Dodaj do ulubionych

W KTÓRYM DNIU ROBIĆ TEST CIĄŻOWY?

IP: 158.75.40.* 13.09.04, 16:59
Dziewczeta, w tym cyklu brałam duphaston 2 tabletki dziennie od 16-26 dc dziś
jest 33 dc i nie mam @....cycuchy bolą od 14 dc....i w sumie nie wiem czy się
może tym razem! ... może udało?! Stąd moje pytanie żeby nie było za szybko to
w którym dniu powinnam robić test? Wspomne tylko, że duphaston miałam
przepisany bo cykle miałam coraz krótsze 21-24 dniowe... a tu nagle się tak
wydłużył?Śmiać mi się chce bo podpaskę mam cały czas zamontowaną... bo nigdy
nie wiem kiedy będe miała @, poprostu w pewnym momencie jest chlup.... i
starszny ból i wiem że ciocia dojechała...!
PROSZĘ O PORADĘ?
p.s.
czy przy duphastonie jest sens mierzyć tempkę?bo luteina miała wpływ na
zawyżanie temp....
Obserwuj wątek
    • tekla12 Re: W KTÓRYM DNIU ROBIĆ TEST CIĄŻOWY? 13.09.04, 17:18
      Jeśli jesteś w ciąży to test powinien to już wykazać. Z tego, co pamiętam
      duphaston nie fałszuje pomiaru temperatury, ale głowy za to nie dam. Czyli
      śmiało do apteki po test i życzę dwóch kreseczek.
      • magdulka26 Re: W KTÓRYM DNIU ROBIĆ TEST CIĄŻOWY? 13.09.04, 17:21
        Duphaston nie fałszuje wyniku.

Chcę zajść tak jak słoneczko
        • samanta25 Re: W KTÓRYM DNIU ROBIĆ TEST CIĄŻOWY? 13.09.04, 17:23
          Duphaston nie fałszuje wyniku pomiary temperatury. @ powinna przyjść po
          odstawieniu duphastonu ok. 3-14 dni
          Myślę, że możesz już zrobić test ciążowy i jeśli jesteś w ciąży to gratuluję smile

----------
          czekam już tylko na cud
          31 cykl starań sad
    • lidek0 Re: W KTÓRYM DNIU ROBIĆ TEST CIĄŻOWY? 13.09.04, 18:37
      Powinnaś jakieś 10 dni po przytulaniu zrobić całkowite HCG z krwi i jeżeli to
      ciąża nie powinnaś odstawiać Duphastonu.
    • ewa.analityk1 Re: W KTÓRYM DNIU ROBIĆ TEST CIĄŻOWY? 13.09.04, 19:23
      rób test trzymam kciuki
    • Gość: MISIEKXX Re: W KTÓRYM DNIU ROBIĆ TEST CIĄŻOWY? IP: *.metron.pl 15.09.04, 08:55
      Zrobiłam wczoraj wieczorem test(35dc).........i mam 2 kreski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Dziś będę dzwonić do swojego lekarza - może potwierdzi Fasolkę?Na razie siedzę
      cicho żeby nie zapeszyć. Jak tylko będę miała 100% pewność dam WAM znać czy
      jestem po tylu latach najszczęśliwszą kobietą na Ziemi!
      • lidek0 Re: W KTÓRYM DNIU ROBIĆ TEST CIĄŻOWY? 15.09.04, 09:27
        Zrób betę z krwi i sprawdź jak rośnie, oznacz progesteron i ciesz się
      • Gość: Misiaczek Re: W KTÓRYM DNIU ROBIĆ TEST CIĄŻOWY? IP: *.stomilsanok.pl / 212.244.181.* 15.09.04, 09:42
        Cieszę się z Tobą.
        Może i mnie się kiedyś uda?

PS.Czy miałaś jakieś objawy?
        Czy piersi zawsze Cię bolą przed okresem?
        Napisz proszę....
        • Gość: MISIEKXX Re: W KTÓRYM DNIU ROBIĆ TEST CIĄŻOWY? IP: *.metron.torun.pl 15.09.04, 11:18
          Misiaczku, ostatnio zmieniłam lekarza na innego i ten nowy stwierdził, że
          problem może być bardzo prozaiczny - słaba jakość śluzu!i przepisał estrogeny
          (brałam przez 2 cykle), potem zwróciłam mu uwagę że mam coraz krótsze cykle 21-
          24 dni - to dał duphaston. No i w 8, 11, 14,17dc było przytulanko, w 14dc była
          owu. Ja cały czas czekałam jak zwykle na @, bo nie sądziłam żeby się udało. na
          te 4 przytulanka tylko 2 były z pupcią w górze - ale i tak wszytsko
          wyleciało....Cycuchy bolały mnie od owu i to bardzo - ale zawsze tydzień przed
          @ bolały, więc nic sobie z tego nie robiłam i byłam przygotowana na @.Aż tu w
          sobotę jechaliśmy do rodzinki i coś zaczęło mnie mdlić.... potem zakręciło się
          w głowie i te nudności zostały do dziś.Wczoraj dla świetego spokoju by się nie
          łudzić zrobiłam test na nic nie licząc. I już w parę sekund po namoczeniu paska
          pojawiła się kreska najpierw w okienku kontrolnym a potem zaraz w okienku
          wyniku - ta druga nabierała intensywności już po 1 minucie!Nie wiem czy ten tes
          jest wiarygodny zaraz mam dzwonic do mojego lekarza i umówic się na spotkanie
          ale to dopiero w nastepnym tygodniu. Może w laboratorium zrobią mi test żeby
          miec 100% pewność?!Jestem bardzo przejeta cała się trzęsę bo to ZBYT PIĘKNE
          żeby mogło być prawdziwe - teraz nie wiem ila czasu powinnam czekać aż minie
          ten okres samoistnego odrzucenia płodu (bo ponoć jest coś takiego i nie
          powinnam się za bardzo cieszyć przez jakiś czas). Może wiesz ile czasu musi
          minąć aż Bobasek będzie bezpieczny?
          Życzę z całego serca spełnienia marzenia!Odrobiny cierpliwości!
          • Gość: Misiaczek Re: W KTÓRYM DNIU ROBIĆ TEST CIĄŻOWY? IP: *.stomilsanok.pl / 212.244.181.* 15.09.04, 14:02
            A czy miałaś może ine objawy, np. plamienie, kłucie lub coś podobnego?
      • ewa.analityk1 Re: W KTÓRYM DNIU ROBIĆ TEST CIĄŻOWY? 15.09.04, 10:50
        napisz coś więcej muszę cię dodać do listy zaciążonych
        • Gość: MISIEKXX Re: W KTÓRYM DNIU ROBIĆ TEST CIĄŻOWY? IP: *.metron.torun.pl 15.09.04, 11:21
          Ewa, to pierwszy test i nie wiem czy wiarygodny, poprostu dzielę się z WAMI
          zawsze wszystkim. Po wizycie u lekarza coś się wyjaśni - nawet nie miałam
          odwagi powiedzieć jeszcze mężowi - zbyt długo czekalismy i każda @ była dla
          mnie dniem płaczu! Dziękuje za ciepłe słowa!
          • Gość: Misiaczek Re: W KTÓRYM DNIU ROBIĆ TEST CIĄŻOWY? IP: *.stomilsanok.pl / 212.244.181.* 15.09.04, 11:37
            Życzę Ci wszystkiego ZACIĄŻONEGO....
            Gorąco pozdrawiam i szczerze Ci zazdroszczę.
            Do usłuszenia.

PS. Troszeczkę się podbudowałam.
            • magdulka26 Re: W KTÓRYM DNIU ROBIĆ TEST CIĄŻOWY? 15.09.04, 11:41
              Gratuluję.Ja też teraz biorę duphaston od 16-26dc i też zmieniłam lekarza może
              się w końcu uda .Trzymaj się cieplutko.

Chcę zajść tak jak słoneczko
              • samanta25 Re: W KTÓRYM DNIU ROBIĆ TEST CIĄŻOWY? 15.09.04, 12:26
                Gratuluję serdecznie MISIEKXX i życzę spokojnej ciąży smile

----------
                kończę 31 cykl starań
                czekam już tylko na cud....
                • Gość: MISIEKXX Re: W KTÓRYM DNIU ROBIĆ TEST CIĄŻOWY? IP: 158.75.40.* 15.09.04, 15:47
                  Już umówiłam się z lekarzem i jutro o 7:30 idę na USG i wtedy wszystko bedzie
                  jasne!
                  • Gość: vikas Re: W KTÓRYM DNIU ROBIĆ TEST CIĄŻOWY? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 15.09.04, 16:18
                    Ciszę się bardzo i oczywiście ogromne gratulacjeeeee!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka