Dodaj do ulubionych

Megan odezwij sie

IP: *.server.ntli.net 15.09.04, 21:11
Megan czy Ty juz znasz powod swoich problemow? Ja tez mam 9-letniego synka
irok staran.Mialam juz badania hormonalne, ale jeszcze nie znam wynikow.Mam
32 lata i jesli to cos powaznego to zastanawiam sie czy warto walczyc
Obserwuj wątek
    • Gość: Megan Re: Megan odezwij sie IP: 213.25.125.* 16.09.04, 11:24
      Elu,
      nie wiem czy mnie szukasz, mam 9 letnią córkę i podpisuję się Megan lub MeganG.
      Od kilku lat walczę o drugiego dzidziusia,
      jeśli mnie szukasz to chętnie odpowiem...
    • Gość: Ela Re: Megan odezwij sie IP: *.server.ntli.net 16.09.04, 15:06
      Tak Megan Ciebie szukalam,bo cos nas laczy,,dziecko w tym samym wieku iteraz
      ten problem.Jestem bardzo ciekawa jaka jest przyczyna Twojej niemoznosciJa
      jestem cala w strachu bo czekam na wyniki.
      • Gość: Megan Re: Megan odezwij sie IP: 213.25.125.* 16.09.04, 15:53
        Jak mi miło,
        Codziennie przeglądam to forum po cichu i nie oddzywam się zbyt wiele, tylko
        uczę się, cieszę lub martwię z innymi dziewczynami...
        Miło mi, ze mnie pamiętasz.
        HSG wykazało drożność tylko lewego jajowodu i wodniaka oraz niedrożność
        prawego. Byłam z wynikami w Novum i tam powiedziano mi, ze wodniaka na USG nie
        widać, nie ma konieczności więc wycinania go.
        Pani doktor stwierdziła, że mam bardzooooo małe szanse na zajście w ciążę przy
        1 drożnym i ona proponuje in vitro. Co prawda wedłóg jej opisów wszystkie
        dotychczasowe stymulacje i monitoring miałam wykonywane, gdy owulacja była
        po "złej" stronie, jednak in vitro jej zdaniem będzie najskuteczniejsze.
        I co???
        Nie zgodziłam się na in vitro, zapytałam czy możemy jeszcze coś zrobić, abym
        zaszła w ciążę naturalnie?
        Stanęło na tym, że spróbujemy wywołać owulację po "dobrej" stronie, bo być może
        pracuje mi skutecznie tylko 1 jajnik - "zły",prawy. Pani doktor zgodziła się na
        tą próbę jednak kazała mi podpisać oświadczenie,że zostałam poinformowana o
        możliwości wystąpienia ciąży pozamacicznej i biorę całą odpowiedzialność za
        nią - jeśli się zdarzy.
        Pierwsza stymulacja się nie udała, nie wychodowałam pęcherzyka po dobrej
        stronie.
        Teraz piję ziółka o których piszą dziewczyny na bocianie na uwolnienie zrostów,
        za miesiąc pójdę chyba, aby spróbować ostatni raz stymlacji.
        Co wiem dzisiaj:
        - mam małą szansę na ciążę naturalną,
        - nie zdecyduję się na in vitro, chociaż mi ciężko podejmować taką decyzję,
        - myślę o adopcji, jednak mam coraz więcej wątpliwości,
        - bardzo chciałabym być w ciąży, rodzić i przytulić dzieciątko, dać rodzeństwo
        mojej córce i kolejne dziecko mężowi...buuuuuuuuuuu
        Elu mam także 32 lata i przez następne 8-10 lat, aż nie przekwitnę będę miała
        malutki promyczek nadziei na cud.
        Czy mogę coś jeszcze zrobić, nie wiem??????
        A Ty, na jakie wyniki czekasz???
        Magda
    • Gość: Ela Re: Megan odezwij sie IP: *.server.ntli.net 16.09.04, 18:37
      Madziu,z tego co wiem z jednym droznym jajowodem mozna zajsc w ciaze.Mnie
      dobija ta niewiedza co mi.Jestem po badaniach hormonalnych i czekam na termin
      wizyty do lekarza.Moze to tak dziwnie brzmi, ale ja niestety przebywam na
      terenie W.Brytani i byc moze poczekam jeszcze ze 2 miesiace,a czekam juz 1,5
      miesiaca,a mnie szkoda kazdego cyklu.Czasami mam takiego dola siedze inic nie
      robie szczegolnie kiedy moj synek kladzie glowe nanmoim brzuchu i mowi "mama
      moze juz jest ten dzidziulek a ty nie wiesz " serce mi sie kraja.Dzieki ze
      odpisalas, troche sie pozalilam bo tu nie mam komu.POWODZENIA
      • Gość: Megan Re: Megan odezwij sie IP: 213.25.125.* 17.09.04, 10:20
        Elu,
        Boże jak dobrze wiem co czujesz, pomimo iż mam najukochańszą córeczkę tak
        bardzo mnie boli niepłodność, i serce mi się kraje gdy moja córka od 4 lat
        codziennie modli się o rodzeństwo i wierzy, że będzie...
        Ja wierzę coraz mniej i bardzo nie chcę, aby się rozczarowała i "obraziła" na
        Pana Boga. Całe zycie myślałam,że będę mieć dużą rodzinę, kończyłam studia min.
        po to by kiedyś być lepszą mamą (psychologię), a nie by robiś karierę. I
        dostałam wielkiego pstryczka w nos!!!
        Elu, a czy Twój mąż miał badanie nasienia?
        Może mogłabyś pić zioła na poprawę pracy jajników, nie są drogie, możesz je
        zdobyć bez recepty i na pewno Ci nie zaszkodzą,
        Elu, osobiście znam jeszcze 2 mamy, które mają dzieci i nie mogą mieć
        kolejnych - nie wiadomo dlaczego,
        Całuję Cię, trzymaj się!!!
        Magda
    • Gość: Ela Re: Megan odezwij sie IP: *.server.ntli.net 17.09.04, 13:42
      Witaj
      Madziu jak czytalam to co napisalas to tak jakbym widziala obrazek ze swjego
      zycia.Tak trudno jest mi wytlumaczyc, dlaczego(narazie) Bozia nie daje nam
      dzidziusia, ale probuje pytanie tylko co
      dalej?
      Nasienie meza jest O.K, a ziolka napewno zakupie jak bede w POLSCE na BOZE
      NARODZENIE. Pomysle o Tobie w modlitwie.
      PA
      • Gość: Megan Re: Megan odezwij sie IP: 213.25.125.* 17.09.04, 14:25
        Elu,
        dziękuję,jesteś kochana!!! Pomyślę o Tobie także...
        Próbuję cieszyć się z tego co mam, bo tak na prawdę mam dużo - moją 9-letnią
        kruszynę, męża, mam gdzie mieszkać i za co żyć, nie powinnam narzekać...
        Boli mnie to, że sama mam brata i siostrę i wiem jakie to wspaniałe, wiem, że
        trudno mi wychować corkę tak, aby nie była typową jedynaczką. Jest kochana, ale
        ma cechy jedynactwa, chciałabym dać jej wszystko, a tego nie mogę. Tak bardzo
        chciałabym aby miała rodzeństwo. Mmmmmm....
        Moja córka wie, że bardzo chcemy mieć drugiego dzidziusia od dawna, bardzo
        chciałaby też abyśmy zaadoptowali dziecko.
        W tym roku spędziłam wakacje z kochanymi rodzinami - wielodzietnymi, mają po 6
        dzieci. Dzieciaki są wspaniałe - myślą o sobie wzajemnie, pomagają rodzicom,
        nie są rozkapryszone i niezadowolone. Kłócą się strasznie, ale umieją godzić i
        przepraszać. Osłuchałam się tysiąca opowieści, jedna z mam opowiadała o swojej
        przyjaciółce, która zaszła w ciążę po 12 latach małżeństwa, w naturalny sposób,
        choć lekarze nie dawali jej szans - niedawno urodziła 3 dziecko.
        A może to, że zaszłam kiedyś w ciążę i mam córkę to właśnie ten wielki cud,
        który mnie spotkał, chociaż nie zdawałam sobie z tego sprawy?

Elu, pozdrów synka,
        A może mogłabym Ci przesłać ziółka, do Bożego Narodzenia jeszcze trochę...

pa,
        Magda
    • Gość: Ela Re: Megan odezwij sie IP: *.server.ntli.net 17.09.04, 20:40
      Madziu !!!! to chyba telepatia, bo idac po dziecko do szkoly tak wlasnie
      pomyslalam, ze trzeba sie cieszyc z tego co mamy, bo inne kobiety walcza o to
      jedyne, a my juz mamy swoje aniolki(czasami z rozkami) Ja takze mam siostre i
      brata a oni po dwoje dzieci.Chcialabym do nich
      dolaczyc.
      A teraz maly cytacik: Zycie nie jest niczym innym, jak tylko wiecznym
      zmaganiem sie z soba samym i nie zakwita inaczej jak tylko za cene
      cierpienia.Dotrzymuj zawsze towarzystwa Panu Jezusowi w Ogrodzie Oliwnym,a On
      bedzie umial wzmocnic Cie w godzinach udrek, ktore
      nadejda
      caluski dla calej rodzinki PA, PA
      • Gość: Megan Re: Megan odezwij sie IP: 213.25.125.* 20.09.04, 10:31
        Elu,
        nie było mnie w weekend,
        czy masz jakiś pomysł jak mogłybyśmy pisać do siebie, nie na forum?
        Kurcze, w piątek powinnam dostać okres - wiem, że dostanę, ale mam nadzieję....

Całuję,

Magda
    • Gość: Ela Re: Megan odezwij sie IP: *.server.ntli.net 20.09.04, 14:48
      Czesc Madziu !!!!!! moze gadu gadu nie mam pojecia wymysl cos, ja jestem
      otwarta na wszelkie propozycje. Ja dzisiaj powinnam dostac. Zapomnialam Ci
      podziekowac, ze pomyslalas o mnie ( ziolka ) ale wlasnie dostalam zaproszenie
      na slub i koncem pazdziernika bede w Polsce. A moze nie beda potrzebne?????????
    • Gość: ELA Re: Megan odezwij sie IP: *.server.ntli.net 20.09.04, 15:34
      Madzia no co Ty, skad wiesz ze dostaniesz??? Najlepiej zrob sobie test.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka