nika111 Re: Dzisiaj pierwsza IUI-kto jest ze mna!!! 02.12.04, 19:07 Dzisiaj mialam pierwsza inseminacje,mam rozne uczucia,bo wiem ze nieczesto sie zdarza zeby udala sie za pierwszym razem.Mam jednak nadzieje,ze szczescie sie do mnie usmiechnie.Za ok.2 tyg dam wam znac jak wyszlo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: Dzisiaj pierwsza IUI-kto jest ze mna!!! 02.12.04, 19:45 powiedz mi dzlaczego nie mialas stymulacji?ja mam swoja owulacje a jednak doktorek mnie faszeruje hormonkami a czytalam tu na forum ze przed inseminacja jest nawet wskazana stymulacja ale co kraj to obyczaj zycze Ci powodzenia ja dopiero sie przymierzam Odpowiedz Link Zgłoś
nika111 Re: Dzisiaj pierwsza IUI-kto jest ze mna!!! 02.12.04, 19:59 Powiem ci szczerze,ze tez sie nad tym zastanawialam,ale konsultowalam to z innym lekarzem i on powiedzial ,ze jesli jest ovu,to stymulacja nie jest konieczna.Pozatym lekarz do ktorego chodze jest znakomitym specjalista i jeszcze nie spotkalam sie z negatywna opinia na jego temat-ufam mu. Mam nadzieje,ze bedzie dobrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vanike Re: Dzisiaj pierwsza IUI-kto jest ze mna!!! 03.12.04, 15:52 Trzymam kciuki. Mnie się udało po pierwszej IUI. Vanike 9tc Odpowiedz Link Zgłoś
kalinosia Re: Dzisiaj pierwsza IUI-kto jest ze mna!!! 03.12.04, 16:15 ja też 3mam kciuki, bardzo mocno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda7777 Re: Dzisiaj pierwsza IUI-kto jest ze mna!!! 03.12.04, 17:50 Jutro dołączam do ciebie po południu. Też pierwszy raz. Życzę szczęścia. Czas żebyśmy niedługo i my napisały o 2 kreskach. Odpowiedz Link Zgłoś
nika111 Re: Dzisiaj pierwsza IUI-kto jest ze mna!!! 03.12.04, 20:51 Wielkie dzieki dziewczyny,milo jest wiedziec,ze jestescie ze mna.Jagodko bardzo mocno trzymam za nas obie i nie tylko ,kciuki.Jestem jak najlepszej mysli.Jak widzicie vanike udalo sie za pierwszym razem. Pozdrawiam was wszystkie. Jagoda,napisz koniecznie, jak juz bedziesz wiedziala o 2 krechach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jpols Re: Dzisiaj pierwsza IUI-kto jest ze mna!!! 03.12.04, 22:02 Moja pierwsza inseminacja tez okazala sie bardzo udana! Trzymam mocno kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
nika111 Re: Do jpols!! 03.12.04, 22:05 jpols w ktorym jestes tc?? Robilas w Warszawie,jesli tak to gdzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda7777 Re: do nika111 03.12.04, 22:51 Dziękuję za wsparcie. Polecam się serdecznie dalej . Rozerwaliśmy się nieco w kinie na Bridget Jones. Pisz jak się czujesz. Jestem tez z tobą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nika111 Re: do jagody 7777 05.12.04, 14:53 Witaj jagodko! Jak tam IUI, mialas wczoraj?,jestem pewna,ze wynik bedzie pomyslny,nie wiem dlaczego,ale takie mam przeczucie,ze nam sie uda.Wczoraj mialam urodziny i jestem wielka optymistka,ze ten rok zakonczy sie cudownie. Napisz mi w skrocie jaki byl u was problem, mialas stymulowana IUI?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda7777 Re: do nika111 05.12.04, 17:37 Cześć Nika! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! . Moje IUI odbyło się. Widzieliśmy plemniki w mikroskopie, fajnie. We czwartek wieczorem pęcherzyk miał 16mm. W piątek o 17:00 dostałam pregnyl. W sobotę o 12:30 już pęcherzyka nie było, czułam coś rano, chyba wtedy pękł. IUI było o 17:00 bo nie udało się wcześniej niż byłam zapisana. Wczoraj wieczorem czułam napięcie, jakby "ciągnięcie", dlatego oszczędzałam się. Od jutra idę do pracy i mam zamiar nie koncentrować się na myśleniu o sobie - Będę trzymać kciuki za Ciebie! a to dobry znak już 2 razy sprawdzony u moich kumpelek. Dziękuję za wieści i czekam na wszystkie szczegóły, jak się czujesz. Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
nika111 Re: do jagoda777! 12.12.04, 12:20 Czesc.Kiedy testujesz? Czytalam twoje posty na watku HSG i widze,ze duzo przeszlas.Ja jestem dopiero na poczatku drogi,wiekszosc badan przede mna.Zaczelam troche od konca,od IUI,ale jak wiesz nie moge sie juz doczekac dzidzi w naszym domu,Kupilismy sobie nawet malego pieska-yorka,zeby bylo weselej i zebym miala sie kim opiekowac Jesli IUI sie nie uda,zdecyduje sie na HSG,bo w tej chwili jedyna zdiagnozowana przyczyna nieplodnosci w naszym przypadku to asthenoteratozoospermia.Dr Rokicki i my postawilismy na to,ze to jest przyczyna,ale jesli teraz nie bedzie 2 kresek diagnozujemy dalej i na razie poprzestajemy na IUI.Do tej pory mialam robione jedynie PRL,TSH, monitoring ovu- wydaje sie ,ze z ovu jest ok .Troche boje sie HSG,tyle sie naczytalam na forum,ze juz nie wiem co myslec?? Powiedz mi,Ile czasu trwa HSG,czy po tym zabiego mozna isc normalnie do pracy,czy lepiej miec caly dzien wolny? Ja testuje we wtorek,trzymam za ciebie kciuki. A. Odpowiedz Link Zgłoś
misia50 Re: Dzisiaj pierwsza IUI-kto jest ze mna!!! 03.12.04, 23:18 dziewczyny po inseminacjach , napiszcie mi prosze , jak to bylo u was ze stymulacja- jak wam rosly pecherzyki, ile mialyscie pecherzykow, w ktorym dniu mialyscie inseminacje i przy jakiej wielkosci pecherzykow. Ja mam miec w tym cyklu inseminacje - tyle czekalam , ale teraz niestety wszystko spadlo na leb na szyje. czy to prawda ,ze insemiancja musi byc ok. 12 dnia, jesli sie jest stymulowanym, bo mi to zasugerowal moj lekarz. moj problem opisuje ponizej: "Powiedzcie tez Kochane, co mam myslec o moich pecherzykach, bo chyba zaraz zeswiruje, a w depresji juz jestem. chodzi o to, ze moje pecherzyki nie rosna jak trzeba, tzn. sa powolne, a moj lekarz twierdzi,ze jak jest stymulacja do inseminacji to inseminacja powinna byc ok 12 d.c. i ze chyba ten cykl jest stracony, bo przypuszczalnie trzeba mi dac wiecej zastrzykow z gonadotrofiny. Latwo mu powiedziec ze stracony- a ja wydalm juz kupe kasy. w 8 d.c w lewy jajniku mialam 2 pecherzyki: 11.1 i 11.6, a w prawym 1 pecherzyk 11.4mm, endometrium 6,3mm. dzis czyli 10 d.c. mam w lewym 11.8 i 12.4mm, a w prawym 13mm, endometium 7,6. co wy na to, czy po prostu skazac ten cykl na straty, czy moze jeszcze urosna, no i czy nie ma przeszkod by np. inseminacja byla ok 15-16 d.c-jesli pecherzyki beda ladne(20mm) i bedzie podany pregnyl. moj lekarz chyba bedzie chcial zamknac ten cykl, ale ja nie chce sie poddac, bo i tak otatnie 2 miesiace walczylam z torbiela i bylam na antykoncepcji. chyba rozumiecie mnie doskonale- juz prawie 1,5 roku od kiedy sie leczymy i nic,tylko placze nocami w poduszke, wydaje mi sie ze wszystko sprzysiega sie przeciwko mnie, dlaczego , cholera, czy nie zasluguje na malego bobaska?" Mam nadzieje jednak ze cos sie ruszy i urosna te jajeczka i bede mogla dolaczyc do was w grudniu. pozdrowionka i caluski.pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
nika111 Re: Dzisiaj pierwsza IUI-kto jest ze mna!!! 05.12.04, 14:57 Bardzo chcialabym ci pomoc,ale ja mialam IUI bez stymulacji,wiec nie mam doswiadczenia ze stymulowana IUI.Moze inne dziewczyny,sprobuj zalozyc nowy watek na ten temat.Zycze powodzenia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nika111 Re: Do jagody!! 06.12.04, 11:00 Czesc jagoda!! Kiedy testujesz , ja nie moge sie juz doczekac. Powiedz mi kiedy najwczesniej jest sens testowac, czy tydzien po owulacji moze juz byc wiarygodny wynik?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda7777 Re: Do nika111 ! 06.12.04, 20:30 Cześć Nika! Licząc od soboty mam sprawdzić po 12 dniach. Nie myślę i tobie też tak radzę. Dajmy szansę miłej niespodziance. Tak naprawdę nastawiam się na stymulację za miesiąc. Nie poddaje się ale postanowiłam się nie nastawiać na nic i poddać losowi i nie denerwuje się i chętnie służę wsparciem. Serdecznie pozdrawiam i zaciskam kciuki. Pisz! Odpowiedz Link Zgłoś
nika111 Re: Do jagody!! 07.12.04, 15:54 CZesc!Ja niestety nie moge o tym nie myslec,jedynie w pracy musze sie koncentrowac i wtedy jest lepiej.Po powrocie do domu wszystko wraca,kazdy dziwny bol interpretuje jednoznacznie,chyba mam obsesje.Dobrze,ze do testowania jeszcze tylko 9 dni,jakos przetrwam.Jak ty sie czujesz,masz jakies objawy?? Bierzesz luteine,bo ja dostalam 2razy dziennie. Pozdrawiam,pisz do mnie jak masz czas! Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda7777 Re: do nika111 07.12.04, 20:54 Cześć, Też biorę luteinę 2 razy dziennie, jakoś chyba po niej puchnę. Nie zauważyłam żadnych objawów i nie szukam ich. Na szczeście mam dużo pracy i udaje mi się nie zastanawiać. Isneminacja to niewielka zwyżka szansy statystycznie i już. Trzymam kciuki za ciebie. Pisz co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek15 Re: Dzisiaj pierwsza IUI-kto jest ze mna!!! 06.12.04, 11:09 mnie też to czeka w tym tygodniu. Boję się myśleć,czy zabieg zakończy się rezultatem,czy porażką. Przez wiele miesięcy tak bardzo czekałam na to,że się uda. Wielomiesięczne badania,leczenie itp.i nic. Życzę Ci powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
nika111 Re: Do asiek!! 06.12.04, 11:20 Mocno trzymam za ciebie kciuki,gdzie robisz IUI,jestes z Warszawy?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiek15 Re: Do asiek!! 06.12.04, 13:11 jestem z Warszawy,robię IUI w prywatnym gabinecie. Wcześniej trafiałam do prywatnych klinik i mam nieprzyjemne doświadczenia. Wydaje mi się,że ten lekarz który wykonuje zabieg jest wiarygodny. Nie stosował wcześniej żadnych "chwytów" żeby oszukać swoją pacjentkę, tak jak to robią inni,a mam w tym względzie ogromne doświadczenie. Koszt zabiegu (bez monitoringu) 500,00 PLN. Każdorazowa wizyta 50-60 PLN Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nika111 Re: Do asiek!! 07.12.04, 15:55 Ja lecze sie w Invimedzie,leczylas sie tam,masz jakies doswiadczenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
asiek15 Re: Do asiek!! 07.12.04, 16:54 Ja leczyłam się w "Gamecie" w Łodzi. Głównym problemem u mnie była immunologia. Jestem po kilkumiesięcznej kuracji sterydowej i bolesnych zabegach alloimmunizacji. Trafiłam też do kilku gabinetów w W-wie,na jednak niewłaściwych lekarzy,których celem jest wyłudzenie pieniędzy. Pozdrawiam Cię i życzę maleństwa pod choinkę Odpowiedz Link Zgłoś
nika111 Re: Do jagody!!! 09.12.04, 20:21 Czesc!! Ciekawa jestem co u ciebie,jak sie czujesz ? Ja czuje sie znakomicie,czekam z niecierpliwoscia do przyszlego piatku,kiedy testuje.Teraz zajmuje sie praca,a tam nie mam czasu na myslenie o fasolce. Mocno trzymam za ciebie kciuki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
intaaaga5 Re: Dzisiaj pierwsza IUI-kto jest ze mna!!! 09.12.04, 22:17 Cześć!!Dziewczyny jestem z wami!!We wtorek miałam IUI,którą z kolei???Nie wiem chyba 5.Stymulacja Clo,jeden pęcherzyk 23mm,endo 8 mm w 14 dc.wieczorem biogonadyl na pęknięcie pęcherzyka i w 15dc. czyli we wtorek była iui.teraz czekam na pomyślne testowanie i II krechy!!!!!Czego wam wszystkim również bardzo serdecznie życzę!!! Odpowiedz Link Zgłoś