Dodaj do ulubionych

TARNOWIANKI - PISZCIE

12.07.04, 09:53
Hej jestem z Tarnowa, poradźcie mi u kogo się leczyć , jaki jest najlepszy
lekarz ginekolog z Tarnowa i jak wam pomógł . Jstem po obumarciu ciąży i
każdy lekarz muwi mi co innego , byłam nawet w klinice w Łodzi jeszcze co
innego mi powiedzieli i nie wiem komu mam wierzyć . Prosze napiszcie mi gdzie
mam się udać i co robić .
Pozdrawiam
Załamana Misia
Obserwuj wątek
    • Gość: Misia100 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 12.07.04, 17:29
      Hej dziewczyny jest któraś z was z Tarnowa w województwie małopolskim , błagam
      poradźcie co mam robić
      • Gość: usia-1 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 12.07.04, 21:46
        Ja jestem Tarnowianką, ale z tcy co nogy nie były w ciąży i nie bardzo wiem co
        Ci napisać o naszych doktorach. Pewnie trudno znaleźć przycyznę jednego
        obumarcia.To czasami zdarza się bez przycyzny, a intensywne chodzenie po
        lekarzach w celu znalezienia przycyzny powoduje stres , który nie sprzyja
        następnej ciąży. A co lekarzy z Tarnowa, to nprawdę trudno znaleźć dobrego
        specjalistę od tych spraw.Osobiście nie mam wielkiego doświadczenia, ale wiem
        to od innych kobiet.W tarnowie prazyjmuje na Krakowskiej dr Huczek, która
        przyjeżdża z Krakowa wielu pomogła, ale ja nie mam osobistego doświadczenia.
        Dobra od niedonoszonych ciąż jest pani doktor Jerzak w Lublinie. Ja aktualnie
        wybieram się do pani doktor Góreckiej do Krakowa, ostanio na topie. A u kogo
        sie leczysz w Tarnowie?????jak chcesz to napisz do mnie na prive
        elzbietag@interia.pl
    • Gość: misia100 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 14:09
      Hej dziewczyny odezwijcie się chciałabym pogadać z kimś z Tarnowa w
      województwie małopolskim , bardzo potrzebuję bratniej duszy , możemy nawet się
      spotkać i pogadać .
      Błagam Piszcie
    • magdulka26 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE 03.08.04, 14:21
      Hej ja nie jestem z Tarnowa ale z Dębicy.Wiem że dobry jest Jerzy
      Przybycień ,ale dostać sie do niego to tak jak dostać sie do papierza na
      augiencję więc go sobie odpuściałam.Dzis wybieram sie do dr.Rytwińskiej podobno
      też jest dobra,nie trzeba sie rejestrować.W centrum medycznym przyjmuje Juliusz
      Kacalski jeździ tam mojej koleznki znajoma mówi że też jest ok.Ja w każdym
      bądź razie dziś będę u pani doktor i zobaczymy co i jak.

Chcę zajść tak jak słoneczko.
      • misia100 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE 03.08.04, 14:49
        Dzieki że sie odezwałas ja właśnie się 2 tygodnie temu dostałam do Przybycienia
        i jestem zadowolona wczoraj zrobiłam badania które mi kazał dzisiaj idę po
        wyniki i strasznie się denerwuję . 6 razy próbowałam i za 7 się udało do niego
        dostać. Tez radzę Ci spróbować . Rytwińska nie jest rewelacyjna tez kiedys do
        nie chodziłam , byłam u wielu ale u Przybycienia jest najwięcej osób z różnymi
        problemami , moja koleżanka 3 lata leczyła się u wszystkich , nawet w Krakowie
        i po 3 miesiącach u przybycienia zaszła w ciąże i na 16 września ma termin
        porodu . A do kogo chodziłaś wczesniej przed Rytwińską ??? Odpisz jestem bardzo
        ciekawa . Nie trac nadziei ja straciłam swoje 2 dzidzie 21 maja bo lekarka źle
        zrobiła usg. Mam nadzieję że nie chodziłaś do tej co ja ???
        Czekam na odpowiedź .
    • magdulka26 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE 03.08.04, 15:15
      No to mnie pocieszyłas jesli chodzi o Rytwińską.Wczesniej chodziłam do lekarza
      u siebie w Dębicy.U mnie roblemem jest wysoka prolaktyna i chcę ją zbić jak
      najszybciej.Jak dzwoniłam żeby zapytać się kiedy ma Przybycień ma wolny termin
      to pani mi powiedziala że na 18 sierpnia nie ma juz wolnych miejsc.Więc szkoda
      mi czasu.Do nas też przyjeżdza też raz w miesiącu profesor z Krakowa podobno
      jest dobry.Jest on ginekologiem -endokrynologiem.Mojej szwagierki koleżnka nie
      mogła dość długo zajsc w ciaże po niedługim czasie zaszła w ciąze.Hm sama
      niewiem ,każdy ma swoją opinię na temat lekarza.Pozdrawiam i zycze szybkiego
      zafasolkowania.

Chcę zajśc tak jak słoneczko.
      • misia100 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE 03.08.04, 15:27
        Jak chcesz sie dostać do przybycienia to nie przez telefon tylko trzeba iść do
        przychodni gdzie on przyjmuje i się na pewno dostaniesz. Też słyszałam że ten z
        krakowa jest super mam gdzieś nawet wizytówkę z telefonem do tej przychodni , z
        tego co wiem to ma byc w dębicy 18.08.2004 bo się do niego wybierałam tylko się
        juz dostałam do Przybycienia i jego będe sie trzymać . A jak się nazywa ten
        twój lekarz z Dębicy i napisz ile sie staracie . a byłas już w ciąży czy nie ??
        Ja wcześniej chodziłam do bednarczyk w przychodni kolejowej , potem do krasa i
        tak dalej . polecam tego profesora z krakowa wiele o nim słyszałam . czekam
        odpisz
        • magdulka26 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE 03.08.04, 15:41
          A w jakiej przychodzi on przyjmuje ?Może spróbujedo niego uderzyć.My starmy sie
          od 4 miesięcy i nic,chodze do Piechowicza jest ordynatorem połoznictwa .W ciąży
          nie byłam ale bardzo chcę.Pogadamy później jak masz ochotę ,teraz zmykam bo
          jadę do Tarnowa.
          • misia100 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE 03.08.04, 15:47
            to jest chyba rogojskiego przychodnia nazywa się Intermed . odezwij się dzisiaj
            jak wrócisz od lekarza , ja też Ci napiszę bo wybieram dzisiaj wyniki badań na
            prolaktyne też . Odezwę sie wieczorkiem .PaPAPPPPPAA. Powodzenia !!!!
          • Gość: misia100 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 03.08.04, 20:12
          • misia100 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE 03.08.04, 20:15
            Hej Magdulka odezwij się . Jak tam u lekarza ??? Ja jestem załamana moje wyniki
            fatalne prolaktyna 9.96 ng/ml a po MTC 224 ng/ml. Odezwij się co u Ciebie .
            • magdulka26 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE 03.08.04, 20:33
              Już jestem.Powiem Ci że jestem zadowolona z wizyty.Pani doktor miła i
              kompetentna.Dowiedziałam sie że ona tez przyjmuje w Dębicy w "Centrum"to jest
              prywatna przychodnia.Dostałam bromergon i duphaston.Mam sobie zrobić badanie
              czy mam przeciwciała na Różyczkę.A i cytologię też mi zrobi bo dzisiaj mam
              końcówkę okresu i nie było mozliwości.Pozdrawiam

Chcę zajśc jak słoneczko.
              • misia100 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE 03.08.04, 20:38
                A czy pytałaś czy przy tych lekach możesz się starać , czy masz odpuścić sobie
                na jakiś czas . Aha jaki ty miałaś poziom prolaktyny że Ci to przepisała.
                • magdulka26 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE 03.08.04, 20:41
                  Mam sie starać cały czas.Powiedziałam mi że nawet jak zajdę to duphaston brać
                  będę bo on podtrzymuje ciąże(w końcu to sam progesteron) a umnie on jest za
                  niski.Prolaktynę mam 128,1ng/ml strasznie wysoka.A bromergon też mozna brać.

• misia100 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE 03.08.04, 20:49
                    ja wiem czy taka wysoka , ja mam 228 to dopiero moja jest bardzo wysoka a
                    progesteronu mi nie kazał robić , a na co on jest
                    • magdulka26 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE 03.08.04, 21:08
                      Jak np.zajdziesz w ciąże i masz niski progesteron to nie utrzymasz ciąży.Nie
                      jest wysoka ? Jest, Twoja jest coś około 9 a moja ponad 100.Wrr wredna
                      prolaktyna.
    • magdulka26 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE 03.08.04, 22:03
      A byłaś juz u niego z tymi wynikami ?.Jak tak to co Ci powiedział.Jestem
      ciekawa.

• misia100 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE 04.08.04, 09:49
        Magdulka poczytaj co pisze Misia z okolic Tarnowa , ma takie same zdanie jak ja
        o Rytwińskiej , jest cienka . Nie byłam jeszcze u Przybycienia idę po
        25.08.2004 zobaczymy co mi powie , na pewno się odezwę, napisze wam co mi
        powiedział. Przemyś dalsze leczenie u niej , może nie potzrebnie tracisz czas???
        Pozdrawiam i trzymaj sie cieplutko.
    • Gość: misia Re: TARNOWIANKI - PISZCIE IP: *.localdomain / 80.48.248.* 04.08.04, 07:33
      Witajcie dziewczyny. Dołączę się do Was jeżeli można. Już wczoraj miałam
      przygotowany post ale nie zdążyłam wysłać (kierownik wszedł i musiałam zamknąć
      forum żeby nie zauważył....) Ja też chodzę do Rytwińskiej tzn: chodziłam (chyba)
      bo szukam innego lekarza Pani doktor owszem bardzo miła i gadatliwa
      Monitorowała mi dwa cykle W pierwszym stwierdziła cykl bezowulacyjny zrobiłam
      badania i poleciałam do niej Prolaktyna 530 uIU (22ng/ml)- norma do 619 (25
      ng/ml)stwierdziła że nie będzie leczyć czegoś co jest w normie i kazała przyjść
      w następnym cyklu na monitorowanie Wkurzyłam się upierałam się żeby mi dała
      coś na obniżenie ale zdenerwowała się tylko na mnie że pewnie jestem
      przemądrzała. Poszłam do apteki i kupiłam Castagnus i na własną rękę go zażywam
      (już 3 opakowanie) I w drugim cyklu jakie zdziwienie było pani doktor że
      pęcherzyk jednak rośnie i ten cykl będzie najprowdopodobniej owulacyjny Do
      Castagnusa się nie przyznałam. Zresztą ten pierwszy może też był owu ale tego
      już nie sprawdzę bo ostatnie USG zrobiła mi w 16 d.c i stwierdziła że pęcherzyk
      nie rośnie i już nie urośnie Tłumaczyłam jej że mam cykle 34 dniowe wię owu
      może być później Ale potraktowała mnie tak jak większość pacjentek - jak nie ma
      owu do 16 dnia to już nie będzie!!! Po drugie nie kazała mi przyjść np za
      tydzień żeby sprawdzić co się stało z tym 16 mm pęcherzykiem czy się wchłonął
      czy nie . Zrobiłam progesteron Wyszedł taki jak po owu. (z tym że kazała mi
      zrobić w 23 d.c czyli niby 7 dni po owu a ja ją posłuchałam a to
      najprawdopodobniej było tylko co najwyżej 2 - 3 dni po owu Więc dalej nie wiem
      jaką mam wartość progesteronu w drugiej fazie Teraz nigdzie nie chodzę Dużo
      nauczyłam się z tego forum kiedy robić badania i jakie mniej więcej powinny być
      wyniki. Skończę to opakowanie castagnusa W następnym cyklu zrobię badania i jak
      dzidzi dalej nie będzie to od października muszę znaleźć dobrego gina. Będę
      śledziła Wasze posty i mam nadzieję że będziemy w kontakcie. Ja na tym forum
      jestem gdzieś chyba od kwietnia i co za zbieg okoliczności jeżeli chosdzi o
      nick, kto by pomyślał że jesteśmy z tej samej miejscowości. Pozdrawiam Was
      gorąco pa pa
      • misia100 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE 04.08.04, 08:54
        Hej fajnie że się odezwałaś , widzę że masz to samo zdanie na temt Rytwińskiej
        co ja . Ja chodzę do Przybycienia na razie jest super na wszystkie pytania
        stara się odpowiedzieć . Napisz czy jesteś z Tarnowa czy z okolic , bo fajnie
        jest pisać z kimś z tąd. Ja jestem z Tarnowa i mieskam koło dawnej Billi. Jak
        masz możliwośc to załatw sobie wizytę u Przybycienia , jest naprawdę dobry . Ja
        wczoraj wybrałam wynik prolaktyny i mam 9.96 to dobry ale po MTC mam aż 224 to
        zły . Trochę się wczoraj załamałam ale zobaczymy bo po 25.08.2004 idę do
        Przybycienia bo zlecił mi kupę badań i czekam na nie . Odezwij się to pogadamy
        w końcu mamy ten sam problem . Będzie mi miło.
        Całuję . Misia
    • Gość: misia Re: TARNOWIANKI - PISZCIE IP: *.localdomain / 80.48.248.* 04.08.04, 09:25
      Witam!
      Miło że będziemy mogły sobie popisać. Ja nie mieszkam w Tarnowie (ale niedaleko)
      natomiast pracuję w Tarnowie. Twoja prolaktyna po obciążeniu rzeczywiście za
      wysoka ale myslę że jest to do szybkiego opanowania. Zreszta jak się jest pod
      opieką dobrego lekarza to dochodzi jeszcze takie przekonanie że się uda i to
      też pomaga. Ja tego u R. juz nie miałam Czułam że jej wiedza nie jest
      aktualna.W pierwszym cyklu byłam Nią zachwycona ale później z każdą wizytą mój
      entuzjazm malał a ja miałam większe zaufanie do tego co sama wyczytałam niż do
      tego co od Niej słyszałam Zresztą po zrobieniu wszystkich badań nie usłyszałam
      od Niej żadnego komentarza tylko :"wszystko w normie- to dobrze" Ale jak dobrze
      jak twierdziła że nie ma owu? Owszem za te krótkie wizyty nie płaciłam ale ja
      wolałabym zapłacić byle tylko ze mną pogadała. Ale widocznie nic nie maiła mi
      do powiedzenia. Uciekłam bo chciała stymulować cykl Clo Może to by i było dobre
      rozwiązanie Na razie nie wiem ale myslę że mam jeszcze czas się o tym
      przekonać. Zresztą tu na forum dowiedziałam się że często po anty jest
      prolaktyna podwyższona a ja mówiłam jej że łykałam to paskudztwo 4 lata.
      Pewnie w październiku spróbuję do Przybycienia Tylko nie wiem czy we wrześniu
      zrobić najpierw badania a potem uderzyć z wynikami do Niego czy najpierw na
      wizytę żeby przedstawił mi jakiś plan działania Jak myślisz? Fajnie że możemy
      pogadać. Może i nasze problemy są trochę inne ale obie potrzebujemy
      doświadczonego i mądrego lekarza.(strasznie mi przykro z powodu Twojego
      dzidziusia ale dziewczyny często na tych forach piszą że tak się może przydażyć-
      szkoda tylko że właśnie Tobie... ale myślę że przy opiece dobrego lekarza i
      przy prawidłowo postawionej diagnozie (jeżeli przyczyna będzie możliwa do
      wykrycia ale to z badań hormonów pewnie doświadczony lekarz jest w stanie
      określić) to wcale nie musi się nigdy więcej Tobie przydażyć. Pozdrawiam Cie
      gorąco UDA NAM SIĘ- ZOBACZYSZ i kiedyś będziemy sie może spotykać w parku
      strzeleckim na wózkowych spacerkach (mój mąż jest z Tarnowa i za czasów
      nażeczeństwa często tam przesiadywaliśmy -bardzo lubię to miejsce) Pozdrawiam
      gorąco pa pa
      • misia100 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE 04.08.04, 09:46
        Hej fajnie że sie odezwałaś , z których stron za tarnowem jestes mam wiele
        rodziny w różnych wioskach za tarnowem . Strasznie się cieszę kiedy pisze z
        kims tak blisko , fajniej z kimś pogadać o swoich lekarzach , problemach. Ja na
        twoim miejscu poszłabym do Przybycienia on skieruje cię na badania , nie
        wiadomo co Ci powie , jakie masz zrobić.Każdemu inne przepisuje , tylko weź
        wszystkie wcześniejsze , on wszystko sprawdza, można go o wszystko zapytać.
        Bardzo uprzejmie odpowiada na wszystkie problemy. Ja siedziałam u niego 45
        minut i wiem wszystko z czym miałam problem , zobaczymy co mi powie jak teraz
        pójdę. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i cieszę się że się oddzywasz.Odpisz
        • Gość: misia Re: TARNOWIANKI - PISZCIE IP: *.localdomain / 80.48.248.* 04.08.04, 10:07
          A do Niego trzeba się dużo wcześniej rejestrować? I na godzinę czy czeka się w
          super długiej kolejce? I gdzie on przyjmuje ? To może rzeczywiście wybiorę sie
          do Niego we wrześniu -a ile kosztuje u Niego wizyta?
          Ps pozdrawiam i biore się za robotę bo zalega na moim biurku a z czegoś trzeba
          opłacać te wszystkie badanka no i witaminki
    • Gość: misia Re: TARNOWIANKI - PISZCIE IP: *.localdomain / 80.48.248.* 04.08.04, 09:30
      Kurcze ale byk Ładni z nas byli "nażeczeni" pa pa
      • misia100 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE 04.08.04, 10:07
        Dzwoniłam właśnie na szpital do Przybycienia i powiedział mi że nie ma co sie
        martwic , jak mam pierwszy taki niski 9,96 to wszystko jest dobrze nic
        pilnego , mam czekac na resztę badań i przyjść po 25.08.2004 wtedy zobaczymy ,
        nic pilnego . Był bardzo uprzejmy i miły . Takiego własnie lekarza szukamy .
        Diewczyny załatwiajcie wejście do niego. Jest naprawdę super , wypytał wszystko
        i wogóle jest EXTRA. Odezwijcie się .
        • Gość: misia Re: TARNOWIANKI - PISZCIE IP: *.localdomain / 80.48.248.* 04.08.04, 10:29
          opłacać te wszystkie badanka no i witaminki pa pa
        • Gość: misia Re: TARNOWIANKI - PISZCIE IP: *.localdomain / 80.48.248.* 04.08.04, 10:35
          opłacać te wszystkie badanka no i witaminki
    • Gość: misia Re: TARNOWIANKI - PISZCIE IP: *.localdomain / 80.48.248.* 04.08.04, 10:41
      Misia- A czy Clo zazywałaś przy R.?(wycztałam z innych Twoich postów) Bo może
      nie potrzebnie ktoś Ci je podawał Bo z tych ostatnich badań wynika że masz
      hiperprolaktynemię więc trzeba było to leczyć i organizm pewnie sam zaczołby
      sprawnie funkcjonować? pa pa
      • Gość: usia-1 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 04.08.04, 14:28
        Ja zaczynałam "karierę" u Rytwińskiej.Zrobiła uczciwie to co powinna wtedy
        zrobić -2 monitoringi bez stymulacji i 2 z clo i powiedziała ,że więcej nic nie
        moze mi pomóc. Ogólnie jest humorzastą osobą. Co do Przybycienia to jest on
        świetnym położnikiem, ale w sprawach niepłodności- bardziej skomplikowanych się
        gubi. Na początek jest dobry,ale dość szybko wyczerpuje możliwości, zwykle
        kieruje wtedy do macierzyństwa.Wiem to od dziewczyn , ktore sie trochę u niego
        leczyły.
        • misia100 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE 04.08.04, 14:34
          Fajnie że się odezwałaś , skąd jesteś , oddzywaj sie czasem , miło jest
          posłuchac kogoś swojego , a gdzie teraz się leczysz.???? Odpisz .
          Całuski .
        • misia100 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE 04.08.04, 14:35
          do jakiego macierzyństwa , nie wiem o czym piszesz????
          • Gość: usia-1 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 07.08.04, 11:36
            DoMisi-faktycznie rzadko tu zaglądam i rzadko się odzywam, bo już właściwie się
            nie interesuję niepłodnością, można powiedzić,że zaakceptowałam już
            bezdzietność.Ostatnio poderwałam sie jeszcze i próbuję u Góreckiej w
            Krakowie.Po 5 latach leczenia okazuje się że nie pękają mi pecherzyki,że moim
            problemem moze być prolaktyna( na czczo zawasze w normie).Zaliczyłam już
            Kostyka, szczepienie limfocytami,panią drJerzak.A Macierzyństwo to krakowska
            klinika leczenia niepłodności,o dość kontrowersyjnych opiniach.Polecam Bociana,
            tam naprawdę dużo jest informacji o lekarzach.
            Rytwińska kiedyś była gwiazdą w Tarnowie, ale po wpadce z zaszyciem chusty
            podczas cesarki i to podobno nieuzasadnionej dużo straciła, chyba nawet nie
            może operować.
    • magdulka26 Re: TARNOWIANKI - PISZCIE 04.08.04, 15:33
      Hello ,jest was dwie misie w pewnym momencie pogubiłam się z którą wczoraj
      rozmawiałam.Ale już jest ok.Misia może i nie jest ona rewelacyjan jak mówicie
      ale przepisała mi bromergon na zbicie prolaktyny i duphaston na podniesienie
      progesteronu.Bardzo rozsądnie podeszła do dawkowania bromka ,kazała zacząć od
      1/4 ,nastepnie przejść do 1/2 a potem do całej .W zależności od tego jak się
      będę czuła po nim.Ona też przyjmuje w Dębicy w prywatnej przychodni i mam sobie
      podejść do niej na cytologię.Na razie będę łykać bromka jesli nadal nie będzie
      efektu w postaci dzidzi będę szukać dalej ,może nawet pojadę do
      Przybycienia,tylko przerażają mnie terminy jakie są u niego.Trzeba straaasznie
      długo czekać.Ciekawa jestem ile trzeba czekać na następną wizytę u niego ,jesli
      juz sie raz było,miesiąc dwa ,,,.A może wybiorę się do prof.Krzyśka ,sama
      niewiem.Mam nadzieję że uda się nam bez większej ingerencji lekarskiej czego i
      wam dziewczyny życzę .

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka