Dodaj do ulubionych

A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:42
Witam serdecznie

widze ze reginalizacja całą para na tym forum! A może Ślęsk tez sie przyłączy
i wymienimy jakies doświadczenia ?????? Jestem pierwsza
pozdrawiam
pepsi
Obserwuj wątek
    • samanta25 Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 13.09.04, 16:55
      Ja też jestem ze Śląska

________
      czekam już tylko na cud
      31 cykl starań sad
      • Gość: pepsi Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 18:03
        witam Cie samantha ja już nawet nie licze który to cykl! Też chyba czekam na
        cud.Trzymajmy sie. Ja jestem Rejon Katowic
        • rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 13.09.04, 18:50
          Cześć dziewczyny! Ja jestem z Katowic, a staramy sie o dzidziusia od 13
          miesięcy (ciekawe czy 13-tka będzie szczęśliwa - dla mnie zawsze jest), chociaz
          tak naprawde to z każdym kolejnym miesiącem wydaje mi się to bardziej
          niemożliwe i nieosiągalne. Pozdrawiam Gocha!
          • Gość: pepsi Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 20:29
            Gocha 13 jest zawsze szczesliwa!!!!! Trzymamy kciukasy!A znasz w katowicach dr
            Nowaka i Sodowskiego? Jesli tak to prosze o opinie
            • rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 13.09.04, 20:43
              Niestety nie znam - może kto inny Ci coś doradzi.A gdzie oni pracują? Bo jak na
              klinice to moge się cos więcej dowiedzieć.
              • Gość: pepsi Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 21:06
                Własnie nie wiem gdzie pracują.
                • rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 13.09.04, 21:17
                  No to chyba Ci nie pomogę - przykro mi.
                  Przepraszam za wścibskość ,ale czy macie jakieś duże problemy, czy nie wychodzi
                  tak samo z siebie? No bo 3 lata to trochę czasu już jest - probowaliście
                  wspomaganego rozrodu czy na razie liczycie tylko na siegie? Bo nam wszyscy
                  mówia, że za bardzo chcemy i wszystko własnie przez to ni wychodzi - juz mnie
                  takie gadanie wyprowadza z rownowagi, bo przeciez nie da się przestac myśleć,
                  przynajmniej ja nie potrafię!
                  • Gość: pepsi Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 21:34
                    U nas problem po str męża. 2 inseminacje nasieniem dawcy nie wyszły. Teraz
                    dałam sobie spokój i nie robie nic.
                    • rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 13.09.04, 21:45
                      U nas tez problemy po stronie żołnierzykow - astenozoospermia , no i własnie
                      sie zastanawiamy nad inseminacją ,ale tak realnie patrzac to chyba szanse nie
                      sa za duże(ok.10%) - dla mnie to malutko ,a tanie też nie jest. Mgłabys napisac
                      gdzie robiłas inseminacje i za ile, bo ja mam możliwość za ponad 800zł. Na
                      razie leczymy zakażenie - może to coś pomoże.
                      • Gość: pepsi Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 22:09
                        Leczyliśmy sie w NOVUM 900 zł inseminacja + inne koszta ok 130 jeden pobyt w
                        Warszawce.
                        • rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 13.09.04, 22:31
                          A ja miałam nadzieję ,ze może gdzieś jest taniej?... wiedzą na czym zbijac
                          pieniązki - wczesniej czy później każda z nas zapłaci każda cenę.
                          My planujemy w Novomedice - najwcześniej za 2 miesiące. Na razie dam sobie
                          chyba troche luzu - przynajmniej się postaram! A Tobie życze wytrwałości - w
                          końcu musi się udać!!!

Pozdrawiam Gocha!
                          • Gość: pepsi Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 22:57
                            Gocha, w NOVOMEDICE też sie leczyłam i nic.
                            • rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 13.09.04, 23:12
                              To znaczy, że mi odradzasz? Ja tak naprawde miałam troche wrażenie ,że sa
                              naciągaczmi ,bo mi nawet za wypisanie recepty na antybiotyki (trwało to 10 min)
                              Błaszczyk zaśpiewał 100zł -to chyba lekka przesada?! Chodze tam tylko dlatego,
                              że można zrobić wszystko na miejscu.A to NOVUM jest dużo lepsze?
                              • samanta25 Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 14.09.04, 14:36
                                Dziewczyny Novomedicę odradzam - sama się tam nie leczyłam ale czytałam opinie
                                na temat tej kliniki - w skrócie - wszystkich leczą wg jednego standardu.

Poczytajcie sobie wątek o Bytomiu na forum nasz-bocian: www.nasz-
                                bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=19715&start=0
                                Wogóle na forum Bociana dużo się dowiecie

A u mnie dla odmiany problem leży po mojej stronie - mam endometrium atroficzne
                                tzn. zanikające oraz poziom estrogenów na poziomie jak u kobiet podczas
                                menopauzy

Pozdrawiam
                                • samanta25 Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 14.09.04, 14:37
                                  qurczę nie wiem jak tutaj wstawia się linki
                                  www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=19715&start=0
                                  • Gość: ewa11a Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 16:26
                                    Ja tez sie dolaczam, jestem z Rybnika a na forum od miesiaca. Nie wiem po
                                    której stronie u nas jest problem bo dopiero sie za to wzielismy. U mnie
                                    wiekszym problemem jest to ze maz jest przedstawicielem handlowym, co wiaze sie
                                    z czestymi i czasami zupelnie niezaplanowanymi podrózami. Ostatnio doszlo nawet
                                    do tego ze w czasie "zblizajacej sie owulacji" spakowalam rzeczy i pojechalam z
                                    nim. Mam nadzieje ze bylo warto!!!
                                    • samanta25 Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 14.09.04, 17:35
                                      Gość portalu: ewa11a napisał(a):

> Ostatnio doszlo nawet
                                      > do tego ze w czasie "zblizajacej sie owulacji" spakowalam rzeczy i pojechalam
                                      > za nim. Mam nadzieje ze bylo warto!!!

Czego nie robi się dla dziecka smile

________
                                      czekam już tylko na cud sad
                              • Gość: pepsi do rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 17:57
                                Czesc rebcia , troche póżno sie odezwałam ale mam zpiepsz w pracy.
                                Wyglądało to tak z ta NOVOMED. Ja zaczełam sie leczyc nie w NOVo dokładnie
                                tylko u jej przedstawiciela u dr Błaszczyka. Faktycznie bajonskie sumy za
                                wizyty i nie tylko. Wystraszył mnie jednym lekiem który nazywa sie EUTHYROX
                                poczytaj sobie o nim! Okazało sie ,że w NOVO wszyscy znają tylko 1 lek i
                                wszystkich nim szprycuja. Tym sposobem wylądowałam w NOVUM gdzie powiodziano
                                mi,że wszystko jest OK.
                                Teraz przerwa tak jak ci mówiłam
                                powodzenia
                                pepsi
                                • rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 15.09.04, 18:54
                                  Cześć! Wiesz Euthyrox to jest lek, który podaje sie w niedoczynności tarczycy,
                                  a ona jak najbardziej może powodować niepłodność. Może w wynikach miałaś
                                  nieznacznie podwyższone TSH ?Wtedy słusznie przepisał Ci ten lek ,jak zresztą
                                  każdemu kto ma niedoczynność. Mogła to być sprawa przejściowa i potem wyniki
                                  były już ok.A masz może suchą skóre albo łamliwe włosy??
                                  Mi nie przepisał praktycznie nic ,bo wszystkie hormony mam w normie - leczymy
                                  teraz zakazenie mojego męża.
                                  • Gość: pepsi do rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 19:40
                                    Nigdy ale to nigdy nie miałam problemów ze skórą i włosami! Znajdz link na
                                    bocianie o NOVOMEDICE .Jest b.duzo do czytania
                                    • rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 15.09.04, 19:53
                                      Ok.Poczytam tam sobie coś na temat tej nieszczęsnej NOVOMEDIKI a tobie bardzo
                                      dziękuje za odpowiedzi - jestem coraz bliżej zrezygnowania z usług tej kliniki.
                                      Szkoda tylko, że na śląsku nie ma takiej kliniki ,której można by było zaufać!!
                                      *pozdrawiam Gocha*
                                      • Gość: pepsi do rebcia Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 20:28
                                        Witaj , ja nie chciałam cie zrazić,musisz sie przekonac. Kliniki dobrej to
                                        nigdzie nie ma . Tyle sie mówi o NoVum , byłam tam i co ? Prawda jest taka :
                                        jak ci pomoga to sa super !
                                        Zycze wytrwałości nie patrz tak bardzo pesymistycznie na to co powiedziałam,
                                        może tobie sie uda czego z całego serca zycze
                                        papa
    • myszzz Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 15.09.04, 08:45
      a ja jestem z okolic Gliwic. My jeszcze na razie nie planujemy dzidziusia ale
      robilam badania i wyniki wyszly nie najlepiej sad za pare dni ide do lekarza i
      zobaczymy co powie
    • Gość: Intaaaga5 Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 15.09.04, 23:10
      Cześć!!Jestem z Sosnowca i od 4 lat się leczę pco i problem z mężusiem-mało
      ruchliwe plemniki!Wszystkim dziewczynom wybierającym się do Novomedici szczerze
      odradzam!!Szkoda pieniędzy,czasu i przede wszystkim zdrowia!!!Sama nie
      posłuchałam rad innych dziewczyn na forum(dużo tu piszą o novomedica)i
      próbowałam przez rok się tam leczyć.Oczywiście przepisano mi Euthyrox!!!
      Zupełnie nie potrzebnie brałam go przez rok-w efekcie straciłam 2/3
      włosów,resztka która mi pozostała jest marniutka,przetłuszczają się i stan
      skóry też jest fatalny!!Do tej pory nie umiem dojść do siebie!Stan psychiczny
      też nie jest najlepszy-potrafią człowieka niesamowicie zdołować!ja usłyszałam
      od lekarza że nie mam co liczyć na cud-po 2 IUI powiedział że tylko in vitro!!
      Uciekłam z tamtąd i bardzo żałuję że wogóle tam poszłam-zmieniłam lekarza i jak
      mu opisałam moje leczenie w Novomedica to aż się chwycił za głowę!!Dalej
      próbuję IUI nie tracę jeszcze nadziei a złe wspomnienia z Novomedici próbuję
      wymazać z pamięci choć moje włosy jeszcze dlugo będą mi ją
      przypominać......Sory że się tak rozpisałam ale może uda mi się uratować choć
      jedną osobę zanim stanie się ofiarą tej pseudo kliniki-CZEŚĆ!!AGA
    • Gość: Jesica Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 11:30
      Ja tez jestem ze ślaska,
      problem - maz malo plemniczkow zywych
      ja za wyskoka prl
      zmieniam lekarza na specjaliste od leczenie nieplodnosci.
      Moze cos sie wjecej wyjasni.
      pozdrawiam
      • Gość: pepsi Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 18:50
        Widze,ze mało nas tu ze Śląska?
    • leli1 Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 17.09.04, 14:30
      hej Ślązaczki,
      ja tez z Katowic, ale juz po leczeniu...poddałam się, ale za to mam wspaniałego syna adoptusia, ktory jest moim WIELKIM skarbem.
      Ktoras pytala o dr. Nowaka - ja do niego chodze.
      Zaliczylam tez Novomed i dr. B - zeźlił mnie braniem kasy za wypisanie recept, leczylam bakterie...dlugo!!! a za kazda recepte 100, wczesniej kiedy byly wizyty partnerskie bral 120 bo dla męża tez wypisywal leki. Dla mnie skandal!!
      Poki co ciesze sie swoim szczesciem i zyje dniem dzisiejszym....moze los cos jeszcze mi przyniesie wink
      Witaj Samanta25...."znamy" sie z innego forum....pozdrawiam.
      • Gość: pepsi do leli Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 16:44
        Hej to ja pytałam o dr Nowaka. Jakie masz o nim zdanie? A opowiedz jak to
        doszło do adopcji. Bardzo prosze bo nie wiem czy mnie tez to nie czeka.
        wielkie dzieki
        • leli1 Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 17.09.04, 21:58
          hej pepsi,
          co do Nowaka..hmmmm, troche odstrasza jego gabinet smile, ale jako lekarz jest spoko, tyle ze jesli leczysz sie w kierunku nieplodnosci to moze skorzystasz z pomocy innego specjalisty. On raczej nie zajmuje sie tzw "trudnymi przypadkami". Jesli chodzi o zwykłe wizyty to mozna polecic, nie jest drogi, bardzo sympatyczny i rzeczowy.
          Co do adopcji to wolałabym na priva - podaj maila do ciebie to napisze.
          Pozdrawiam.
          • Gość: pepsi do leil Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 23:31
            wielkie dzieki za odpowiedz
            czemu jego gabinet jest taki okropny?
            • leli1 Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 19.09.04, 12:42
              hmmm....wnioskuje ze nie bylas tam jeszcze ani razu, bo dgybys byla to na pewno bys nie spytalała.smile
              Cóz, wszystko takie jakby przystarawe, w dodatko wiadro po fotelem gin. troche zle mi sie kojarzy (chyba mam uraz bo moja pierwsza wizyta u gin, w jakiejs starej kamienicy z zabytkowym fotelem i z ocynkowanym wiadrem po fotelem musiala sie gleboko wyryc w mojej pamieci smile).
              Ale jesli ci to nie pzreszkadza to sam lekarz wg. mnie jest spoko.
              Pozdrowka.
              • aquarius72 Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? 19.09.04, 15:29
                Witam,
                Ja też się zgłaszam w tym wątku, bo też jestem ze Śląska. Dobijające jest to,
                że u nas rzeczywiście nie za bardzo jest się u kogo leczyć. Ja sama zaliczyłam
                już mnóstwo lekarzy w naszym regionie i niestety żaden w pełni mi nie
                odpowiadał. Albo nie mieli kompetencji, albo czasu dla pacjentek, albo lecieli
                za bardzo na kasę, a pacjentka była na dalszym planie, albo traktowali mnie jak
                manekin do eksperymentowania i nikt nie tłumaczył mi na czym ma polegać moje
                leczenie. Jestem tym już strasznie sfrustrowana, bardzo chciałabym trafić do
                kogoś, kto wzbudzi moje zaufanie, ale nie bardzo w to wierzę. Można u nas
                jeszcze znaleźć dobrego ginekologa, ale kogoś od niepłodności - to już ciężko.
                Myślę o tym, żeby spróbować inseminacji w Novomedice, bo to w końcu specjaliści
                od niepłodności, więc chyba lepiej zrobić inseminację u nich, niż u zwykłego
                gina. Z drugiej strony, gdyby korzystać z usług innej kliniki w Polsce, to
                koszty (razem z dojazdami, pobytem) wyszłyby chyba jeszcze większe. Co o tym
                myślicie?
                PS. Mam nadzieję, że nie zaproponują mi kuracji euthyroxem, bo hormony tarczycy
                są u mnie OK.
                • Gość: pepsi Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 19:41
                  U mnie hormony tez były OK a jednak euthyrox dostałam, nie wiełam i pojechałam
                  do NOVUM. Tam 2 ins bez skutku!
    • Gość: kiciek2 Re: A może dziewczyny ze Śląska też się połączą?? IP: 80.51.222.* 19.09.04, 20:06
      Hej! Też jestem ze śląska, i też jestem zagubiona - nie ma u kogo sie leczyć
      jeżeli chodzi o niepłodność. Moim zdaniem niezły jest dr. Buchacz, do którego
      chodzi mój mąż, zawsze dyspozycyjny na telefon, jeżeli pacjentka lub pacjent
      potrzebuje porady, ale ma beznadziejny gabinet niestety (Brak USG - czyli
      monitoring cyklu wykluczony sad. Myśle ze jeżeli chodzi o męska niepłodność to
      mozna go polecić.smilepozdrawiam!!!!!!
    • bzubza do kiciek2 24.09.04, 21:29
      Hej! Czy mozesz mi dac namiary do dr Buchacza? Czy on zajmuje sie nieplodnoscia
      meska czy damska? Dzieki!!!
      • rebcia Re: do kiciek2 24.09.04, 22:20
        On raczej zajmuje sie problemami męskimi , ponoc jest w tym dobry i całkiem
        niedrogi. We mnie wzbudzil zaufanie choc jego gabinet rzeczywiście jest
        przedpotopowy. Nr tel.0 602 33 06 66.
        • bzubza Re: do kiciek2 24.09.04, 22:58
          dzieki!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka