Gość: gosia73 IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 10:59 Jestem pacjentką dr B od 4 lat. Jest drugim ojcem mojej 16-miesięcznej córci. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga2831 Re: Szczecin-pacjentki dr B (zobaczymy ile nas je IP: *.fish.ar.szczecin.pl 04.08.04, 13:10 jestem po pierwszej wizycie, liczę na to że powiększy on grono swych dzieci o moje leczę się od ponad roku , teraz diane na torbiel a potem clo i dzidzia ( taki mam plan)i wykonam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia73 Re: do aga2831 IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 13:48 Trzymam kciuki. Sama wiem po sobie, że najważniejsze jest to, żeby nie zwlekać i dziłać szybko. Jak trafiłam do dr B. wszystko potoczyło się błyskawicznie. Oczywiście są pewne przeszkody, których nie można przeskoczyć. Mam tu na myśli odpowiednie dni cyklu do okreslonych badań, te minitorowania, leki... Ale jak już jest diagnoza, to trzeba przedyskutować z lekarzem i obrać nalepszy(również pod względem finansowym)tok działania. Tak właśnie było u mnie. Próby po lekach, dwie nieudane inseminacje i decyzja o in vitro. To była nalepsza decyzja w moim życiu. Efekt: 16 miesięczna Ada (chociaż po porodzie spotkało mnie coś strasznego - w drugiej dobie życia zabrano mi dziecko z Polic w stanie krytycznym: niedotlenienie, podejrzenie guza na mózgu, peknięte płuco, itp. na Unię Lubelską, 17 dni pod respiratorem- ale to sprawa o której długo by mówić) dziś jest cudowna, przesliczna...och... poprostu jest i to jest najwazniejsze. Warto było walczyć i wylać tonę łez po nieudanych próbach. Naprawdę trzymam kciuki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga2831 Re: do aga2831 IP: *.fish.ar.szczecin.pl 04.08.04, 14:07 To super ze się udało i dziś wszystko jest dobrze ! Mówimy o dr. Bielewiczu? gdzie miałaś robione in vitro ?? jaki koszt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia73 Re: do aga2831 IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.08.04, 08:03 In vitro miałam robione w Poznaniu, ale cały proces monitorowania prowadził dr Bielewicz. Koszt samego ICSI to coś ok. 4000 (dokładnie nie pamietam) ale do tego jeszcze trzeba doliczyć leki (koszmarnie drogie) i badania. Ostatnio właśnie postanowiliśmy policzyć ile kosztowało całe leczenie (ja skrupulatnie wszystko notowałam, każdą wizytę, każde badanie). I przeraziliśmy się. Łącznie wydaliśmy ok. 25.000. To oczywiście rozłozyło się na 2 lata, ale i tak jest to ogromna suma. pozdrawiam Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka-M Re: Szczecin-pacjentki dr B (zobaczymy ile nas je IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 15:35 Melduję się! Staramy się od roku. Zaliczyłam dopiero jedną wizytę. Mamy o.k. wyniki, więc kolejny krok to hsg, a potem... zobaczymy. Jesteśmy po 30-stce, ale optymizm nas nie opuszcza. A doktor godny polecenia (porównuję jego wywiad, plan działania, całą rozmowę z poprzednimi gin). Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia73 Re: do Myszki-M IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.08.04, 08:07 Trzymam kciuki. Ogromnie ważne jest podejście do sprawy, super, że jesteście optymistami, to bardzo się przydaje. A dr B. naprawdę jest świetnym specjalistą. Ma doskonałą opinię także poza Szczecinem (sprawdziłam to). Trafiliście do Niego i teraz tylko działać i czekać na efekty. Trzymam kciuki. pozdrawiam Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka-M Re: do Myszki-M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 12:25 Baaaaardzo dziękuję. Własnie wybieram się na urlop. Dr B. poradził mi aby zaszaleć na wakacjach, to może po powrocie hsg nie będzie potrzebne Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia73 Re: do Myszki-M IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.08.04, 12:30 Szalejcie intensywnie... Życzę "owocnego" urlopu. Pozdrawiam Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: Szczecin-pacjentki dr B (zobaczymy ile nas je 05.08.04, 17:32 Ja również jestem po pierszej wizycie i jestem bardzo zadowolona. Od razu czuje się, że facet wie co robi i oczym mówi. Mi zalecił 2 cykle z Diane 35 a potem stymulację, no i oczywiście HSG. Ale ponieważ staramy się "dopiero" pół roku to następnym cyklu jeszcze nie wezmę leków - to będzie cykl ostatniej szansy a potem ostro bierzemy się do leczenia pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: Szczecin-pacjentki dr B (zobaczymy ile nas je 11.08.04, 16:08 Cześć! Zanim znalazłam dr B. konsultowałam się z czterema innymi lekarzami w Szczecinie. Teraz jak przypomnę sobie jak co poniektórzy mnie traktowali i jakie "leczenie" proponowali to mi się włos na głowie jeży. Natomiast w czasie pierwszej wizyty u dr B. po pierwszych pięciu minutach wiedziałam że nareszcie trafiłam w dobre ręce. To było w listopadzie ubiegłego roku. W tym czasie przeszłam już operację usuwania zaawansowanej endometriozy, pooperacyjne leczenie hormonalne, HSG, wszystkie konieczne badania. Przeszłam już całkiem długą drogę... A wcześniej jeden z lekarzy proponował mi duphaston i rok starań "na luzie". Za miesiąc stymulacja i pierwsza IUI. Czas tak wolno płynie jak się na coś czeka..) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia73 Re: do asiaku IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 08:23 To już leczenie Twoje jest naprawdę zawansowane. A mąż tez ma problemy? Trzymam kciuki za pierwszą próbę. Pozdarawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: do gosia73 12.08.04, 17:16 U męża morfologia 3%. Pozostałe parametry w normie. Żylaki powrózka są ale b. drobne. Na razie Machoy dał tylko piguły mojemu mężusiowi. Czasem zastanawiam się czy wogóle IUI w naszym przypadku ma sens. Ale skoro dr B. mówi, żeby spróbować to próbujemy! Zastanawiam czy dać sobie dwie próby, czy trzy przed decyzją o in vitro. Najlepiej nie wybiegać myślami w przyszłość za daleko. Muszę się skupić na tym jednym najbliższym zabiegu, bo jak będę myśleć o pięciu następnych możliwych to zwariuję. Cieszę się, że mogę z Wami czasem wymienić refleksje. Pozdrawiam was dziewczyny serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia73 Re: do asiaku IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.08.04, 08:31 Witam My tez mielismy 3 inseminacje. Nie wiem jakie macie problemy i czy oboje. My mielismy oboje i to kazde z nas po kilka problemów. Po trzeciej nieudenej inseminacji nie chcielismy juz dluzej próbowac, tym bardziej, ze leki do inseminacji tez nie sa tanie. Trzymam kciuki za Was. Malgosia. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Ja też!!! 11.08.04, 18:35 Dołączam się do listy pacjentek dr B. Byłam u niego 2 razy i jestem bardzo zadowolona. Jestem już po HSG i mam lewy jajowód niedrożny ale prawy jest Ok i tam mam jajeczkowanie Mąż też jest po badaniu nasienia i kiepskie wyniki. Do dr B wybieram sie po 24.08 bo jest na urlopie i od razu chcemy do androloga z męża wynikami. To już duży krok do przodu. Staramy sie rok. Ale ten czas leci. Mam nadzieję, że do końca sierpnia będe wiedziała na czym stoje. Czy sa jakieś szanse na naturalne poczęcie czy nie. Najgorsze że znowu dopadły mnie drożdże bleeeee. Oszaleć idzie, ale sie nie poddaje i będe walczyć. Do BOJU dziewczyny!!!!! Jak nam się uda zaciążyć u dr B - w co wierze to ja proponuje zrobić mu nalot w podziękowaniu. Jak byłam w Policach na HSG to słyszałam od pacjentek w szpitalu same superlatywy na jego temat )) Ciekawe czy on czyta nasze posty hihi Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwonasz2 Re: Szczecin-pacjentki dr B (zobaczymy ile nas je 12.08.04, 00:47 Ja jestem pacjentką dr B od czerwca 2001. Do końca życia nie odwdzięczę się przyjaciółce, że namówiła mnie na wizytę u niego. Wcześniej leczyłam się bezowocnie u innego lekarza. Po trzech IUI biegam dzisiaj za 14 - miesięcznym synkiem. Poza obecną tutaj gosią73 /POZDRAWIAM I PRZESYŁAM CAŁUSKI DLA ADY/ poznałam jeszcze dwie dziewczyny, które zawdzięczają dzieci doktorowi B. Trzymajcie się! Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia73 Re: do iwonasz2 IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 08:21 Pozdrawiam i całuję najmłodszego Waszego skarba. Moja Ada też po 7 miesiecznej rehabilitacji zaczęła chodzić jak maiła 11 miesięcy. Ostatnio byłam z nią u dr B. był zaskoczony i zadowolony, że wszystko jest ok. z małą. A ja znów mam problemy z ta okropną prolaktyną. Już chyba taka moja uroda. Oprócz tego miałam nawroty endometriozy. Narazie zachamowaliśmy to Depoproverą, ale jak prolaktyna wyjdzie mi zła (a tak będzie, bo mimo teko, że skończyłam karmić i wzięłam leki na zachamowanie laktacji, dalej mam wyciek obfity z piersi) to niestety hormony nie wchodzą w grę. (może bedzie braciszek dla Ady szybciej niż planowaliśmy i może tym razem naturalnie. byłoby super.) Pozdrawiam Was jeszcze raz. mam nadzieję, że maluszek chowa sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi99 Re: Szczecin-pacjentki dr B (zobaczymy ile nas je 17.08.04, 22:14 dziewczyny! podeślijcie nr telefonu do dr B ....zgubiłam powodzonka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat78 Do gabi99 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 08:10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=14326744&a=14885468 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Do gabi99 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 09:44 dzięki serdeczne . Jak tylko napisałam ten post - odnalazłam adres i telefon na forum. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Jutro spotkanko 24.08.04, 18:45 Hej dziewczyny. A Wy nie piszecie się na spotkanko? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=15124215&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś