Dodaj do ulubionych

test fałszywie dodatni

31.01.13, 07:14
Czy test ciążowy mógłby nie wykryć hcg po zażywaniu tabletek na niepłodność (tych, które oczywiście mają wpływ na fałszowanie dodatnio wyniku) w godzinach popołudniowych, natomiast z porannego moczu wykryje?
Pewnie głupie pytanie, ale tak mnie zastanawia, że skoro biorę np. tabletki które mogą sfałszować dodatnio wynik to ten fałsz powinien wyjść bez względu na porę dnia... Czy jednak tak nie jest??
Obserwuj wątek
    • adormidera1 Re: test fałszywie dodatni 31.01.13, 12:58
      nie ma tabletek które fałszują wynik!!!!!!!!!! nie ma tabletek które maja jakikolwiek wpływ na wynik testu!!!!!
      • skad_jestem Re: test fałszywie dodatni 31.01.13, 13:02
        Ok ok przejęzyczenie- nie tabletki- tylko ogólnie leki (zastrzyki) typu otrivelle
        • kavainca Re: test fałszywie dodatni 31.01.13, 13:15
          ovitrelle ma hcg, więc w ciągu 10-12 dni fałszuje wynik
          • skad_jestem Re: test fałszywie dodatni 31.01.13, 13:34
            wiem, wiem że fałszuje. Pytanie czy jeśli fałszuje dodatnio rano, to jest pewnik, że po południu również, czy jest wykrywany np. głównie z porannego moczu?
            • kavainca Re: test fałszywie dodatni 31.01.13, 15:20
              wg mnie tak
              który to dzień po ovitrellu?
              • skad_jestem Re: test fałszywie dodatni 31.01.13, 15:43
                Może powiem dokładnie o co chodzi. Po transferze, który był w zeszły poniedziałek wziełam 1/5 otrivellu we wtorek (22.01), 1/5 w czwartek(24.01) i 1/5 w niedzielę(27.01). Z ciekawości zrobiłam test wczoraj po południu i nic!!!! a dzisiaj rano bladunia II kreska... no wiec zastanawiam sie nad tym, że wczoraj nie wyszedł wynik na teście, a dziś rano tak....
                Przy wczesnej ciąży to - wiadomo- blada krecha wyjdzie z porannego, ale skoro mam w sobie otrivell to po południu wczoraj tez powinien wyjść... czy nie? zgłupiałam uncertain Dzisiaj jest 10 dpt.
                • eva-braun Re: test fałszywie dodatni 31.01.13, 18:21
                  wg mnie możesz po cichutku i tak po troszkę się cieszyć, a pojutrze zrobić badanie HCG wink
                  • skad_jestem Re: test fałszywie dodatni 31.01.13, 20:25
                    Hcg mam zrobić w poniedziałek, pewnie do tej pory zrobię jeszcze ze trzy sikańce i poobserwuję te kreskiwink Żeby w takim razie były....
                    Ta druga dzisiejsza poranna to był cień cienia.....Od czas do czasu boli mnie brzuch jak na okres, ale bardzo delikatnie, te dziewczyny którym się udało - jak czytałam - miały mega objawy spore bóle jak na @ ja to subtelnie bardzouncertain
                    zawsze przed okresem miałam wrażliwe sutki teraz bolą mnie całe piersi (właściwie z boków) i doszedł ten nieszczęsny ból sutków- tak jak przed okresem, więc nie wiem.....ale eva-braun dzięki za słowa nadzieji- potrzebne jak diabli!!!!!! zwłaszcza kiedy beta tuz tuż....i zaczyna się mocne świrowanie
                    • kavainca Re: test fałszywie dodatni 01.02.13, 15:05
                      z tym moczem porannym chodzi o to, że jest on mniej rozcięczony i bardziej obfituje w hormany itd. I wydaje mi się, że nie ma znaczenia czy hcg pochodzi z zastrzyków czy z ciązy.
                      Ale oczywiście, życze aby druga kreseczka była efektem ciąży.
                      • skad_jestem Re: test fałszywie dodatni 01.02.13, 15:47
                        Czyli lipa.... pewnie pozostałości które pokazują się rano. dzisiaj też pojawiła się blada kreska. Pewnie gdyby była ciąża to kreska byłaby mocniejsza... ech......
                        • grazyna_milewska Re: test fałszywie dodatni 01.02.13, 17:13
                          spokojnie, wcześnie jeszcze...smile
                          betę musisz zrobić
    • skad_jestem Re: test fałszywie dodatni 01.02.13, 16:00
      Łudzę się jeszcze, że utrzymująca się temperatura 36,9 coś znaczy (chociaż to równie dobrze może być duphaston) i jakieś tam bóle pleców, i te piersi trochę, ech.....jak ja mam przeżyć do poniedziałku....
      • zosia9 Re: test fałszywie dodatni 01.02.13, 16:06
        Idź zrobić bete jak wyszedł sikaniec to beta też wyjdzie.
      • agusia_mamusia Re: test fałszywie dodatni 01.02.13, 16:20
        jestes juz 11 dpt, to sporo, mi w 9dpt wyszta beta 115, wiec smialo rób, trzymamy kciuki!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka