Gość: acha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 12:18 Przez jakiś czas brałam diane na tradzik i włosy(wypadajace), teraz mam kłopoty z zajściem w ciąże czy jest jakaś korelacja między tymi dwoma faktami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: diane 35 IP: *.crowley.pl 02.07.04, 12:26 Ja brałam też na włosy, ale ich nadmiar w niechcianych miejscach, do tego bardzo długie cykle (przy Diane oczywiście jak w zegarku). Przerwałam po 4 miesiącach - włoski są nadal, cykle dłuższe niż książkowe, ale w normie, natomiast nie ma śladu owulacji Odpowiedz Link Zgłoś
ula_s Re: diane 35 02.07.04, 12:42 Nie. Tradzik + niechciane owlosienie + brak owulacji ew. nieregularne miesiaczki to moga byc objawy jednej i tej samej przypadlosci np. PCO czyli policystycznych jajnikow. Mozliwe tez ze brak owulacji moze byc zupelnie niezwiazany z nadmiernym testosteronem ale byc konsekwencja nadmiaru prolaktyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda010 Re: diane 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 13:08 Ja bralam Diane 35 przez 3 lata, potem Milvane. I tez nie mam owulacji i bardzo rzadkie @. Nie mam PCO, ale juz wiem co mam - za wysoka prolaktyne. Zbadaj ja koniecznie, bo pigulki lubia podnosci jej poziom, a tym bardziej Diane, ktore maja wiecej hormonow niz inne. Jesli to prolaktyna, to pol biedy, da sie zbic i wtedy wroci owu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: diane 35 IP: *.crowley.pl 02.07.04, 13:11 Mam stwierdzone PCO, niedługo monitoring owulacji, docelowo badanie hormonów. Z tym, że w przeciwieństwie do opinii na forum, mój organizm zachowuje się pozytywnie po Diane - z wyjątkiem braku owulacji, ale przyczyna jest gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś