30.01.15, 14:05
Witam
Może mi ktoś poradzić.
W 2009 roku miałam in vitro , udało się za pierwszym razem.
Wtedy pamiętam, że mówili że był jeszcze jeden zarodek, ale nikt nic nie mówił o jakimkolwiek mrożeniu czy innych możliwościach.
Już od tamtego czasu nie miałam żadnego kontaktu z tą kliniką.
Pare dni temu przyszedł mi list, że zarodek został zamrożony i że koszt mrożenia rocznie to 400zł i ze muszę zapłacić 2000zł do 14 dni za te wszystkie lata. Czy ja to muszę zapłacić na nic się nie zgadzałam i nic nie podpisywałam.
Mozę miał ktoś taką sytuację.

Obserwuj wątek
    • pederastwa Re: Zarodki 30.01.15, 15:51
      Poszukaj umowy z kliniką i przeczytaj ją uważnie.
    • rkkrakow Re: Zarodki 31.01.15, 11:08
      ale Twoim problemem jest ze nie chcesz placic czy chcesz po ten zarodek kiedys wrocic? jesli nie chcesz, to odpisz klinice ze przekazujesz zarodek do adopcji. nie jestem tylko pewna czy i tak Cie nie obciaza kosztami do tej pory. to jest raczej standard ze za mrozenie sie placi dodatkowo...na pewno musialas miec cos w papierach (chociaz kto wie co tam bylo w 2009 roku), w kazdym razie wyjasnij z klinika jak najszybciej, cos sie na pewno da zrobic
      • wonderlander Re: Zarodki 31.01.15, 15:11
        No właśnie w tym jest problem, że wtedy żadnych papierów nie dostałam .
        Jeżeli coś podpisywałam to na pewno wszystko zostało w klinice, nic nie dostałam do domu.
        Zarodka już nie chce , zobaczymy co oni powiedzą w klinice, w przyszłym tygodniu jadę się dowiedzieć co i jak.
        Jak bym wiedziała, że oni mają zamiar mrozić ten jeden zarodek przez tyle lat to bym go od razu oddała do adopcji. Ale nikt przez te 5 lat się do mnie nie odezwał . A ja głupia myślałam, że oni powinni sie spytać czy chce go jeszcze przyjąć , albo oddać , no o niczym nie było mowy dopiero po 5 latach im sie przypomniało ze trzeba kasę ściągać.

• wonderlander Re: Zarodki 13.02.15, 22:01
          Wyjaśniło sie, smile
          Zarodki oddałam do adopcji , a cała kwota została umorzona . smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka