IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.04.02, 14:10
Witam
Musze powiedziec, ze troche sie zmartwilam po przeczytaniu waszych opinii. Od
dzis zaczelam brac CLO i byam pelna nadziei, ze teraz sie uda. Czy jest wsrod
was jedna- ktorej sie udalo po CLO?
Nie trace jednak nadziei - ale chyba przetestuje tez ziolka.

pozdrawiam was
alfa
Obserwuj wątek
    • Gość: momik Re: CLO IP: *.chello.pl 24.04.02, 19:15
      mnie sie udało zajść od razuwinkmiałam nareszcie owulację, nawet sluz był 100%
      płodny, czego wcześniej u mnie ani widu ani słychu.
      • Gość: alfa Re: CLO IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.04.02, 11:54
        Dziekuje za pocieszenie. ja tez mam nadzieje ze mi sie uda.
    • Gość: atropina Re: CLO IP: *.media4u.pl 25.04.02, 08:29
      ja brałam przez 6 msc, jajeczka były śliczne, pękały!, ale nie zaszłam w ciążę.
      Dopiero później, inny lekarz zrobił mi PC-test, z któego wynikało, ze nie
      mogłam zajść w ciążę, ponieważ mam przeciwciała antyplemnikowe w śluzie. (mimo
      to, że śluz ten, organoleptycznie, wyglądał na płodny). Dlatego radzę Ci zrobić
      ten test, aby niepotrzebnie nie marnować czasu i oszczędziś sobie frustracji.
      p-m
      atro
      • Gość: alfa Re: CLO IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.04.02, 11:52
        Bardzo dziekuje za odpowiedz i rade. Mam wrażenie ze więcej sie dowiedzialam na
        forum niż u swojego lekarza, ktory mi mowi, zeby si e w ogole nie przejmowac bo
        wszytsko jest do przeskoczenia.
        Czy mozesz mi powoedziec gdzie taki test zrobic, jak sie nazywa dokladnie i jak
        to badanie sie odbywa. Czy mam sama pobrac sluz i zaniesc do laboratorium i w
        jaki dzien - czy to ma znaczenie?
        pzdr.
        alfa
      • Gość: Jagoda Re: CLO IP: *.ae.poznan.pl 26.04.02, 16:34
        Atropina, napisz koniecznie, co proponuje lekarz w tej sytuacji. Inseminację?
        Zdaje się, że na przeciwciała nic się nie wymyśli i po prostu trzeba je ominąć?
        • Gość: Hanka Re: CLO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.02, 07:12
          Gość portalu: Jagoda napisał(a):

> Atropina, napisz koniecznie, co proponuje lekarz w tej sytuacji. Inseminację?
          > Zdaje się, że na przeciwciała nic się nie wymyśli i po prostu trzeba je ominąć?

Moim zdaniem na pierwszy rzut proponują inseminację lub sterydy, tak było u
          mnie.Ach te przeciwciała w śluzie, czy ktos wie skąd się to cholerstwo bierze?
          Hanka
    • Gość: atropina Re: CLO IP: *.media4u.pl 29.04.02, 09:04
      lekarz zaproponował mi inseminację, na razie bez leczenia sterydami, może
      dlatego, że ja nie zabijam "chłopców" tylko nie pozwalam im płynąć. Będę dziś
      robiła USG, więc się dopytam dlaczego. PC-test to jest test wrogości śluzu,
      wykonuje się go 4-12 godzin po stosunku, śluz pobierany jest przez lekarza,
      robi go większość laboratoriów, które wykonuję badania czystości pochwy i
      cytologię, ale dobrze jest wcześniej zadzwonić i się umówić. Ja mieszkam w
      Łodzi raz robiłam ten test w Bestmedzie na Piotrkowskiej, tel. 637-18-18, a
      drugi raz w Gamecie 645-77-77.
      p-m
      atro
    • sowika Re: CLO 30.04.02, 23:02
      To co mogę dodać ze swojej strony być może nie jest pocieszające, ale może być
      pouczające - brałam clo w sumie przez 5 mcy - w 2 turach - przed i po HSG -
      niestety bez efektów, zwróć jednak uwagę, aby lekarz prowadzący bezwzględnie
      monitorował Twój cykl - poza wykluczeniem ewentualnych zagrożeń dla zdrowia,
      pomaga to po prostu niejako "naocznie" przekonać się o działaniu/ lub nie leku.
      U mnie tego nie było, co jest niedopuszczalne - i bywa stratą czasu - jak się
      okazało później mam przeciwciała przeciwplemnikowe, więc i tak naturalnie
      pewnie nic z dzidziusia nie wyjdzie. Pozdrawim, życząc Ci powodzenia.sowika
      • Gość: alfa Re: CLO IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.05.02, 09:28
        Dziękuje za informacje.
        Czy możesz mi powiedzieć w jaki sposób sprawdzić, czy wytwarza się przeciwciała
        antyplemnikowe czy nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka