Gość: pepsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:42 Witam serdecznie widze ze reginalizacja całą para na tym forum! A może Ślęsk tez sie przyłączy i wymienimy jakies doświadczenia ?????? Jestem pierwsza pozdrawiam pepsi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samanta25 Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 13.09.04, 16:55 Ja też jestem ze Śląska ________ czekam już tylko na cud 31 cykl starań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsi Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 18:03 witam Cie samantha ja już nawet nie licze który to cykl! Też chyba czekam na cud.Trzymajmy sie. Ja jestem Rejon Katowic Odpowiedz Link Zgłoś
rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 13.09.04, 18:50 Cześć dziewczyny! Ja jestem z Katowic, a staramy sie o dzidziusia od 13 miesięcy (ciekawe czy 13-tka będzie szczęśliwa - dla mnie zawsze jest), chociaz tak naprawde to z każdym kolejnym miesiącem wydaje mi się to bardziej niemożliwe i nieosiągalne. Pozdrawiam Gocha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsi Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 20:29 Gocha 13 jest zawsze szczesliwa!!!!! Trzymamy kciukasy!A znasz w katowicach dr Nowaka i Sodowskiego? Jesli tak to prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 13.09.04, 20:43 Niestety nie znam - może kto inny Ci coś doradzi.A gdzie oni pracują? Bo jak na klinice to moge się cos więcej dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsi Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 21:06 Własnie nie wiem gdzie pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 13.09.04, 21:17 No to chyba Ci nie pomogę - przykro mi. Przepraszam za wścibskość ,ale czy macie jakieś duże problemy, czy nie wychodzi tak samo z siebie? No bo 3 lata to trochę czasu już jest - probowaliście wspomaganego rozrodu czy na razie liczycie tylko na siegie? Bo nam wszyscy mówia, że za bardzo chcemy i wszystko własnie przez to ni wychodzi - juz mnie takie gadanie wyprowadza z rownowagi, bo przeciez nie da się przestac myśleć, przynajmniej ja nie potrafię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsi Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 21:34 U nas problem po str męża. 2 inseminacje nasieniem dawcy nie wyszły. Teraz dałam sobie spokój i nie robie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 13.09.04, 21:45 U nas tez problemy po stronie żołnierzykow - astenozoospermia , no i własnie sie zastanawiamy nad inseminacją ,ale tak realnie patrzac to chyba szanse nie sa za duże(ok.10%) - dla mnie to malutko ,a tanie też nie jest. Mgłabys napisac gdzie robiłas inseminacje i za ile, bo ja mam możliwość za ponad 800zł. Na razie leczymy zakażenie - może to coś pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsi Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 22:09 Leczyliśmy sie w NOVUM 900 zł inseminacja + inne koszta ok 130 jeden pobyt w Warszawce. Odpowiedz Link Zgłoś
rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 13.09.04, 22:31 A ja miałam nadzieję ,ze może gdzieś jest taniej?... wiedzą na czym zbijac pieniązki - wczesniej czy później każda z nas zapłaci każda cenę. My planujemy w Novomedice - najwcześniej za 2 miesiące. Na razie dam sobie chyba troche luzu - przynajmniej się postaram! A Tobie życze wytrwałości - w końcu musi się udać!!! Pozdrawiam Gocha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsi Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 22:57 Gocha, w NOVOMEDICE też sie leczyłam i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 13.09.04, 23:12 To znaczy, że mi odradzasz? Ja tak naprawde miałam troche wrażenie ,że sa naciągaczmi ,bo mi nawet za wypisanie recepty na antybiotyki (trwało to 10 min) Błaszczyk zaśpiewał 100zł -to chyba lekka przesada?! Chodze tam tylko dlatego, że można zrobić wszystko na miejscu.A to NOVUM jest dużo lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 14.09.04, 14:36 Dziewczyny Novomedicę odradzam - sama się tam nie leczyłam ale czytałam opinie na temat tej kliniki - w skrócie - wszystkich leczą wg jednego standardu. Poczytajcie sobie wątek o Bytomiu na forum nasz-bocian: www.nasz- bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=19715&start=0 Wogóle na forum Bociana dużo się dowiecie A u mnie dla odmiany problem leży po mojej stronie - mam endometrium atroficzne tzn. zanikające oraz poziom estrogenów na poziomie jak u kobiet podczas menopauzy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 14.09.04, 14:37 qurczę nie wiem jak tutaj wstawia się linki www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=19715&start=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa11a Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 16:26 Ja tez sie dolaczam, jestem z Rybnika a na forum od miesiaca. Nie wiem po której stronie u nas jest problem bo dopiero sie za to wzielismy. U mnie wiekszym problemem jest to ze maz jest przedstawicielem handlowym, co wiaze sie z czestymi i czasami zupelnie niezaplanowanymi podrózami. Ostatnio doszlo nawet do tego ze w czasie "zblizajacej sie owulacji" spakowalam rzeczy i pojechalam z nim. Mam nadzieje ze bylo warto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 14.09.04, 17:35 Gość portalu: ewa11a napisał(a): > Ostatnio doszlo nawet > do tego ze w czasie "zblizajacej sie owulacji" spakowalam rzeczy i pojechalam > za nim. Mam nadzieje ze bylo warto!!! Czego nie robi się dla dziecka ________ czekam już tylko na cud Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsi do rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 17:57 Czesc rebcia , troche póżno sie odezwałam ale mam zpiepsz w pracy. Wyglądało to tak z ta NOVOMED. Ja zaczełam sie leczyc nie w NOVo dokładnie tylko u jej przedstawiciela u dr Błaszczyka. Faktycznie bajonskie sumy za wizyty i nie tylko. Wystraszył mnie jednym lekiem który nazywa sie EUTHYROX poczytaj sobie o nim! Okazało sie ,że w NOVO wszyscy znają tylko 1 lek i wszystkich nim szprycuja. Tym sposobem wylądowałam w NOVUM gdzie powiodziano mi,że wszystko jest OK. Teraz przerwa tak jak ci mówiłam powodzenia pepsi Odpowiedz Link Zgłoś
rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 15.09.04, 18:54 Cześć! Wiesz Euthyrox to jest lek, który podaje sie w niedoczynności tarczycy, a ona jak najbardziej może powodować niepłodność. Może w wynikach miałaś nieznacznie podwyższone TSH ?Wtedy słusznie przepisał Ci ten lek ,jak zresztą każdemu kto ma niedoczynność. Mogła to być sprawa przejściowa i potem wyniki były już ok.A masz może suchą skóre albo łamliwe włosy?? Mi nie przepisał praktycznie nic ,bo wszystkie hormony mam w normie - leczymy teraz zakazenie mojego męża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsi do rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 19:40 Nigdy ale to nigdy nie miałam problemów ze skórą i włosami! Znajdz link na bocianie o NOVOMEDICE .Jest b.duzo do czytania Odpowiedz Link Zgłoś
rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 15.09.04, 19:53 Ok.Poczytam tam sobie coś na temat tej nieszczęsnej NOVOMEDIKI a tobie bardzo dziękuje za odpowiedzi - jestem coraz bliżej zrezygnowania z usług tej kliniki. Szkoda tylko, że na śląsku nie ma takiej kliniki ,której można by było zaufać!! *pozdrawiam Gocha* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsi do rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 20:28 Witaj , ja nie chciałam cie zrazić,musisz sie przekonac. Kliniki dobrej to nigdzie nie ma . Tyle sie mówi o NoVum , byłam tam i co ? Prawda jest taka : jak ci pomoga to sa super ! Zycze wytrwałości nie patrz tak bardzo pesymistycznie na to co powiedziałam, może tobie sie uda czego z całego serca zycze papa Odpowiedz Link Zgłoś
myszzz Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 15.09.04, 08:45 a ja jestem z okolic Gliwic. My jeszcze na razie nie planujemy dzidziusia ale robilam badania i wyniki wyszly nie najlepiej za pare dni ide do lekarza i zobaczymy co powie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Intaaaga5 Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 15.09.04, 23:10 Cześć!!Jestem z Sosnowca i od 4 lat się leczę pco i problem z mężusiem-mało ruchliwe plemniki!Wszystkim dziewczynom wybierającym się do Novomedici szczerze odradzam!!Szkoda pieniędzy,czasu i przede wszystkim zdrowia!!!Sama nie posłuchałam rad innych dziewczyn na forum(dużo tu piszą o novomedica)i próbowałam przez rok się tam leczyć.Oczywiście przepisano mi Euthyrox!!! Zupełnie nie potrzebnie brałam go przez rok-w efekcie straciłam 2/3 włosów,resztka która mi pozostała jest marniutka,przetłuszczają się i stan skóry też jest fatalny!!Do tej pory nie umiem dojść do siebie!Stan psychiczny też nie jest najlepszy-potrafią człowieka niesamowicie zdołować!ja usłyszałam od lekarza że nie mam co liczyć na cud-po 2 IUI powiedział że tylko in vitro!! Uciekłam z tamtąd i bardzo żałuję że wogóle tam poszłam-zmieniłam lekarza i jak mu opisałam moje leczenie w Novomedica to aż się chwycił za głowę!!Dalej próbuję IUI nie tracę jeszcze nadziei a złe wspomnienia z Novomedici próbuję wymazać z pamięci choć moje włosy jeszcze dlugo będą mi ją przypominać......Sory że się tak rozpisałam ale może uda mi się uratować choć jedną osobę zanim stanie się ofiarą tej pseudo kliniki-CZEŚĆ!!AGA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jesica Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 11:30 Ja tez jestem ze ślaska, problem - maz malo plemniczkow zywych ja za wyskoka prl zmieniam lekarza na specjaliste od leczenie nieplodnosci. Moze cos sie wjecej wyjasni. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsi Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 18:50 Widze,ze mało nas tu ze Śląska? Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 17.09.04, 14:30 hej Ślązaczki, ja tez z Katowic, ale juz po leczeniu...poddałam się, ale za to mam wspaniałego syna adoptusia, ktory jest moim WIELKIM skarbem. Ktoras pytala o dr. Nowaka - ja do niego chodze. Zaliczylam tez Novomed i dr. B - zeźlił mnie braniem kasy za wypisanie recept, leczylam bakterie...dlugo!!! a za kazda recepte 100, wczesniej kiedy byly wizyty partnerskie bral 120 bo dla męża tez wypisywal leki. Dla mnie skandal!! Poki co ciesze sie swoim szczesciem i zyje dniem dzisiejszym....moze los cos jeszcze mi przyniesie Witaj Samanta25...."znamy" sie z innego forum....pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsi do leli Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 16:44 Hej to ja pytałam o dr Nowaka. Jakie masz o nim zdanie? A opowiedz jak to doszło do adopcji. Bardzo prosze bo nie wiem czy mnie tez to nie czeka. wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 17.09.04, 21:58 hej pepsi, co do Nowaka..hmmmm, troche odstrasza jego gabinet , ale jako lekarz jest spoko, tyle ze jesli leczysz sie w kierunku nieplodnosci to moze skorzystasz z pomocy innego specjalisty. On raczej nie zajmuje sie tzw "trudnymi przypadkami". Jesli chodzi o zwykłe wizyty to mozna polecic, nie jest drogi, bardzo sympatyczny i rzeczowy. Co do adopcji to wolałabym na priva - podaj maila do ciebie to napisze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsi do leil Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 23:31 wielkie dzieki za odpowiedz czemu jego gabinet jest taki okropny? Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 19.09.04, 12:42 hmmm....wnioskuje ze nie bylas tam jeszcze ani razu, bo dgybys byla to na pewno bys nie spytalała. Cóz, wszystko takie jakby przystarawe, w dodatko wiadro po fotelem gin. troche zle mi sie kojarzy (chyba mam uraz bo moja pierwsza wizyta u gin, w jakiejs starej kamienicy z zabytkowym fotelem i z ocynkowanym wiadrem po fotelem musiala sie gleboko wyryc w mojej pamieci ). Ale jesli ci to nie pzreszkadza to sam lekarz wg. mnie jest spoko. Pozdrowka. Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius72 Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 19.09.04, 15:29 Witam, Ja też się zgłaszam w tym wątku, bo też jestem ze Śląska. Dobijające jest to, że u nas rzeczywiście nie za bardzo jest się u kogo leczyć. Ja sama zaliczyłam już mnóstwo lekarzy w naszym regionie i niestety żaden w pełni mi nie odpowiadał. Albo nie mieli kompetencji, albo czasu dla pacjentek, albo lecieli za bardzo na kasę, a pacjentka była na dalszym planie, albo traktowali mnie jak manekin do eksperymentowania i nikt nie tłumaczył mi na czym ma polegać moje leczenie. Jestem tym już strasznie sfrustrowana, bardzo chciałabym trafić do kogoś, kto wzbudzi moje zaufanie, ale nie bardzo w to wierzę. Można u nas jeszcze znaleźć dobrego ginekologa, ale kogoś od niepłodności - to już ciężko. Myślę o tym, żeby spróbować inseminacji w Novomedice, bo to w końcu specjaliści od niepłodności, więc chyba lepiej zrobić inseminację u nich, niż u zwykłego gina. Z drugiej strony, gdyby korzystać z usług innej kliniki w Polsce, to koszty (razem z dojazdami, pobytem) wyszłyby chyba jeszcze większe. Co o tym myślicie? PS. Mam nadzieję, że nie zaproponują mi kuracji euthyroxem, bo hormony tarczycy są u mnie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsi Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 19:41 U mnie hormony tez były OK a jednak euthyrox dostałam, nie wiełam i pojechałam do NOVUM. Tam 2 ins bez skutku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiciek2 Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: 80.51.222.* 19.09.04, 20:06 Hej! Też jestem ze śląska, i też jestem zagubiona - nie ma u kogo sie leczyć jeżeli chodzi o niepłodność. Moim zdaniem niezły jest dr. Buchacz, do którego chodzi mój mąż, zawsze dyspozycyjny na telefon, jeżeli pacjentka lub pacjent potrzebuje porady, ale ma beznadziejny gabinet niestety (Brak USG - czyli monitoring cyklu wykluczony . Myśle ze jeżeli chodzi o męska niepłodność to mozna go polecić.pozdrawiam!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bzubza do kiciek2 24.09.04, 21:29 Hej! Czy mozesz mi dac namiary do dr Buchacza? Czy on zajmuje sie nieplodnoscia meska czy damska? Dzieki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rebcia Re: do kiciek2 24.09.04, 22:20 On raczej zajmuje sie problemami męskimi , ponoc jest w tym dobry i całkiem niedrogi. We mnie wzbudzil zaufanie choc jego gabinet rzeczywiście jest przedpotopowy. Nr tel.0 602 33 06 66. Odpowiedz Link Zgłoś