karolgd 17.01.13, 13:23 Czy Grypa (mamy teraz epidemię) może przyczynić się do niepłodności? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagmara-k Re: Grypa a niepłodność 17.01.13, 15:21 raczej do mikroporonien i poronien. zdarza sie ze zarodek pod wplywem dzialania wirusow przestaje sie rozwijac, rowniez kiedy infekcje ma ktos z bliskiego otoczenia kobiety. ale to nie musi byc zadna epidemia, wystarczy czasem zwykle przeziebienie. Odpowiedz Link Zgłoś
libera6 Re: Grypa a niepłodność 24.01.13, 14:05 Temeperatura przy grypie jak najbardziej moze wplynac na zmiane w wynikach Odpowiedz Link Zgłoś
karolgd Re: Grypa a niepłodność 25.01.13, 14:04 A czy będzie to zmiana długofalowa? Odpowiedz Link Zgłoś
karolgd Re: Grypa a niepłodność 29.01.13, 13:30 Powtarzam się z pytaniem - podbijam temat. Czy grypa ma długofalowy wpływ na wyniki badań? Jestem po grypie i nie wiem czy iść do invimedu i robić kolejne badania. Odpowiedz Link Zgłoś
teligo Re: Grypa a niepłodność 29.01.13, 16:56 Jeśli nick karolgd oznacza, że jesteś mężczyzną i przed Tobą badanie nasienia, a miałeś grypę i tym samym wysoką gorączkę, to nie ma sensu robić badania teraz. Wysoka gorączka obniża parametry. Odpowiedz Link Zgłoś
teligo Re: Grypa a niepłodność 29.01.13, 16:57 Właściwie badanie nasienia można wykonać po całym cyklu tworzenia spermy, czyli coś koło 72 dni od choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
karolgd Re: Grypa a niepłodność 31.01.13, 13:07 I o to mi chodziło. Wielkie dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
karolgd Re: Grypa a niepłodność 25.01.13, 14:03 Okej okej, ale co to ma do mojego pytania? Odpowiedz Link Zgłoś