Dodaj do ulubionych

Testowanie z sierpniowego IUI

25.08.14, 14:29
Witam Dziewczyny!
Czy któraś z Was podchodziła do IUI w sierpniu 2014?
Ja miałam IUI 23 sierpnia i testować będę 6 września. Zapraszam do pociągnięcia wątkusmile RAZEM jakoś zawsze raźniej!
Obserwuj wątek
    • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 26.08.14, 10:57
      Cześć!

Też miałam IVI 23 sierpnia smile Będziemy testować w tym samym czasie
      • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 26.08.14, 11:59
        Jak sie czujesz? Plamilas moze?
        • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 26.08.14, 12:20
          Czuje się dobrze. Nie plamiłam. Dziś zaczęłam Luteine 3x1. Owu miałam w dniu IVI przed wieczorem ok 18-19. Tak mi sie wydaje bo z bólu nie mogłam się wyprostować smile A tak to zobaczymy to moje drugie IVI i spróbuje tym razem się nie nastawiać smile

A jak Twoje samopoczucie?
          • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 26.08.14, 12:26
            To moje pierwsze IUI. U nas jest czynnik meski. Do tej insemy mielismy tylko 500tysiecy plemnikow. Tez sie nie nastawiam bo nie chce sie rozczarowac. IUI mialam na 2 niepeknietych pecherzykach. Owu chyba byla w dniu Insemy wieczorem ale tego na 100% nie potwierdzewink teraz jade na wizyte na 13 i pewnie dostane Luteinesmile
            • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 26.08.14, 12:28
              A czuje sie ok;? 2 dni tylko chodzilam dziwnie pijana ale dzis juz jest git! Jajnik z ktorego byla owu czuje dosyc wyraznie a reszta bez zmian.
              • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 26.08.14, 12:38
                Ja też miałam 2 niepęknięte pęcherzyki (23 mm i 21mmm) oraz 6 mln plemników, endo dzień wcześniej 8 mm. IVI miałam rano. U nas niepłodność idiopatyczna bo oboje mamy świetne wyniki. Heh. Ja dopiero na wizyte ide za miesiąc przed owu , oczywiście w razie niepowodzenia.
                Do wczoraj pobolewal mnie brzuch ale nie jestem w stanie stwierdzić czy to przez IVI i owulację czy może obżarstwo smile.

A można wiedzieć gdzie się leczycie? My w Gdańsku.
                • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 26.08.14, 12:45
                  My w Gyncentrum w Katowicachwink
                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 26.08.14, 18:09
                    Kiedy testujesz? smilesmilesmile
                    • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 27.08.14, 10:26
                      Mam testowac jak skoncze Luteine (10 dni) i tym razem chce dotrwac bo ostatnio nie wytrzymałam i testowałam 2 dni wczesniej smile
                      • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 27.08.14, 10:34
                        Mi kazał brać Luteine do @ uncertain ....testować mam dopiero po 14 dniach od IUI....nie wiem jak wytrzymamsmile
                        • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 27.08.14, 10:40
                          yyy to dziwne z tym do @ bo mi powiedział że też testować 14 dni po IVI, generalnie wtedy kończę 1 opak Luteiny. Jak wyjdzie test to brac dalej Luteine a jak nie to odstawić i po paru dniach dostanę @. W zeszłym miesiącu tak też było a @ przyszła po 5 dniach od odstawienia Luteiny. No ale każdy lekarz ma swój system. Wytrzymamy smile testujemy w podobnym terminie chociaż mi teraz wychodzi, że w piątek 05.09.14
                          • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 27.08.14, 10:43
                            mi wychodzi 06.09 wink ....nie wiem czy wytrzymambig_grin
                            • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 27.08.14, 11:42
                              Ile masz lat jeśli to nie jest tajemnicą? I jak długo się staracie?
                              • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 27.08.14, 12:00
                                Kończę w tym roku tyle co Ty a staramy się chyba tak 3 lata. W klinice dopiero od tego roku i generalnie tylko żeby uzupełnić badania do kwalifikacji ale nie będę narzekać jeśli skutkiem ubocznym uzupełniania dokumentacji będzie małe serduszko tongue_out
                                Od czasu do czasu czytałam sobie fora ale nigdy nie udzielałam, dopiero jak zobaczyłam twój wpis z tym samym dniem to postanowiłam napisać.
                                • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 27.08.14, 12:11
                                  strasznie sie ucieszyłam jak zobaczyłam Twój wpissmile nie jestem samabig_grin my się staramy 4 lata...po drodze miałam puste jajo płodowe i ciążę ektopowąsad ... Bądźmy dobrej myśliwink Od dziś jestesmy w ciążytongue_out ...lekarz wczoraj powiedział że najważniejsza teraz jest moja psychikasmile więc postanowiłam mysleć że jestem w ciążybig_grin.....po tylu latach starań to już serio człowiekowi zaczyna odbijaćsmile Czytałam duużo na temat IUI na obcojezycznych stronach i tam serio IUI pokazuje skuteczność! Musi się nam udać!!!winkwinkwink
                                  • madziara221 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 27.08.14, 13:41
                                    Witam,
                                    Ja miałam 23 sierpnia,ale in vitro (transfer z ostatniego zamrożonego zarodka), testuję 5 wrześniasmile
                                    Cztery inseminacje niestety nie wyszłysad
                                    Powodzenia
                                    • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 27.08.14, 13:55
                                      Witaj Madziara221!

Tym razem na pewno musi sie udać! WIERZYMY już we trójkesmile ...i testujemy razembig_grin
                                      • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 27.08.14, 14:07
                                        smile trzymajmy kciukasy
                                        • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 27.08.14, 21:49
                                          Kciuki mnie juz bolabig_grin ale nie puszczam! .... Do tego przyplatala sie jakas gastrologiczna infekcja... Biegunka+skurcze zoladkauncertain generalnie ciekawy ten cykl od samego poczatkuwink
                                          • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 28.08.14, 09:27
                                            u mnie cisza heh tylko progesteron daje o sobie znać
                                            • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 28.08.14, 13:54
                                              A tutaj cos dla podbudowaniasmile

forum.gazeta.pl/forum/w,191,73322085,,Inseminacja_komu_sie_udalo_.html?v=2
                                              • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 29.08.14, 11:03
                                                Przyjacielek-toska jak samopoczucie dzis?smile
                                                • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 29.08.14, 12:27
                                                  Tak średnio, plamię dziś sad
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 29.08.14, 20:36
                                                    Moze to plamienie implantacyjne i oznaka ze sie udalooo!winkwinkwink
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 31.08.14, 13:58
                                                    Jak samopoczucie? Plamienie minelo? Jak sie czujesz?
                                                  • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 31.08.14, 22:33
                                                    Nie minelo dodatkowo od 4 dni brzuch boli jak na @ wiec raczej juz pozamiatane ale napisz co u Ciebie jak sie czujesz? Trzymam kciuki zeby Tobie sie udalo smile
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 01.09.14, 12:18
                                                    Brzuch boli malpowato takze nici z insemysad cycochy z betonu po luteinie... A brzuch rwie najgorzej nad ranem.. Prawie jak pierwszy dzien @...
                                                  • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 01.09.14, 12:37
                                                    myslisz ze to juz przesadzone? nie masz plamien a brzuch moze bolec jak na @, tak czytałam ale moze za duzo czytam ;P mi dzis doszło krwawienie lekkie i cycki przestają bolec.
                                                    a jaka dawke luteiny przyjmujesz?
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 01.09.14, 13:47
                                                    100 rano 100 wieczorem... Nic mnie nie mdli i czuje @ za rogiem...testu nie robilam i chyba nie zrobie. Dzis mamy obie 9 dpo dopiero...hmmm nie wiem juz co z tym wszystkim i mam dosc... Ale coz ... Czekamy...
                                                  • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 02.09.14, 13:11
                                                    Poczekamy z testem do konca Luteiny. Ja bede testowac w piatek.
                                                    Minelo mi juz chyba gorsze samopoczucie i ciagle mam nadzieje i wierze ze z tych naszych 2 jajek cos bedzie tongue_out
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 02.09.14, 15:23
                                                    Hmmmm no dobrawink chociaz powiem Ci ze ja juz teraz bym to chetnie sprawdzilasmile jutro bedzie 11dpiuiwink idziesz na krew czy tradycyjnie testujesz?
                                                  • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 02.09.14, 15:37
                                                    Ja ostatnio nie wytrzymalam i rozczarowalam sie. Co wiecej w tym rozczarowaniu musialam trwać i czekac do 14 dpivi aby upewnic sie że nie tym razem, wiec teraz wole poczekac i sobie oszczedzic tego niefajnego stanu. Mysle ze bede testowac, bo nie wiem czy wstane tak rano aby podjechac na pobranie przed praca smile Testujemy więc w piątek i czekamy na 4 krechy big_grin
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 02.09.14, 15:43
                                                    Oki doki! smile ja tez sikanca zrobie bo na krew na razie nie ma po cowink
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 03.09.14, 20:59
                                                    11dpiui - bialooo.... Niewytrzymalam do piatkusad
                                                  • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 03.09.14, 21:23
                                                    Moze jeszcze za wczesnie? Moze sprobuj jeszcze raz zatestowac w terminie czyli w sobote? Wiem co czujesz sad ja jednak poczekam do piatku ...
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 03.09.14, 21:38
                                                    Teraz juz nie testuje.. Chyba ze @ nie dostane to wtedy sikne...sad
                                                  • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 03.09.14, 21:57
                                                    Nie wiem co powiedziec ja wierzylam ze Tobie sie uda. Troche mi skrzydelka podcielo bo ja lubie szczesliwe zakonczenia
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 03.09.14, 22:00
                                                    Ja teraz trzymam za Ciebie wszystkie mozliwe kciukismile jak 4 kresek nie ma to niech chociaz 2 beda!! smilesmilesmile
                                                  • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 03.09.14, 22:09
                                                    smile jakby co zakladamy nowy watek smile
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 04.09.14, 10:26
                                                    koniecznie! tylko ja nie wiem jakie szanse są..ostatnia armia liczyła 500 tysiecy....tak sobie mysle ze szkoda kasy na cos co sie nie uda.....szczerze powiem ze nie wiem co dalejuncertain
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 04.09.14, 17:41
                                                    Ja juz po beciewink poszlam sprawdzic bo nie wiem czy mam luteine dalej brac. Niestety testy sikane sie nie pomylilysad <1,2 .... Dzis odstawiam lutke i czekam na @... Trzymam za Ciebie!!!!!
                                                  • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 04.09.14, 21:18
                                                    Nom ja jutro testuje ale jednak czuje ze nic z tego To raczej formalnosc sad Szkoda ze u Ciebie sie potwierdzilo sad
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 05.09.14, 07:47
                                                    Daj znac !!! Bo tu czekamwink trzymam kciuki!!!
                                                  • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 05.09.14, 10:05
                                                    No to do trzech razy sztuka smile życie ...
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 05.09.14, 10:34
                                                    ....kurcze ....sad ja juz sama nie wiem ostatnia iui byla przy 500 tysiecy żołnierzy...nie wiem co mam robic ..czy pakować sie w koszty i isc w druga czy odpuscic....
                                                  • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 05.09.14, 10:37
                                                    Kurcze nie wiem co Tobie napisa. U nas armia ok tylko ostatnio endometrium bylo kiepskie (tak przy okazji może wiesz co jest dobre na poprawe endo?). Ja będę jeszcze probować, bo do kwalifikacji na ICSI potrzebne jest wykonanie IVI w naszym przypadku. Chcac nie chcac musze koszty poniesc. A wy nie startujecie do rządowego IVF?
                                    • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 05.09.14, 10:34
                                      Hej madziara 221,
                                      a może chociaż Ty masz dobre wieści? ...
                                      Trzymamy kciuki za Ciebie!!!
                                      • madziara221 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 05.09.14, 12:42
                                        Hej,
                                        Niestety również wynik negatywnycrying
                                        Nie mam mrozaków, więc muszę podchodzić od nowa do całej proceduryuncertain
                                        • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 05.09.14, 15:09
                                          sad pechowy ten sierpień
                                          Dziewczyny dziś się odcinamy od tego wszystkiego i wieczorem jakies dobre winko, film/kino/książka i relaksik u boku partnera ^_^
                                          Należy nam się suspicious
                                          • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 05.09.14, 17:45
                                            Na endo: orzechy wloskie i czerwone polwytrawne winowink... U mnie dzialalowink a ja narazie jeszcze nie wiem nic... Musze podbudowac relacje rodzinne bo sie skupilam na ciazy i zapominam o calym swiecie... Kurcze poczekam teraz na @ i moze ten miesiac pojedziemy naturalniewink trzeba wyluzowacwink ... Ja trzymam za Was kciuki!!! Piszcie tu na sierpniowce chyba ze zalozycie nowy watek to dajcie cynka... Ja jakos sobie nue ufam i pewnie pi @ znowu dostane kopa i zabiore sie za jakies kombinacje .. Iui albi invitro... big_grin Madziara sciskam... Wiem ze Ci ciezko.. Zadne slowa tego nie zlagodza ale my tu jestesmy z Tobakiss
                                            • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 08.09.14, 12:37
                                              przyszła @ i przywlokła jeszcze mega migrene sad
                                              • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 08.09.14, 13:12
                                                U mnie juz wczoraj flage czerwona zawiesila.... sadsadsad
                                                • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 09.09.14, 15:36
                                                  Co tam u Ciebie? Masz juz stymulacje?
                                                  • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 10.09.14, 21:24
                                                    Dzis zaczelam. Biore Clo od 3 do 8 dnia.
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 11.09.14, 18:30
                                                    Trzymam za ciebie najmocniej jak sie da!!!winkwinkwink
                                                  • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 11.09.14, 21:15
                                                    A Ty? Ja jeszcze nie wiem czy podejde bo mam wyjazd w tym terminie... Jakby co to nastepny miesiac wchodzi w gre.
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 11.09.14, 21:26
                                                    Ja..... Wybralam akupunkturewink sprobowac nie zaszkodzismile podobno maja extra efekty jesli chodzi o plodnosc obojga plciwink jutro ide na igielkiwink ... Nie widze sensu podchodzenia do iui z armia 500tysiecy w ruchu C+D... Fakt ze preparatyka przed iui jest jakos do mnie nie przemawiauncertain a koszty slone jednego zabiegu... My placimy 1000zl (zastrzyk, iui, wizyta kontrolna)... Moze pomoze troche ra akupunktura i nasienie sie poprawi...wtedy sprobojemy raz jeszczewink
                                                  • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 11.09.14, 21:37
                                                    Bede trzymac za Was kciuki smile
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 11.09.14, 21:45
                                                    Dziekiwink przydadza sie! A tak wogole to gdzie sie leczysz jesli mozna spytacwink?
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 11.09.14, 21:46
                                                    Invicta? Tam chyba tez maja akupunkturewink ciekawe czy to cos warte ... Czy znowu sie brzytwy chwycilam...
                                                  • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 11.09.14, 22:07
                                                    Tak smile a apunkture juz stosowalam i na mnie nie zadzialala a chodzilan kilka miesiecy. Nie chce Cie bron boze zrazac po prostu w moim przypadku nie wyszlo sad
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 16.09.14, 23:33
                                                    Kiedy masz zastrzyk?? Ja dzis mialam z M badanie kariotypusmile teraz czekam 6 tyg na wynik... Trzymam za Ciebie!!!!!
                                                  • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 23.09.14, 22:01
                                                    Jestem juz po ivi ale nie bede za czesto tu zagladac zeby sie nie nakrecac Mam nadzieje ze Wasze wyniki beda ok Pozdrowki
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 30.09.14, 21:36
                                                    Trzymam caly czas za Ciebie!!! Daj znac co i jak!
                                                  • tra.lka Re: Testowanie z sierpniowego IUI 02.10.14, 14:46
                                                    Podczytywałam forma o inseminacji i jestem zdania, że większość dziewczyn, którym się udaje nie piszą o tym. Efekt jest taki, że ciężko znaleźć pozytywne zakończenie w postach, a przecież tak tego nam potrzeba.
                                                    Postanowiłam więc , że ja jeśli będę miała dobre wiadomości - na pewno się nimi podzielę...
                                                    Otóż we wrześniu miałam 1-wszą inseminację, na cyklu naturalnym, bez żadnych leków.
                                                    Wcześniej staraliśmy się ponad rok.
                                                    Wskazanie: niezbyt dobre nasienie oraz w moim przypadku brak śluzu płodnego ( nigdy go nie mogłam znaleźć), ale cykle regularne
                                                    No i wygląda, że udało się za pierwszym razem.
                                                    Wiem, że jeszcze dużo przede mną i wiele może się zdarzyć, ale fakt jest taki, że do zapłodnienia doszło ( a oto przecież w inseminacji chodzi) i mam nadzieję, że będzie dobrze.
                                                    w tym miesiącu robiłam testy owulacyjne , o dziwo 11 dnia wieczorem wyszedł pozytywny- zawsze mam cykle 28-30 dni ( to był 1-wszy dzień testowania), rano 12-tego dnia miałam monitoring, pecherzyk miał 22 mm, lekarz kazał dzwonić po męża. Finalnie po kilku godzinach było po sprawie. Wieczorem bolał mnie jajnik więc byłam szczesliwa, że trafiliśmy, ale po dwóch dobach znów zaczął- co doprowadziło mnie do paniki. Taka to oto historia więc chcę Was pocieszyć, że może się udać i to za pierwszym razem ( mam nadzieję, że nic się w tej kwestii nie zmieni).
                                                    Acha test pozytywny ( jaśniutka kreska) wyszła 12 dpo rano ( zakładając że owulacja była w dniu inseminacji), dzień wcześniej miałam bóle zwiastujące okres.
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 03.10.14, 18:57
                                                    Przyjacielek toska jak sytuacja? Udalo sie?
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 05.10.14, 11:46
                                                    Mam nadzieje ze Ci sie udaloo....
                                                  • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 05.10.14, 16:40
                                                    Hej no jednak nie tym razem heh ... a jak u Was?
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 05.10.14, 18:31
                                                    U mnie @ w terminie niestetysmile czekam teraz na wyniki kariotypu a potem zobaczymy.. U nas czynnik meski wiec leczenia nie maja na tocryingcryingcrying
                                                  • przyjacielek-toska Re: Testowanie z sierpniowego IUI 06.11.14, 10:58
                                                    Dziś pojawiła się druga kreska smile ale nie miałam śmiałości zrobić testu drugi raz. Pojechałam od razy na krew.
                                                    Trzymajcie kciuki, bo ja jeszcze nie wierzę.

Ryczacatrzydziecha81 a jak wyniki?
                                                  • ryczacatrzydziecha81 Re: Testowanie z sierpniowego IUI 08.11.14, 17:14
                                                    O rany ale superrrrrr!!!!!! Trzymam kciuki dalej zeby wszystko bylo dobrze!!! A u mnie narazie przerwa w staraniachwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka