IP: *.man.polbox.pl / *.man.polbox.pl 06.09.04, 14:01
W piatek miałam USG (13 dzień cyklu) Endometrijum 12mm. Lekarz powiedział,że
takie powinno być tuż przed miesiączą. Poza tym powiedział, że mam cykl
bezowulacyjny.Może któraś miała cos podobnego?? Czy mam szansę na dzidziusia??
Obserwuj wątek
    • Gość: Agulla Re: obawy! IP: *.man.polbox.pl / *.man.polbox.pl 07.09.04, 12:39
      ponawiam
    • Gość: nina79 Re: obawy! IP: *.waw.sa.gov.pl 07.09.04, 12:52
      Nie znam norm, ale wiem, iż 10mm w okolicy owulacji to norma, a robiłaś sobie
      inne badania?
    • Gość: Agulla Re: obawy! IP: *.man.polbox.pl / *.man.polbox.pl 07.09.04, 13:01
      tak, robiłam jeszcze USG i wyszło. że mam na jednym jajniku 6 pecherzyków do
      5mm i na drugim 10 tez takich małych i jeden pow. 3 cm. Lekarz stwierdził,ze
      jedyne wyjście to laparoskopia. Stwierdził tez, ze moze to byc endometrioza -
      załamka.
      • Gość: nina79 Re: obawy! IP: *.waw.sa.gov.pl 07.09.04, 13:07
        No cóż Agullo chyba Ci nie pomogę, ale z tego co piszesz masz dużo pęcherzyków,
        a czy one rosną i jest jakiś dominujący?
    • Gość: Agulla Re: obawy! IP: *.man.polbox.pl / *.man.polbox.pl 07.09.04, 13:19
      ten największy jest jakiś "gęsty" tak to okreslił lekarz. Wiesz o tym czy one
      rosną nie wiem, bo przez rok chodziłam do lekarza który utrzymywał że jestem
      zdrowa. Wszystkiemu miała być winna moja psychika - za bardzo chcęsmileZmieniłam
      lekarza i co? mały wraczek ze mnie. Biję się z myslami czy iść jeszcze do
      innego lekarza, bo wiesz dla mnie ingerencja chirurgiczna to ostatecznoś a
      słyszałam, że torbiele leczy się tez farmakologocznie.
      • Gość: nina79 Re: obawy! IP: *.waw.sa.gov.pl 07.09.04, 13:28
        Wiesz co to rzeczywiście dziwne, ale ja na Twoim miejscu zrobiła sobie
        monitoring cyklu ( jeżeli jego nie miałaś) czyli powinnaś co drugi dzień w
        okresie okołoowulacyjnym sprawdzać jak rosną Ci te pęcherzyki, a potem
        sprawdzić czy był pęcherzyk dominujący i czy pękł. Ja np byłam na USG w 13 dniu
        cyklu ( cykl 30 dni) i wówczas miałam pęcherzyk dominujący 19mm, nastęnie dwa
        dni później poszłam i okazało się, iż już pękł. Moja rada solidny monitoring i
        fachowy lekarz, bo wydaje się dziwne, iż jeden mówi, iż jesteś zdrowa, a drugi
        twierdzi coś zupełnie innego. Na endometriozie się nie znam, a co do torbieli
        jeżeli takowe masz to może warto sprawdzić czy się same nie wchłaniają.
        • Gość: Agulla Re: obawy! IP: *.man.polbox.pl / *.man.polbox.pl 07.09.04, 13:41
          dzięki za informację, dobrze czasami z kimś się podzielić obawamismile
          Ja miałam ostatnie badanie USG robione w 12 dniu cyklu i lekarz powiedział, że
          mam cykl bezowulacyjny. Wiesz jak tak myslę o tym wszystkim to są chwile,ze
          tracę nadzieję.
          • Gość: nina79 Re: obawy! IP: *.waw.sa.gov.pl 07.09.04, 13:49
            Absolutnie nie trać nadziei. Jak lekarz mógł Ci powiedzieć w 12 dniu cyklu, że
            nie masz owulacji jak ona w cyklach 28-dniowych jest w ok. 14 dnia, a u mnie
            bywało, iż była w 19 dniu ( cykle miałam 32-dniowe). Nie rozumiem tego. Na
            pocieszenie Ci napiszę, iż lekarz też mi powiedział, że nie mam owulacji bez
            badania USG. Ja tymczasem zrobiłam sobie badania i okazało się, iż mam piekną
            owulację. Też byłam wtedy załamana, ale pocieszył mnie mój facet i rzeczywiście
            okazało się, iż jest ok. Głowa do góry.
    • Gość: Agulla Re: obawy! IP: *.man.polbox.pl / *.man.polbox.pl 07.09.04, 13:53
      Właśnie postanowiłam,że pójdę do jeszcze jednego lekarza - poleciła mi go
      koleżanka (prowadził jej dwie ciąże). Może jakos wyjdę na prostą!
      • Gość: nina79 Re: obawy! IP: *.waw.sa.gov.pl 07.09.04, 13:55
        Pewnie, że idź. Życzę Ci, abyś w końcu trafiła na fachowca. Pozdrawiam Cię.
    • Gość: Agulla Re: obawy! IP: *.man.polbox.pl / *.man.polbox.pl 07.09.04, 14:15
      Dziękuję i tez goraco pozdrawiam!!
      • Gość: metis Re: obawy! IP: *.acn.waw.pl 07.09.04, 20:34
        Agulla! A nie masz gdzies pod bokiem jakiejs dobrej kliniki leczenia
        nieplodnosci? Tutaj i na "bocianie" jest wiele dziewczyn, ktore stracily lata
        na leczenie u konowałów,zamiast od razu oddać się w fachowe ręce.
        Jesli chodzi o endo, to bym nie panikowała - ja tez w okolicach owulacji miewam
        po 10-12 mm i nikt nie robi paniki (lecze sie w nOvum), wprost przeciwnie:
        wiekszym problemem jest chyba zbyt cienkie, bo wtedy zarodek sie nie
        zagniezdzi.
        Nie eksperymentuj z przypadkowymi lekarzami,sama wiem, ze w przychodniach ze
        swieca szukac znajacych sie na nieplodnosci. To strata czasu, pieniedzy i
        nerwow.
    • lidek0 Re: obawy! 08.09.04, 08:03
      Nie musisz od razu biec do kliniki bo jak czytam posty jak tam leczą to...
      Poszukaj dobrego lekarza, zbadaj koniecznie hormony, toksoplazmozę,
      cytomegalie, nasionka. O ile wiem to przy endometriozie hormony sa
      rozregulowane. Jak widzę nie badałaś ich, cykl też trzeba monitorować cyli
      sprawdzac kilka razyw cyklu a nie raz. W-wie moge polecić lekarza.
    • Gość: Agulla Re: obawy! IP: *.man.polbox.pl / *.man.polbox.pl 08.09.04, 08:28
      Dziewczyny, mojej pierwszej lekarki nie polecam. Leczyła mnie dufastonem bez
      żadnych badań!! Teraz trafiłam do doktora Bączkowskiego (przyjmuje na Szaserów
      i prywatnie). Bardzo kompetentny, odpowiada na wszystkie pytania . Robi nawet
      schemat przyjmowania lekarstw. Jedyny problem to taki,ze dosyc szybko skierował
      mnie na laparo, po pierwszym USG!! Mam też kontakt do doktora Jastrzębia z
      Karowej - moze któraś z was o nim słyszała?
    • Gość: Dor Re: obawy! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.04, 09:03
      Ja dokładnie wczoraj byłam u ginekologa, zrobił mi USG (14 dzień cyklu
      Endometrium 7 mm - i żaden z janików nie ma na sobie Pęcherzyka sad ) Jestem juz
      po jednym poronieniu. I się boję co będzie dalej ....
    • Gość: Agulla Re: obawy! IP: *.man.polbox.pl / *.man.polbox.pl 09.09.04, 09:17
      Hej Dor!! No to mamy ten sam problem z mała róznicą na pocieszenie ja mam
      jeszcze torbiel na prawym jajniku. Co Ci powiedział lekarz? Czy dostałaś juz
      jakieś leki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka