Dodaj do ulubionych

in vitro-program rzadowy-oplaty

27.09.14, 20:59
Lekarz mi zaproponowal wejście do programu,ale w sumie nic szczegolowo nie powiedział,a ja w euforii ze mam taka szanse,nie dopytałam.
W regulaminie jest zawarte co bezpłatne,dodatkowe bad płatne,a jak to wygląda dokładnie?
Jakies minusy?kiedys było chyba, ze trzeba oddac komórki/zarodki innej parze?nie znalazłam nic takiego
Która bierza/brala udział i może cos więcej napisac(lekarza dopytam,ale na razie jest na urlopie)
Obserwuj wątek
    • calineczka_11 Re: in vitro-program rzadowy-oplaty 27.09.14, 21:38
      Pudelek - nikt Ci nie udzieli jednoznacznej odpowiedzi. Wszystko zalezy od kliniki, a najwazniejsze rzeczy, jak sama napisalas, zawarte sa w regulaminie. Skoro juz napisalas na forum - nieplodnosc, to poszukaj watkow, ktore dotycza kliniki w ktorej bylas u lekarza/lub do ktorej jestes kierowana i poczytaj co dziewczyny tam piasza/pisaly. Niektore watki sa tu juz przeszlo rok i na pewno wiekszosc odpowiedzi ja Twoje pytanie tam znajdziesz - szczegolnie w poczatkowych wpisach, kiedy program ruszal i wszystko bylo nowe. Powodzenia smile
    • calineczka_11 Re: in vitro-program rzadowy-oplaty 27.09.14, 21:44
      Ale najwazniejsze - w programie nie ma "dawstwa komorek - w zamian za zmniejszenie oplat". Takie "promocje" przewiduja tylko komercyjne programy. Ogolnie procedure masz za darmo, a za leki placisz tyle ile musisz ich przyjac - od 1.07 sa to juz oplaty symboliczne, w stosunku do tych sprzed refundacji.
    • kolor-owa30 Re: in vitro-program rzadowy-oplaty 27.09.14, 22:02
      Pudelek09 nie pisalysmy kiedys na forum grupy wsparcia wroclaw? Cos kojarze login smile ja wlasnie jestem w programie lecze sie w klinice Polmedis i wczoraj mialam punkcje. W watku GRUPA WSPARCIA WROCLAW pisalam na biezaco o etapach jakie przechodzilam od czerwca b.r. wiec jak chcesz poczytac to zapraszam. Po krotce moge tylko napisac ze co do lekow to sa one refundowane, przyklad: lek do stymulacji ktory kosztuje 1400zl ja za niego zaplacilam 460zl lacznie wydalismy ok 1tys zl na stymulacje i leki ktore mam brac po punkcji i po transferze. Jesli chodzi o komorki to w programie mozna zaplodnic 6 i program nie przewiduje mrozenia. Pytaj jakby co chetnie podziele sie moimi wczesniejszymi doswiaczeniami smile pozdrawiam
      • pudelek09 Re: in vitro-program rzadowy-oplaty 29.09.14, 09:07
        tak,pisalam.Przed 1in vitro(4lata temu-udane)i rok temu przed kolejnym(nieudanym)
        Ja w invimedzie u dr.Gizlera.
        Dzieki ,poczytam
        • judy_taaa Re: in vitro-program rzadowy-oplaty 02.10.14, 11:32
          niestety dziś warto polegać tylko na swojej wiedzy, choć w mojej klinice pozytywnie mnie zaskoczyli i nie miałam pomysłów typu - tańszy program za oddanie jajeczek. Wiadomo lekarze pewnie wolą sprzedać program komercyjny, który im się bardziej opłaca niż rządowy i dlatego za bardzo nie informują o rządowym.
          U mnie w klinice dostałam tabelkę z porównaniem programu rządowego z ich komercyjnymi, zostałam poinformowana o tym, że za program mz nic nie płacę tylko muszę wykupić leki zgodnie z zaleceniami lekarza i mieć zrobione badania na kwalifikację i to prawie wszytsko. Też mnie poinformowali o tym, że od tej edycji programu za procedury doatkowe nie muszę dopłacać, chyba że za pgd (za to akurat trzeba dopłacić).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka