belonia Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 15:39 7 tygodni i trzy dni Odpowiedz Link Zgłoś
belonia Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 15:41 6 tydzien i 4 dni Odpowiedz Link Zgłoś
belonia Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 15:43 kurde juz zglupialam . Punkcje mialam 5 wrzesnia. Wiec od tego czasu dodaje suie dwa tygodnie wiec jestem w 6 tygodniu i 4dni Odpowiedz Link Zgłoś
oligatorek18 Serduszko 07.10.15, 16:05 Bolonia , U mnie serduszko było widac w 23 dniu po transferze, co jak sprawdziłam odpowiadało 5 i 6 dni ciazy. U jakiego lekarza byłaś? W gamecie? Odpowiedz Link Zgłoś
belonia Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 16:13 ja sie lecze u I.P. a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynki2 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 16:16 Witam jestem w 5 tyg.i 4 dniu ciąży?? mam kilka pytań do Was dziewczyny. Pierwsze to kiedy już może być widoczne serduszko. ? Czy któraś z Was bierze leki tzn. Do kiedy brały się estrofem i encorton Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynki2 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 16:19 Do in vitro podchodziłem u dr. R.B kurcze mam kłopot bo do gamety mam 200 km. I na 1 usg byłam u swojego lekarza który kazał juz odstawić estrofem i enkorton a dodatkowo przepisał polocard biorę jeszcze fraxiparina i luteine czy któraś miała taki zestaw lekow Odpowiedz Link Zgłoś
belonia Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 16:19 Ja ostrofen brałam do 20 dpt. a encorton biore nadal. A jezeli chodzi o serduszko to sama jestem ciekawa kiedy je zobacze bo narazie go nie widzialaam a jestem juz w 6 tygodniu i 4 dni. Dziewczyny z innego forum pisały ze dopiero w 25dpt mozna zobaczyc zarodek a 10 dni pozniej uslyszec serduszko. wiec sama nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
oligatorek18 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 16:50 Procedurę in vitro przeprowadzała dr Makowska i wlasnie w 23 dniu trafiłam do niej na usg z powodu krwawień i było widac serduszko. Potem planowane usg serduszkowe robiłam u dr Kozarzewskiego, dokładnie w 28 dniu, co odpowiadało 6,3. Teraz chodze do dr Kaczmarka, cudowny lekarz, juz niestety nie przyjmuje w Gamecie, ale został wlasnie ordynatorem ginekologii i położnictwa w nowym szpitalu Pro- Familia. Polecam dr Kaczmarka z całego serca- Belonia a Tobie usg wczoraj robił I.P. Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
oligatorek18 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 16:51 Mnie Estofem dr Makowska kazała odstawić w momencie jak widac było serduszko. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 17:32 Bolonia narazie się nie martw. Kiedy masz iść jeszcze raz na wizytę? Widać było zarodek określił ile mierzy?? Powtórz bhcg jeśli jeszcze serduszka nie widać. Wiem co teraz przezywasz... Ja też to przeżyłam 2 lata temu przy naturalnej ciąży. Niestety ja serduszka nie zobaczyłam wcale ale Ty jesteś jeszcze na tym etapiej że może poprostu jest za wcześnie. Znam wiele przypadków że w 6-tym tygodniu nie było widać a w 7 lub 8 się pojawiało. Z własnego doświadczenia proponuję robić bhcg co dwa dni. Dopóki nie spada jest szansa. Musisz byc dzielna! Doskonale Cie rozumiem że teraz będzie ciężko czekać do następnej wizyty ja to przeżywałam strasznie. A czekaliśmy z mojabdoktor za serduszkiem aż do 9 tygodnia i dopiero jak bhcg po 9 tyg spadła to niestety musiałam miec zabieg to czekanie jest okropne. Ale bądź dobrej myśli 6 tydz i 4 dzień to jeszcze mozw jest za wcześnie Może troszkę później się zagniezdzil przecież nie wszystko musi się dziax ksiazkowo. Trzymam ogromnie mocno kciuki bo Twoja sytuacja przypomniała mi tamte chwilę i dlatego rozumiem Twój strach. Przytulam Odpowiedz Link Zgłoś
belonia Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 17:55 dzieki kama za informacje podniosłaś mnie na duchu wierze ze bedzie dobrze tylko czasami sie boje. a wizyte mam jutro. zobaczymy co bedzie. bety nie robilam wiec juz chyba bezsensu zeby ja robic. bo ostatnia bete zrobiłam w 18 dpt. i lekarz nic juz nie mowil... Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynki2 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 18:14 Dziękuję bardzo za odpowiedz bardzo boje się tej ciąży okazało się mam torbiel na lewym jajniki 6 na 4 cm lekarzowi ze to po stymulacji i żeby się nie martwić ale ja szaleje ze strachu. 3 lata temu poronilam w 18 tyg. Ciąża naturalna bliźniaczki urodziły się żywe bardzo to przeżyłam boje się teraz o moje maleństwo bo jednego juz z nami nie ma przy transferze podane 2 blastocysty w piątej dobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 18:56 Belonia to szybciutko ta wizyta. W takim razie ogromnie mocno zaciskam kciuki!!! Gdyby jeszcze nic nie było nie panikuj bo moim zdaniem wizyta troszkę szybka ale ja kibicuje baaardzo mocno!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maja1155 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 19:27 Dziewczyny ktora z was podchodzi do Invitro rzadowego w Gamecie?? Chodzi o to ze dzis zadzwonili do mnie i mnie poinformowali ze nie maja funduszy na kolejne podejscie do Invitro.. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 19:39 Bo funduszy na ten rok już nie ma na nową procedurę. Wykonywane są tylko transfery crio ale to do końca października bo w listopadzie i grudniu mają być wstrzymane. Odpowiedz Link Zgłoś
maja1155 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 19:49 Ale ja juz jestem po pierwszej nieudanej probie i lekarz kazal mi sie zapisac a tu takie jaja. i co teraz po nowym roku dopiero beda Invitro?? Odpowiedz Link Zgłoś
maltanka1981 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 19:58 maja , a masz zamrożone zarodki czyprocedura od nowa? Odpowiedz Link Zgłoś
kama1526 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 20:00 Tak dopiero po nowym roku jeśli oczywiście klinika dostanie pieniądze i jeśli oczywiście PiS nie zakaze in vitro lub nie cofnie programu rządowego jak wygra. Nie ważne że już jesteś w programie poprostu nie ma już funduszy na nowe stymulacje. Całkowicie nowych osób mają już podobno w ogóle nie przyjmować. Także nic nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
maja1155 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 20:04 Procedura od nowa bo pierwsze nie wytrwaly wszystkie 11 polecialo, najpierw zostalo 5 a pozniej w trzeciej dobie przestaly sie rozwijac i nie powstaly blastocysty takze zalamka totalna. Jak ten pis to rozwali to ja nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
zielinka_87 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 20:33 Maja, to ja jestem w identycznej sytuacji. Mialam 1 procedure i tez wszystkie 5 zarodkow przestalo rozwijac sie w 3 dobie. Tez czekam do nowego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
takasobieja1990 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 22:51 Też czekam Ale na 3 procedurę. Z dwóch mialam łącznie 3 zarodki. Belonia nie martw się! Wiem że serducho się lubi ujawniać koło 7tc. Więc jeszcze trochę czasu ma kilka dni. Kruszynki2 bym o podstawienie leków zapytała w gamecie. W karcie po transferze mialam dokładnie rozpisanie co mam brać po pozytywnej becie. Ty na pewno też. Dziś kopacz obiecała ze przedłuża program o 3 lata, mają na to 300mln przeznaczone. No ale obiecała pewnie jeśli PO będzie rządzić. zresztą ona bardzo się broni in vitro... Ze pis odbiera możliwość kobiecie zostania matka. Ma racje Odpowiedz Link Zgłoś
takasobieja1990 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 07.10.15, 22:52 Boże.. tel mi dodaje słowa, zamienia je... Powstaje kogel mogel. Odpowiedz Link Zgłoś
betsi83 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 08.10.15, 01:08 Belonia ja też słyszałam że czasem serduszko pojawia się później. Koleżanka trafiła z plamieniem do szpitala jak jeszcze nie było serduszka i u niej długo nie było, a teraz ma polowkowe właśnie jakiej wartości miałaś bety? Ja dziś powtorzylam 12dpt 92, w 10dpt bylo 35. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 08.10.15, 09:56 takasobieja1990 powtarzam swoje pytanie sprzed paru dni jak dlugo czekalas na kariotypy z genesis? bo ja czekam juz prawie 3 mce i nie wiem co robic.... Maja1155 ja teraz jestem w trakcie ostatniego trzeciego podejscia ale zaczelam dlugi protokol w sierpniu wiec pieniazki byly dla mnie zarezerwowane ale juz wtedy się konczyly załapałam się na ostatnia chwile.... Odpowiedz Link Zgłoś
belonia Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 08.10.15, 10:45 betsi83 moje bety to w 13dpt 68, w 15dpt 124, a w 18dpt 284. Lekarz mowil ze przyrastala bardzo dobrze ale wiesz jak to my baby.. jak sobie cos ubzduramy to nie ma sily. dzisiaj jade znow na badanie usg i mam nadzieje ze nasza dzidzia nam sie ujawni Odpowiedz Link Zgłoś
maja1155 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 08.10.15, 14:37 No nabrali dziewczyn duzo a teraz my jestesmy pokrzywdzone bo mi dola to wylapalo ciezkiego juz cieszylam sie ze trzy mies od ostatniego minely tak szybko a tu masz Odpowiedz Link Zgłoś
gosia19850604 Re: GAMETA RZGOW-rzadowe in vitro cześć 3 08.10.15, 16:02 maja1155 współczuje bardzo, sama nie wiem jakbym to zniosła jeśli miałabym czekac na ostatnią próbę do następnego roku...ale z tego co wiem to dziewczyny, ktore konczą program miały pierwszeństwo przed tymi, które dopiero zaczęły i beda musiały poczekać do nowego roku.... Odpowiedz Link Zgłoś