Dodaj do ulubionych

Adopcja komórek jajowych

22.06.15, 09:33
Cześć dziewczyny, w tym roku planujemy z mężem podejść do in vitro z komórką dawczyni. Zdecydowaliśmy się na invimed, bo mają aż 8 komórek, wydaje mi się, że im więcej komórek, tym większe szanse na powodzenie. Czy jest tutaj jakaś mamusia która adoptowała komórki?
Obserwuj wątek
    • anka18.3 Re: Adopcja komórek jajowych 01.07.15, 13:58
      Podchodzę w drugiej połowie lipca do in vitro z komórką dawczyni w invimedzie w Gdyni. Jesteśmy już po badaniach, wybraliśmy dawczynię, biorę leki i czekamy. Skuteczność jest u nich całkiem wysoka, więc jesteśmy dobrej myśli.
      • lakea3 Re: Adopcja komórek jajowych 01.07.15, 16:30
        Anka jak można zapytać jaki jest koszt procedury?
        • manka_85 Re: Adopcja komórek jajowych 02.07.15, 15:21
          Hej, widzę że rozmawiacie o invimedzie, Jestem pacjentką, powiem jak u mnie Wyglądała kwestia kosztów. Cała procedura to 15 000 zł, płaci się w 2 ratach. Wcześniej płaciłam jeszcze za badania, typowe jak do invitro. Za moje i męża zapłaciliśmy ok. 450 zł, bo niektóre już mieliśmy, a niektóre zrobiliśmy sobie na abonament zdrowotny. Za leki wyszło niecałe 120 zł.
          • olja22 Re: Adopcja komórek jajowych 01.09.15, 15:00
            Manka, jaki masz wynik?
        • anka18.3 Re: Adopcja komórek jajowych 17.08.15, 09:47
          15 tys. Ale nie wiem czy u nich we wszystkich miastach obowiązuje taki sam cennik, najlepiej zerknij na stronie albo zadzwoń do kliniki.
      • malgosia876 Re: Adopcja komórek jajowych 31.07.15, 19:55
        Dlugo czekalas na ustalenie terminu? I na jakiej zasadzie sie to odbywa? Wybiera sie dawczynie?
        • klaud.ia41 Re: Adopcja komórek jajowych 23.08.15, 22:50
          @Malgosia876, tak można wybrać w InviMedzie dawczynię na podstawię jej zdjęcia z dzieciństwa oraz krótkiego opisu. Dokładnie opisane są dawczynie ? sprawdzane są choroby, wirusologia itd? no ale najważniejsze, że grupę krwi możesz dobrać.
    • kalina_lin Re: Adopcja komórek jajowych 31.07.15, 22:19
      Invimed ostatnio mocno próbuje się reklamować na forach z ofertą IVF z KD. Ale musicie się jeszcze podszkolić w marketingu szeptanym, bo te dialogi strasznie drętwe i nienaturalne wam wychodzą...
      • doris.manko90 Re: Adopcja komórek jajowych 04.08.15, 23:12
        A czy uważacie, ze in vitro jest bezpieczne? Wciąż sie zastanawiam nad zapłodnieniem, cały czas próbujemy z mężem i nic
        • marineczczka Re: Adopcja komórek jajowych 04.08.15, 23:29
          Skoro ustawa weszła to bezpieczne
        • lili.80 Re: Adopcja komórek jajowych 05.08.15, 09:37
          W jakim sensie bezpieczne? Byliscie u lekarza? Zdiagnozowali u was nieplodnosc? Ile czasu sie staracie? In vitro to nie takie hop siup☺
          • edytka8080 Re: Adopcja komórek jajowych 03.09.15, 17:30
            ja mam ślicznego synka z in vitro
    • kasiator Re: Adopcja komórek jajowych 26.07.16, 23:05
      Ja adoptowałam komórki właśnie w Invimedzie, u mnie poronienia były przyczyną. Bardzo ciężka decyja wiec wyobrazam sobie co dziewczyny przezywacie? ale uwierzcie ze wartosmile Z nami już jest Alanek smile
      • makarona1 Re: Adopcja komórek jajowych 16.08.16, 12:36
        Nie chcę Cię zniechęcać, ale bardzo na topie jest przekręcanie przez dzieci
        Alana na... anala. I to od wieku przedszkolnego wzwyż.
        Ależ imię wybraliście wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka