Gość: wave IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 11.08.04, 16:07 Witam Mój ginekolog podczas badania rutynowego powiedział mi, że mam małą macicę. Proszę powiedzcie mi co to oznacza? Czy będę mogła zajść w ciążę, czy będą jakieś problemy?? Czy są jakieś osoby, które miały tak i zaszły bez problemu w ciążę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kacha135 Re: mała macica a ciąża 11.08.04, 16:14 czesc ja tez podobno mam malą, ale moja gin powiedziala ze nie ma to wplywu na zaplodnienie, takze nie masz sie o co martwic. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reni25 Re: mała macica a ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 16:42 Witam. Absolutnie niczym się nie przejmuj. Mnie, na małe rozmiary macicy zwracali uwagę wszyscy lekarze, do których chodziłam, oczywiście robiąc dziwną minę. Dopiero kolejny z nich stwierdził, że macica to narząd, który przy prawidłowych hormonach będzie sam pięknie dostosowywał się do rosnącej fasolki. I rzeczywiście tak było. Całą ciążę zniosłam wspaniale, a teraz mam piękną 3 miesięczną córcię. Także głowa do góry i powodzenia. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: mała macica a ciąża 11.08.04, 16:43 ja tez mam nieduza, ale gin powiedzial, ze nierodki takie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wave Re: mała macica a ciąża IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 11.08.04, 16:56 Serdeczne dzięki dziewczyny Podniosłyście mnie na duchu niesamowicie)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagmara Re: mała macica a ciąża IP: *.cnclrk01.pa.comcast.net 11.08.04, 18:11 Powiem w skrocie: Mi tez kiedys jeden lekarz tak powiedzial. Dzisiaj jestem mama blizniaczek, ktore urodzily sie wazac 3,300g i 3,400. Jakos wiec ta macica dala sobie rade - - wkrotce zreszta powrocila do poprzednich, znikomych rozmiarow. Macica do wyjatkowy narzad, a jednym z jej cudow jest wlasnie niesamowita elastycznosc. Nie martw sie na zapas. Jesli Cie to gnebi i chcesz wykluczyc jakies strukturalne nieprawidlowosci, zasiegnij porady innego lekarza. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś