Dodaj do ulubionych

decapeptyl=pregnyl???????????

IP: *.slp.vectranet.pl / 195.136.35.* 26.10.04, 16:18
hej mam pytanie czy decapeptyl to jest odpowiednik pregnylu?Dodam ze po
pregnylu pęcherzyki nie chcą mi pękać, mam pco.
Obserwuj wątek
    • jutrzenkaa Re: decapeptyl=pregnyl??????????? 26.10.04, 22:02
      Witaj,
      Decapeptyl nie jest odpowiednikiem Pregnylu.
      Pregnyl to lek zawierajacy gonadotropiny, wykazuje działanie biologiczne
      zbliżone do ludzkiego hormonu luteinizujacego (LH). Pregnyl podaje się w
      okresie okoloowulacyjnym w celu wywolania owulacji. Decapeptyl natomiast jest
      analogiem gonadoliberyny blokujacym wlasna czynnosc hormonalna, podaje sie go
      zazwyczaj przy długim protokole przygotowujacym do in vitro w celu "wylaczenia
      przysadki".
      Decapeptyl mozna jednak podac w jednorazowej dawce w okresie okoloowulacyjnym
      np. w polaczeniu z pregnylem i wowczas jego dzialanie polega na wspomaganiu
      wlasnego piku LH.
      Tak bylo w moim przypadku. Moje dominujacye pecherzyki nie reagowaly na sam
      pregnyl (10 000 jm) i dopiero po rownoczesnym wlaczeniu Decapeptylu w ilosci
      0,1 mg zaczely pekac.
      Pozdrawiam. Jutrzenka
      • Gość: asisa Re: decapeptyl=pregnyl??????????? IP: *.slp.vectranet.pl / 195.136.35.* 27.10.04, 09:44
        Dzięki bardzo za wyczerpującą odpowiedz.Pozdrawiam
      • Gość: kasia Re: decapeptyl=pregnyl??????????? IP: *.orasoft.net.pl 27.10.04, 09:46
        jutrzenkaa, ja równiez mam problem z pękaniem pęcherzyków i tak jak u Ciebie
        nawet po 10000j. ( to są chyba 2 ampułki) nie pękają. Mam pytanie w z wiazku
        ztym w jakich dawkach i kiedy bierzesz zastrzyk z decapeptylu?? Czy równocześnie
        z pregnylem, czy najpierw decapeptyl a następnie pregnyl??
        • Gość: kasia Re: decapeptyl=pregnyl??????????? IP: *.orasoft.net.pl 27.10.04, 09:48
          Ah, przepraszm wszystko napisałaś wcześniej, gapa ze mnie i tyle.
          Pozdrawiam-k
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka