Dodaj do ulubionych

Mała macica

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 20:49
Dzis przez przypadek spotkalam sie z watkiem na temat malej macicy i jak sie
okazuje jest to duzy problem... w swoim zyciu mialam kontakt tylko z dwoma
lekarzami i obaj stwierdzali u mnie mala macice. Nigdy nie przykladalam do
tego wagi a teraz sie martwie. O co chodzi z ta mala macica???
czy usg dopochwowe ktore bede miec robione 18 moze cos wiecej powiedziec?
poradzcie
Obserwuj wątek
    • mikanm Re: Mała macica 13.07.04, 21:41
      Miałam ten sam problem. jedna ginka stwierdziła że mam małą macicę i od razu
      zaczęłam się przejmować, a druga - gdy poruszyłam ten temat stwierdziła, że mam
      proporcjonalną do swojej figury - bo jestem drobna i szczupła i trudno się tu
      spodziewać nie wiadomo jakich rozmiarów. mimo wszystko napisałam na tym forum
      wątek i dziewczyny od razu mi napisały że nie ma czegoś takiego jak mała
      macica, że to bardzo elastyczny mięsień, a jedna dziewczyna urodziła nawet
      bliźnięta z małą macicą. jak będziesz miała badanie porozmiawiaj jeszcze z
      lekarzem. ja przestałam się tym przejmować, zwłaszcza ze po duphastonie
      zwiększa nieco swoje rozmiary (bynajmniej nie po to brałam duphaston wink ).
      pozdrowienia.
      • Gość: Dagmara Re: Mała macica IP: *.cnclrk01.pa.comcast.net 13.07.04, 22:47
        Miaknm
        • krztyna Re: Mała macica 14.07.04, 07:53
          W moim przypadku mała macica miała znaczenie. Nie była mała z naturalnych
          powodów (drobna budowa ciała itp.) ale była "niedorozwinięta", podobnie zresztą
          jak jajniki. Prawdopodobnie przez to nie jajeczkowałam.

Jeżeli więc jest w pełni rozwinieta ale nieduża, to głowa do góry smile
    • Gość: aga_n1 Re: Mała macica IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.07.04, 09:50
      Moja kolezanka ma mala macice (wymiary na usg). Mowilo jej to kilku lekarzy. W
      ciaze zaszla bez problemu, ale teraz w 4 miesacu zaczely jej sie problemy przez
      ta mala macice. Dziecko rosnie a jej puszczaja wiezadla macicy. Musi caly czas
      lezec i ma okropne bole, generalnie ciaza zagrozona sad
      Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka