Dodaj do ulubionych

DO METIS i LIDIAA - i jak wynik inseminacji

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 13:40
Witajcie. Parę dni temu pisałam jak bardzo nie moge sie doczekać wyniku
inseminacji, która miałam robioną 23.08.2004r.- taki sam przypadek jak Wy.
Dzisiaj już wiem że się powiodła testy (robiłam dwa - wczoraj i dzisiaj)
wyszły pozytywnie - są piękne wyrażne dwie kreski, no i objawy - przede
wszystkim nie ma @, bolą piersi jak cholera, uczucia gorąca itp.
Napiszcie co u Was, wierzę że wszystko O.K. Ksenia
Obserwuj wątek
    • lidiaa Re: DO METIS i LIDIAA - i jak wynik inseminacji 07.09.04, 14:17
      Hej Kseniu,
      Dzięki za zaintersowanie ! To bardzo miłe z Twojej strony!
      Bardzo, bardzo Ci gratuluję dwóch kreseczek !!!!!!!
      Koniecznie napisz jak się czujesz i jakie miałas objawy !!!!
      A u mnie: 27 dc (cykle na luteinie mam 27-28 dniowe),a co do objawów:
      - piersi bolą od 15 dc,
      - od wczoraj sporo białego śluzu ale to u mnie zazwyczaj objaw przed @-owy.
      Nie nastawiam się zbytnio na sukces no i muszę czekać - jak @ nie przyjdzie do
      czwartku włącznie to będzie można mysleć bardziej optymistycznie.....
      Boję się robic test - może zatestuje w sobotę ....... oczywiście jak @ nie
      będzie............ a pewnie będzie..........
      • Gość: Ksenia Re: DO METIS i LIDIAA - i jak wynik inseminacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 14:40
        Cieszę sie że odpisałać. Dzięki.
        Z moich objawów najbardziej odczuwalnych mogę wymienić:,
        - dziwne ciężkie uczucie w dole brzucha - odrazu po insenimacji(to nie był
        ból,ale było dziwnie),
        - gdzieś od 9 dnia po iui wzmożone siusianie,
        - więcej spałam (nawet popołudniami, mąż się strasznie dziwił bo zawsze
        uważałam że nie można przedpać życia i należe do osób które potrzbują mało snu)
        - po 12 dniach niewielkie plamienie (był płacz i zgrzytanie zębami, bo myślałam
        że to @)- szybko mineło trwało gdzieś od 5 rano do 12 w południe)- widocznie
        jajeczko się zagnieżdzało,
        - jakieś dziwne uderzenia gorąca i szybsze męczenie się,
        - bolące piersi na trzy dni przed planowaną @, to mnie zdziwiło bo zawsze jak
        zblizała sie @ to cycki bolały mnie juz 1,5 wcześcniej.
        Wiedziałam że będzie dobrze i wszystko sie uda, i wiem że będzie tak dalej ąz
        do końca ciąży. Dzisiaj idę do gin. ciekawe co powie.
        Trzymaj się. Ksenia.
    • asiaku do Kseni 07.09.04, 14:39
      Witaj jeszcze razsmile
      Nawet nie wiesz jak bardzo się ucieszyłam, że udało Ci się za pierwszym razem.
      Zaczęłam mieć nadzieję, że mi może też się uda. Do tej pory zastanawiałam się
      czy ta inseminacja wogóle ma sens.
      Ponieważ podchodzę do inseminacji w tym miesiący u dr Bielewicza z Polic mam
      prośbę. Podpowiedz mi, proszę jak załatwiłaś darmowy zabieg w ramach NFZ? Nie
      wiedziałam, że ten zabieg może być refundowany.
      Pozdrawiam, Asia
      • Gość: ksenia Re: do Kseni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 14:44
        Nie jestem pacjentka dr Bielewicza(ale go znam), jestem pacjentka innego
        lekarza u ktorego leczę się prywatnie, a on oprócz tego pracuje w szpitalu w
        Policach. I sam skierował mnie do szpitala na inseminację refundowana z NFZ,
        bez żadnej namowy i prośb z mojej strony.
        Pozdrawiam Ksenia.
        • asiaku Re: do Kseni 07.09.04, 14:53
          Dziękuję za odpowiedźsmile Jeszcze z dr. Bielewiczem o kosztach nie rozmawiałam.
          Może też po prostu zabierze mnie do szpitala. Zrobił tak w przypadku HSG. Tak
          czy inaczej jest to cenna informacjasmile)
          Pozdrawiam Ciebie i Fasolkęsmile
          • Gość: Ksenia Re: do Kseni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 14:55
            Wlaśnie tak jak w przypadku HSG, tez miałam robione w Policach.
            Hej, Ksenia.
            • Gość: metis Re: do Kseni IP: *.acn.waw.pl 07.09.04, 20:28
              Ksenia, Ty Szczesciaro! big_grin Gratukuje Ci i sciskam z calej sily! kiss
              U mnie na razie wiesci niewesole: zaczynam 13 dzien po IUI, poranny test
              wyszedl negatywny, godz. temu robilam HCG - wynik bedzie jutro. Ale juz teraz
              czuje sie zdolowana i przerazliwie smutna, bo chyba wiem, jaki bedzie
              wynik... sad
              Jajniki pobolewaly mnie przez cala II faze cyklu, od IUI,a to nietypowe,
              podobnie jak brak plamienia, ktore zwykle o tej porze juz mialam. Ale to
              jedyne, co moze cieszyc. Poza tym, piersi nie bola, spac mi sie nie chce, sluz
              w normia, sikanie tez, wiec moja nadzieja nie bardzo ma sie czego trzymac... sad
              No imoja kobieca intuicja...

Jutro bede miala czarno na bialym, czy cos sie zaleglo czy nie.
              POzdrawiam mocno!
              m
              • samanta25 Re: do Kseni i Lidii 08.09.04, 00:33
                Metis i Lidiaa trzymam mocno kciuki i czekam na wieści o II krechach

________
                czekam na cud .......
                32 cykl starań
              • Gość: Ksenia Re: do Metis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 07:08
                Hej. Narazie nie dziękuje za gratulacje, ale za jakiś czas napewno to zrobię -
                nie chcę zapeszać. Nie mogłam odpiasć wcześniej bo nie mam irca w domu i
                korzystam z komputera w pracy. Jest 7:00, 15 min. temu przyszłam do pracy
                odpaliłam komputer i weszłam na forum Niepłodność - wszystko po to żeby
                podzielić się moim szczęściem. Tak jak wczoraj pisałam, popołudniu miałam
                wizyte u gin. I chcę powiedzieć że moje przeczucia potwierdzone testami -
                potwierdził gin. Moje małe bobo jest naprawdę malutkie (bo ma 2,5 mm), jak to
                określił gin. fachowo nazywa się pecherzyk ciążowy za tydziń będzie już
                większy -7 mm i mam ponownie przyjść. Tak się cieszę. Serdecznie pozdrawiam i
                przesyłam fluidy z dużą zawartością gonadotropiny kosmówkowej. Ksenia
                • Gość: metis Re: do Metis IP: *.acn.waw.pl 08.09.04, 20:15
                  Ksenia,to dobrze,ze nie wszyscy maja taka efektywnosc jak ja sad Moje HCG
                  ponizej 2.
                  Juz pierwsza porcje zalu wyplakalam, na razie zabraklo mi lez...
                  Zyc sie odechciewa...
                  • Gość: Ksenia Re: do Metis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 07:41
                    Witaj Metis.
                    Wiem że łatwo jest powiedzieć - nie smuć się (wiele razy to słyszałam),
                    wierzę że uda sie i Tobie. Widocznie taki juz nasz los Kobiet że wszystko co
                    chciałybyśmy osiągnąć i posiadać, musimy okupić wielkim poświęceniem.
                    Stwierdzam że wogóle kobiety mają w życiu ciężej i to o wiele ciężej niż
                    faceci. Wiem że nie odkryłam Ameryki, ale stwierdzam, że w moim przypadku
                    właśnie tak było i jest. Wszystko do czego doszłam w życiu, musiałam okupić
                    cierpliwością, wytrzymałością i wielkim poświęceniem. I szczerze mówiąc
                    zaczynałam mieć tego dosyć.
                    Chciałam sie poddac i wycofać z leczenia. Może nie leczę się długo (bo dopiero
                    19 miesięcy), ale leki (zwłaszcza bromergon i duphaston) podziałały na mój
                    organizm strasznie miałam i mam tego dosyć (twarz wysypało mi pryszczem na
                    pryszczu, przytyłam przes ten czas 12 kg przez kłopoty z przemianą materii
                    (sorry że to napisze, ale jak była 1 kupa na tydzień to było dobrze). Dobra już
                    nie rozdrabniam sie w szczegóły. Wierzę że Ci się uda, najwidoczniej ktoś na
                    górze chce żeby to jeszcze trochę potrwało. Pierś do przodu i bez płaczu.
                    Wszystko będzie dobrze. Ksenia.
                    • Gość: metis Re: do Metis IP: 195.94.201.* 09.09.04, 12:52
                      Dzieki, Kseniu! Coz, wstal nowy dzien, nie ma co plakac...
                      Nie zamierzam przerywac leczenia, ale tak czasem bywa, ze rece opadaja...
                      Trzymaj sie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka