Dodaj do ulubionych

Palący maż

23.09.12, 13:03
Witam was dziewczyny. Chcialam zapytac dziewczyn ktorych mezowie pala czy udalo wam sie skonic ch do rzucenia na czas staran i czy jezeli nie rzucili to udalo wam sie zajsc. Lekarz mowi ze nasienie meza jest ok ale nie rewelacyjne bo ma malo plemnikow szybkich i zalecil odstawienie papierosow przynajmniej na czas staran ale maz ma bardzo stresujaca prace praktycznie pracuje od rana do wieczora i poprostu nie jest w stanie rzucic palenia. Sama sie nakrecam i zaczynam obwiniac go za to ze jeszcze nie jestem w ciazy sad. Lekarz mowi ze to po mojej stronie tak naprawde tkwi problem ale czemu juz 4 cykl jestem na stymulacji i niby wszytko jest ok- pecherzyki pieknie rosna itd a nadal nie moze zajsc. Maz lyka pigulki cynku i witamin ale bez rzucenia to podobno i tak niewiele pomorze. Nie chce sie na niego gniewac bo to w niczym nie pomaga tylko caly czas jestem zdenerwowana. CZasem nawet zastanawiam sie czy poprostu nie wyrzywam sie na nim za te niepowodzenia, szukam winnego bo sama nie moge sobie z tym poradzic. Mam jescze 3 cyklye ze stymulacja przed soba i boje sie ze jak sie nie uda to dopiero bede miala zal do meze a tego naprawde nie chce. co jest ze mna nie tak? Moze wmawiam sobie ze to jego wina ale przeciez moze gdyby odstawil to by sie udalo. Ciegle te pytania i brak odpowiedzi. a wiem ze mu bylo by bardzo ciezko rzucic bo odpowiedzialnosc i ciagly ogromny stres w pracy temu nie sprzyja. Czy mialyscie podobnie?
Obserwuj wątek
    • lamia39 Re: Palący maż 23.09.12, 13:30
      a moze jak lekarz weźmie M na strone i po męsku da mu do zrozumienia jaki to ma wpływ?
      • kozica111 Re: Palący maż 23.09.12, 14:08
        Mój nie rzucił.Zaszliśmy w 7 czy 8 cyklu.Plemników ma bardzo dużo ale faktycznie leniwe dość.
        Zmusić się wg mnie nie da, mam taki przypadek "w sąsiedztwie" - kobieta "zmusiła" do rzucenia i skutkuje to tym że facet pali tylko w pracy i jak z psem wyjdzie, w domu udaje że nie pali big_grin
    • teligo Re: Palący maż 23.09.12, 19:02
      Mój mąż rzucił palenie na czas leczenia (3,5 roku), po zakończeniu leczenia zrobił głupotę i wrócił do palenia. I wtedy zaszłam w ciążę, gdy palił naprawdę sporo. Mąż ma problem z ruchliwością plemników. Straciłam tę ciążę, ale jak widać, palenie w naszym przypadku nie miało znaczenia. Wolałabym sobie oszczędzić awantur z tego powodu.
      • aasb Re: Palący maż 23.09.12, 22:26
        Mój mąż też palący i były obniżone parametry nasienia. Próbował rzucić, ale jakoś nie wyszło tylko ograniczył.
        Brał cynk i selen, ale to średnio pomagało, ale przed ivf zaczął brać orthomol fertil plus i po 3 miesiącach nasienie się dość istotnie poprawiło.
        Lekarstwo nie należy do najtańszych, ale przynajmniej w naszym przypadku bardzo pomogło.
        Jestem po ivf w 23 tygodniu ciąży smile
        www.orthomol.com/pl/desktopdefault.aspx/tabid-61/168_read-129/
        Tak więc mogę polecić z czystym sumieniem smile
    • dagmara-k Re: Palący maż 26.09.12, 17:34
      badanie-nasienia.pl/doniesienia-ze-swiata/palenie-papierosow-nasienie/
    • katarz_yna123 Re: Palący maż 27.09.12, 12:02
      Mój partner cały czas pali, ale oboje robiliśmy badania i jesteśmy zdrowi i płodni, a mimo to nic... rozumiem Ciebie, że szukasz powodów, ale szczerze nie wiem, czy w tym przypadku słusznie. Przed badaniami cały czas krzyczałam na mojego męża, ale po badaniach okazało się, że jest zdrowy.
    • ana_pe Re: Palący maż 28.09.12, 11:40
      nie nakrecaj sie smile moj maz jarał jak smok wawelski..ma siedzacy tryb zycia, zero ruchu, a badania nasienia super... wiec nie zawsze jest to norma. Pewnie miałby lepsze wyniki gdyby nie palił, ale i tak jak na jego wiek i tryb zycia wyniki ma super.
      Teraz pali epapierosa i powiem Wam, ze złapał bakcyla, owszem w ciagu dnia wypala 2-3 normalne papierosy, ale to nic zwłaszcza, ze wczesniej palił paczke dziennie.
      Moze sprobuj mu kupic elektronicznego własnie, bedziesz spokojniejsza... a Twoj komfort psychiczny jest tu akurat bardzo wazny.
      Powodzenia
      • katarz_yna123 Re: Palący maż 02.10.12, 10:20
        ana_pe po przeczytaniu Twojego posta, też kupiłam męzowi epapierosasmile wcześniej o tym nie myślałam, ale rzeczywiście może wartosmile wielkie dzięki za pomysł! Powodzenia Dziewczyny!smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka