Dodaj do ulubionych

Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3

• kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 18:38
      Dziewczyny wiecie moze na ile taka rysa endometrium wystarcza??
      • maltanka1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 18:53
        Podobno najlepiej robić rysę w cyklu poprzedzającym transfer.
      • gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.10.15, 11:22
        kama mi PR powiedział że rysa ma swoje właściwości do pół roku od jej wykonania...
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 19:01
      Maltanka to mnie pociszylas... Ale to juz pozniej ona ze tak powiem "nie dziala"???
      • maltanka1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 19:07
        Tego nie wiem. Jak ja miałam histero z rysą to miałam cykl przed crio. Lekarz tak mi kazał robić, żebym się zastanowiła, kiedy chcę podchodzić do crio i cykl wcześniej zrobić histero.
    • aniab2205 odp. 01.10.15, 19:22

Stokrotka, mi też M.R.polecił ostatnio ten pro fertil. Spróbujemy, i tak czekamy. Dotąd brał androvit. Coś tam drgnęło, ale nieznacznie. To drugie ponoć ma podobny skład, tylko w tym pro fertilu niby dawki większe. Nie sprawdzałam, ale fertimen jest w moich aptekach trudno dostępny. Ja zaczęłam pić zioła ojca Sroki, ponoć niejednej pomogły. Smakują znośnie, to mogę pić. Jak coś pomogą będę się cieszyć, jeśli nie, to przynajmniej w styczniu będę mogła sobie powiedzieć,że nie minęły mi te miesiące na bezczynności. Wiele dziewczyn chwaliło je za korzystny wpływ na endometrium i jajeczkowanie. U mnie wpłyną chyba bardziej na psychikę, ale co tam.
    • cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 19:24
      Kama to mnie pocieszylas z tymi transferami mrozaczkow, ja mam dwa i co bede musiala na nie czekac jak cos?
    • aniab2205 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 19:28
      Mój po salfazinie miał mdłości. Nie badaliście potem nasienia dla porównania, żeby na przyszłość wiedzieć czy faktycznie mu pomógł? O tej wit. D i Q10 też się sporo naczytałam, tylko trzeba najpierw sprawdzić jego poziom wit. D, bo nadmiar może poważnie szkodzić.
    • aniab2205 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 19:30
      Cytrynka, jak już będziesz musiała czekać, to ponad 9 miesięcy, więc masz sporo czasu. Nie panikuj kobietko.
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 19:52
      Cytrynka powiedzieli mi ze w listopadzie transferow crio nie bedzie ale w grudniu juz beda. Wiec tylko albo az miesiac trzeba czekac
    • mamciaa08 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 20:09
      Nie badalismy juz nasienia bo obecnie jestem w 16 tc. Wit d badałam miałam poniżej normy. Generalnie wpływ na powodzenie miał też na pewno czas bo byliśmy wtedy na 10 dniowym urlopie totalny luz i nie myślenie co dalej wiedziałam że wracam po mrozaczka i koniec z in vitro. A tu jak dobrze pójdzie pojedziemy po rodzeństwo. Chociaż radość przychodzi dopiero powoli bo mam za sobą dwa poronienia tez naturalne i po in vitro. Pozdrawiam wszystkie serdecznie i trzymam kciuki!
    • betsi83 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 20:17
      Kama ja miałam ryse 2 cykle przed. PR mi mówił że do 2 cykli przed się robi. W Invikcie słyszałam to samo.

Cytrynka wszystkie tu przeżywamy podobne emocje. Los już nas tak skopal że boimy się znowu tego bólu i nie pozwalamy sobie nawet cieszyć się ze jesteśmy po transferze. sad
    • cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 20:20
      Aniu jak masz racje to jutro bede ryczec z radosci smile a potem bede sie denerwowac co dalej wink
      Betsi dokladnie zamiast sie cieszyc z transferu i dwoch mrozaczkow to ja juz przezywam co bedzie...
    • aniab2205 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 20:51
      Zaraz tam ryczeć...
      Stokrotka, a widziałaś cenę tego pro fertilu? Wiedziałam,że to cholerstwo drogie będzie, ale nie,że aż tak. Łyka się 2 tabletki dziennie. Opakowanie 60 to ok. 200 zł, a za 180 płaci się ok. 500zł. Oby było warto, to nie będę musiała mieć wyrzutów sumienia,że przepuściłam taką kasę. Całe szczęście,że mogę na boku dorobić trochę kasy, to będzie za co to kupić. Uff, nie ma lekko.
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 20:53
      Betsi dzieki troszke mnie pocieszylas. Narazie bede robic wszysyko żeby dostac @ jak najszybciej bede sie podgrzewac po odstawiniu lekow dzwigac ciezary itp itd mam nadzieje zw soe jeszcze zalape...
      A w gamecie w ogole robia taka ryse bez histeroskopii??? I ile kosztuje jesli robia??
      • maltanka1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 21:09
        Kama wyczytałam na jakimś forum, że do 3 cykli wcześniej można. To mnie ten mój poprzedni doktorek wpuścił w kanał, że cykl przed.
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 21:36
      Ufff moze sie uda zobaczymy jak wyjdzie wink
    • kate.21 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 21:39
      Hejka!!!
      Stokrotka! Twoja sytuacja po prostu mnie zaskoczyła, myślałam, że to ostatnie się pop prostu uda i już... Tyle się naczekałaś, napracowałaś nad tym wszystkim..... Dosłownie brak słów. Tak mi przykro i smutno bo ostatnio u nas brak szczęśliwych zakończeń..... Trzymaj się jakoś, walcz dalej. Fajnie, że jesteś młoda jak sama napisałaś, więc masz ogromne szanse na cud, ewentualnie na kolejne podejścia, jeśli będą środki albo z własnych środków. Mnie Twój wynik dobił osobiście, bo zabrał sporo nadziei. Niebawem moje ostatnie podejście, a ja już taką optymistką być nie mogę: 37 na karku, kasy raczej mało, nawet nie wiem, jaki mogę mieć plan awaryjny.
      Po ostatniej wizycie bardzo się zdołowałam. Wasza R. B. bardzo nieprzyjemna, oschła, wręcz lekceważąca. nie wiem, czy miała zły dzień, ale żałuje, że do niej poszłam.
      Powiedzcie mi te wszystkie leki od kiedy bierzecie? Ja już dziś drugi zastrzyk gonapeptylu i tak do 14 .10. Wtedy wizyta. Nie dostałam teraz żadnych innych leków, które niby teraz dają. Powiedziała, że te leki później dołączają i nic więcej . Jak brałyście ten encorton itd. Ja mam protokół długi. Nie wysiliła się i nic nie poradziła widząc moje poprzednie protokoły i zero efektów - poszła rutyną nie mówiąc mi nic. Nawet się w karcie stymulacji nie podpisała, bo nie jest moją prowadzącą.... Zdołowałam się i mam takie myśli, że z góry to ostatnie podejście uznaję za nieudane.... wyć się chce.... coraz mniej ci lekarze się angażują i wszystko zlewają. Życzę im bardzo aby ich też tak ktoś potraktował w życiu.... Już mam dosyć tego łażenia, pytania w kółko o to samo, tłumaczenia wszystkiego, choć wszystko w dokumentach mają.
      Jeszcze byłam na wizycie u endokrynologa, którą polecił mi mój doktor - czas i pieniądze wyrzucone w błoto: wyniki ok, euthyrox mam brać tak jak brałam, bez żadnej zmiany.... najgorsze jest to że wszyscy mówią jest ok, biorą masę pieniędzy, zlecają oczywiście nie tanie badania i wielki g.... z tego. na koniec zdanie: wszystko w porządku.... Jakim cudem innym się udaje a nam nie????????
    • betsi83 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 21:50
      Kama ja robiłam ryse z histero. Ale dziewczyny pisały że można i koszt tego. Nie pamiętam dokładnie, coś w granicach 300zl.
      • maltanka1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 21:55
        zdrowie.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/501742,sluzba-zdrowia-lista-zaniedban-czyli-in-vitro-po-polsku.html
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 01.10.15, 23:51
      Dzieki Betsi smile
    • wilczurka1 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.10.15, 08:21
      Cytrynka od rana trzymam kciuki!!!! kiss daj znać koniecznie jak beta!
    • cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.10.15, 13:59
      Wilczurka możesz już puścić sad nie udało się.
    • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.10.15, 14:45
      cytrynka-tule cie kochana....brak słow na to co ostatnio tutaj u nas sie dzieje;-(
    • stokrotka8880 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.10.15, 14:54
      aniab2205-powiedz mi cos wiecej o tych ziolach ojca sroki?zaczelam czytac ale sa rozne i najszczesciej z numerem 3 ale gdzie to mozna wogole kupic patzrlam w dwoch zielarskich nie ma;-/tonacy brzytwy sie chwytawink
    • cytrynka2610 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.10.15, 15:10
      Mojej znajomej, ktora miala lezec w innej klinice udalo sie za pierwszym razem. Radzi mi zmiane kliniki i badania immunologiczne, a moja mama dala mi namiar na jakiegos zielarza. Kazdy teraz da jakas cenna rade... powie ktos sie tyle staral i sie udalo... ciezki dzien. Dobrze ze mamy jeszcze dwa maluchy.
    • maracala Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.10.15, 15:16
      Cytrynka tule mocno kochana sad brak słów....

Stokrotka jak się masz? Mam nadzieje ze się nie zalamalas, tak jak mówiłaś jesteś młoda smile Zobaczysz że jeszcze naturalnie Ci się przytrafi smile
    • 0majekmeg0 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.10.15, 15:37
      Cytrynka bardzo mi przykro, jesteś silna dasz rade. Dobrze ze masz śnieżynki!
    • kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.10.15, 15:54
      Cytrynka sciskam mocno crying
    • aniab2205 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 02.10.15, 17:05
      Kama na wywołanie @ dobrze robi witamina c, koleżanka kiedyś łykała, bo chciała mieć spokój przed jakimś wyjazdem. Tyle tylko,że jak już się zaczęlo, to leciało z niej jak woda. Coś za coś.
      Stokrotka, nr 3 jest na płodność, poprawia jajeczkowanie. Inne numery są na różne schorzenia, np. na zrosty pooperacyjne. Ja nie kupiłam gotowej mieszanki, tylko paczki ziół w zielarskim, proporcje jak w przepisie, który kiedyś już tu komuś podawałam. Za wszystko zapłaciłam nieco ponad 30 zł. Wyszła tego taka pełna głęboka misa jak na sałatkę. Zaparłam się i piję, dzisiaj kupiłam jeszcze wit. D, kwas foliowy, no i w planach mam to Q10 i pro fertil dla męża. Pytałam dziś o cenę tego ostatniego w aptece Stylowej- 220 zł. Na necie 20 zł taniej. Też w aptece, więc nie jakaś podróba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka