmwag !! 02.07.04, 19:03
                    Gość portalu: papużka napisał(a):

> Ja już niestety wiem sad(. Beta spadła od środy do dzisiaj, więc już nie ma
                    > szans - zarodek faktycznie obumarł. Jutro idę na łyżeczkowanie. Trzymam
                    kciuki
                    > za Ciebie thmwag, pozdrawiam

Byłam w identycznej sytuacji - już prawie 2 tygodnie. Trzymaj się Papużko!
                    • Gość: papużka Re: do thmwag !! IP: *.bmj.net.pl 05.07.04, 15:25
                      hej thmwag, co u Ciebie? mam nadzieję, że lepiej niż u mnie! W sobotę miałam
                      łyżeczkowanie i dochodzę do siebie na antybiotyku i antykoncepcie. Napisz
                      koniecznie,
                      pozdrawiam
                      • Gość: thmwag Re: do thmwag !! IP: *.eltur.com.pl 06.07.04, 08:52
                        Byłam wczoraj na usg i wygląda na to że dzidzia rośnie!
                        Nie męczył mnie wczoraj lekarz, tak więc nie robilśmy długo tego badania, no i
                        mam przyjść jeszcze za tydzień, ale kazał być dobrej myśli co też czynię.
                        Dziękuję za pamięć i dobre życzenia, są bardzo bardzo potrzebne i pomocne.
                        Zamelduję jak będę po badaniach w przyszły poniedziałek.
                        Pozdrawiam i życzę szybkiej rekonwalescencji i zakiełkowania
                        • Gość: papużka Re: do thmwag !! IP: *.bmj.net.pl 06.07.04, 09:58
                          No to super! Życzę Ci, żeby wszytko juz dobrze poszło, dzidzia rosła i koniec
                          stresów !!
                          Pozdrawiam,
                        • kasiaba1 Re: do thmwag !! 06.07.04, 10:28
                          Ale się cieszę, czekałam na wieści.
                          Rośnij zdrowo dzidziusiu
    • Gość: Aga lublin Re: do thmwag !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 11:03
      thmwag smile))) to supersmile))))) uważaj na siebie i fasolkę smile)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka