Dodaj do ulubionych

Stymulacja cyklu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 12:12
Mam pytanie odnośnie stymulacji cyklu. Clo-powoduje że pęcherzyki rosną
szyciej i jest ich więcej ale z drugiej strony podobno nie najlepiej działa
na endometrium (które i tak u mnie jest nie najlepsze) oraz śluz (u mnie
tragedia: brak śluzu jak białko, występuje tylko bardzo gęsty albo kleisty).
Dodadźcie proszę (dzisiaj mam wizytę u lekarza i chciałabym być świadoma) co
oprócz clo powinno znaleźć się w "zestawie" stymulującym żeby wszystkie te
aspekty pogodzić ze sobą. Bardzo czekam na Wasze odpowiedzi,

Pozdrawiam,
Moni
Obserwuj wątek
    • Gość: KASIA Re: Stymulacja cyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 12:14
      JA TEŻ JESTEM STYMULOWANA CLO OD 3 MIESIĘCY. oD 2 ŁYKAM OLEJ Z WIESIOŁKA.
      ZAAPLIKOWAŁAM GO SOBIE SAMA, BEZ WIEDZY LEKARZA. I WIESZ CO NIGDY NIE MIAŁAM
      SLUZU A TERAZ JEST GO SPORO, JEST PRZEZROCZYSTY JAK CHOLERA I SUPER CIĄGLIWY.
      POLECAM!!!
    • Gość: Moni Re: Stymulacja cyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 12:23
      Niestety mój organizm nie reaguje na "takie "subtelne" wspomagacze. Wiesiołek
      łykam od 5 cykli, do tego siemie lniane a śluzu jak nie było tak nie ma. Ja
      chyba potrzebuję jakiejś mocniejszej interwencji...

Moni
    • Gość: Moni Re: Stymulacja cyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 14:13
      Podciągam wątek bo bardzo zależy mi na odpowiedziach.

Moni
    • lidek0 Re: Stymulacja cyklu 21.09.04, 14:41
      ja przy Clo łykałam Parlodel na zbicie prolaktyny, Duphaston na podniesienie
      progesteronu i Ovestin na endometrium.
    • ikrol1 Re: Stymulacja cyklu 21.09.04, 15:29
      Witaj Moni,
      Nie ma takich rzeczy, które powinny się znaleźć w "zestawie" do stymulacji u
      każdej kobiety. To jest dobierane indywidualnie. Niektórym wystarczy samo clo.
      Ale jeśli rzeczywiście masz problem to rozważ z lekarzem możliość zastosowania
      estrogenów doustnie (np. Ovestin, Progynova) lub zawierających estrogeny żeli
      dopochwowych (np Divigel). Te preparaty zaczyna się brać po zażyciu ostatniej
      przewidzianej tabletki clo i bierze się przez następne 4 dni. Możesz też
      zafundować sobie Acard. Na grubość endometrium to on nie wpływa, ale za to
      polepsza jego ukrwienie i zwiększa tym samym szanse na implantację (a przecież o
      to chodzi). Możesz też spróbowac babcinego sposobu na śluz tzn pij Guajazyl. To
      jest syrop wykrztuśny rozrzedzający właściwie każdą wydzielinę - śluz też.
      Niektórym pomaga. Jeśli nic z tych rzeczy nie podziała to wtedy łaczy się Clo z
      gonadotropinami (np Menogon). Taka terapia jest wciaż bezpieczna, ale droższa
      chociaż skuteczniejsza. To jest jednak rozwiązanie na później. Poza tym czasami
      z tym śluzem i z endometrium wcale nie jest aż tak źle. Możliwe, że w swoich
      naturalnych cyklach produkujesz mało estradiolu i jest szansa, że przy
      stosowaniu clo wyprodukujesz go w takich ilościach, że nawet w połączeniu z
      efektami ubocznymi od clo śluz i endometrium będą lepsze niż były dotychczas.
      Pozdrawiam. Ilona
    • mamalgosia Re: Stymulacja cyklu 21.09.04, 15:34
      Ciekawa jestem, czy się tu pojawią jakieś odpowiedzi. też zastanawiam się, czy
      nie zdecydować się na CLO, aczkolwiek mam potężne wątpliwości (mówią o
      poronieniach). Jedna z moich znajomych miałą śluz w porządku i endo też, tylko
      nie wiadomo czemu owulacji nie było. Po Clo nadal owulacji nie ma (po 3 cyklu
      brania tego leku), a dodatkowo endo jej się pogorszyło i śluzu tyle co nic.
      Teraz już dwa cykle nie bierze Clo, nie ma ani owulacji, ani sluzusad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka