Dodaj do ulubionych

Kto się leczył w Novum?

15.12.04, 17:57
Kochane pomóżcie. Zbieram informacje na temat Novum i dr. Sowińskiej. Jestem
po dwóch nie udanych niestety inseminacjach smile. Ciekawa jestem Waszego zdania.
Czy warto ładować tyle kasy!!!! Jeśli tak - to oczywiście warto. Z góry
dziękuję za wszystkie informacje. Ściskam
Obserwuj wątek
    • 76fiona Re: Kto się leczył w Novum? 15.12.04, 18:06
      To jeszcze ja odpowiem wink
      Uważam, że warto, dopóki maja jakies plany związane z Tobą a nie np. od pół
      roku leczą cię w ten sam sposób bez efektu.
      Mają tam listę badań, które nalezy wykonać w pewnej istotnej kolejności aby
      wykluczyć po kolei schorzenia i zdiagnozować Twój przypadek.
      Wykonałam tam wszystkie z tej serii badania i jedyne co zaproponowala mi dr.
      Sowińska to stymulowanie owulacji, która zresztą występuje u mnie naturalnie.

Dlatego uznałam za bezsensowne dalsze faszerowanie się tymi samymi hormonami i
      udałam się do innego specjalisty, który spojrzał na mnie świezym okiem i
      zaproponowała inny hormon i inny sposób działania, także specjalistyczne
      badania mojego męża a kiedy okazało się że wszystko jest ok, zaproponował
      inseminację.
    • urbanchaos Re: Kto się leczył w Novum? 15.12.04, 18:16
      ja jestem rok u dr Sowińskiej i bez efektu...
      byłam raz u dr Starosławskiej i jaka różnica !
      z nowym rokiem nowy lekarz...
      • fiolka30 Re: Kto się leczył w Novum? 15.12.04, 21:24

Dzieki za informacje. Ale wiadomości nie zbyt dobre. Sama niewiem co mam robić
        czy zmienić lekarza czy nie? Z Novum raczej bym nie chciała rezygnować, ale
        lekarz hmmmmm? Tylko na którego zmienić? Czy lekarz sobie zmienić można tak
        poprostu, dzwonisz i umawiasz się do innego?
        • urbanchaos Re: Kto się leczył w Novum? 15.12.04, 22:26
          włąsnie mam ten sam dylemat,ale stwierdziałam,ze po prostu powiem w recepcji
          zmieniam lekarza....
          • cetka Re: Kto się leczył w Novum? 18.12.04, 19:57
            nie musisz mowic w repcepcji, ze zmieniasz lekarzasmile po prostu przy nastepnej
            wizycie zapisz sie do kogos innego.
    • mutantowa Re: Kto się leczył w Novum? 15.12.04, 19:22
      Klinika jest super, lecze się u dr. Zamory, ogólnie jestem zadowolona.
      pozdrawiam
    • pepsi18 Re: Kto się leczył w Novum? 15.12.04, 21:23
      witam Cie serdecznie
      ja tez jestem po 2 nieudanych ins w Novum i zrobiłam sobie przerwe od marca.
      Teraz zaczynam cos myslec bo czas goni , 29 lat juz za mna. Leczyłam sie u
      Zamory: wrazenie średnie, nigdy nie miał czasu, zawsze wizyta b krotka,
      skierował mnie na HSG po 2 ins a słyszałam ,ze można próbowac i do 4.Ja
      mieszkam na ślasku wiec miałam bardzo daleko, teraz otworzyli podobna klinike
      leczenia niepołodości w Katowicach wiec wybiore si tam.
      Pozdrawiam
      pepsi
      • fiolka30 Re: Kto się leczył w Novum? 15.12.04, 21:33
        Bardzo dziękuję za odpowiedź. Mnie czas też goni mamy tyle samo latek. Ale sama
        niewiem co mam robić. Mnie terz po dwóch nieudanych ins skierowała lekarka na
        HSG. Ogólnie badanie ok, prawy dobry, lewy udrożniony podczas zabiegu, ja tym
        lekarzom wieżę jak głupia, bo co innego zostało!!!!!!!!!!!!!!!! Idę w piątek na
        wizytę ciekawe co mnie czeka? Może znowusz zaproponuje mi następną ins. Ale czy
        to ma sens? Może najlepiej od razu in-vitro. O Boże! A zapomniałam chce mnie
        jeszcze wysłać na usuniecie zagrubej śluzówki. Niewiem jak ona to sprawdziła?
        Zabieg kosztuje 1500 zł. Niezła cena co. POMOCY ja już głupieje. sad
        • singer1 Re: Kto się leczył w Novum? 15.12.04, 23:02
          Jestem byłą pacjentką dr Sowińskiej. Na początku była seria badań, stymulacja owulacji, monitorowanie
          cyklu. Potem hsg (i udrożnienie jednego jajowodu) a następnie histeroskopia (wycięcie polipa z macicy,
          w listopoadzie ub roku 950zl) i na koniec inseminacja. A efekt? Właśnie skończył 3 miesiące i zaczyna
          płakać. Dlatego kończę a dr Sowińską polecam
          • libra4 Re: Kto się leczył w Novum? 15.12.04, 23:06
            Ja tez jestem pacjentką Novum, teraz już w szczęśliwej 15-tyg. ciąży. Leczenie w
            Novum trwało 3 lata, ale dla takiego cudu na pewno warto. Jestem z Krakowa, ale
            ciążę nadal prowadzę w Novum u drSowińskiej właśnie. Te wizyty to czysta
            przyjemność, zwłaszcza po tylu nieudanych próbach (udał się 7-my transfer III ICSI).
            Powodzenia!
            Libra
            • agata252 Re: Kto się leczył w Novum? 15.12.04, 23:57
              Witam,poleacam Novum i proponowałabym ci jedynie zmianę lekarza. Ja akurat
              trafiłam od razu do dr Starosłwaskiej i po trzech latach starań a po pięciu
              leczenia właśnie w Novum zaszłam w ciąże.

pozdrawiam i trzymam kciuki
              Agata
            • fiolka30 Re: Kto się leczył w Novum? 16.12.04, 15:24

Bardzo dziękuję za odpowiedź, gratuluję bardzo, trzymam kciuki do końca aby
              było OK smile. Przepraszam ze pytam co to znaczy 7-my transfer III ICSI. Sorki za
              moją niewiedzę ale akurat w tej sprawie jestem zielona. Orjętuję się tylko w
              ins. Innej metody lekarka jeszcze mi nie proponowała. DZIĘKUJĘ za słowa otuchy.
              Pozdrawiam
              • libra4 Re: Do Fiolki 30 16.12.04, 18:59
                Fiolka,
                w Novum przeszłam 3 stymulacje do ICSI , a transferów było więcej, bo zawsze
                było sporo mrozaków - za pierwszym razem wyprodukowałam 7 komórek (2 transfery),
                za drugim 10 (4 transfery), za trzecim 14 - udal się pierwszy transfer, a 12
                komórek czeka na nas. ICSI to in vitro z mikromanipulacją (wstrzykuje się
                plemniki do komórki jajowej).
                Powodzenia,
                Libra
            • cetka Re: Kto się leczył w Novum? 18.12.04, 19:59
              libra, a czy w ciazy podrozy nie nalezy unikac, szczegolnie przy tak wyczekanej
              ciazy, ktora chyba ma status zagrozonej?...
              • libra4 Re: Do Cetki 21.12.04, 01:58
                Cetka,
                moja ciąża jako tako zagrożona nie jest - pracuję, świetnie się czuję i wolę
                dojeżdżać raz w miesiącu do Novum, do lekarza, któremu ufam, niż liczyć na
                lekarzy krakowskich. To zajmuje raptem 2,40 godz. pociągiem, a komfort
                psychiczny w ciąży jest najważniejszy.
                Powodzenia,
                Libra
          • fiolka30 Re: Kto się leczył w Novum? 16.12.04, 15:18
            Witam, bardzo dziękuję za informacje i troszkę mnie pocieszyłaś smile. Ja też
            zrobiłam serię badań, stymulacja owulacji, monitorowanie cyklu, dwie nie udane
            ins, no i to hsg też zrobione i naszczęćcie też udało się udrożnić lewy
            jajowód, ogólnie nie jest tak źle co :0)? Idę jutro na wizytę, niewiem co dr S.
            mi zaproponuje czy następną ins. Bardzo się cieszę że Tobie się udało
            gratulacje, jeśli mogę spytać za którym razem Ci się udało i jak długo się
            leczyłaś. Pozdrawiam
        • piegoosek Re: Kto się leczył w Novum? 17.12.04, 19:12
          witaj Fiolka smile
          za gruba sluzowke widac na usg, a co do histero, to ja placilam troszke taniej
          (800+ewentualne badanie histopatologiczne wyskrobin 100zl) u dr Kozakiewicz,
          kiedys polecanej przez Novum - kiedy nie bylo tam histeroskopu smile histero
          mialam z tych samych powodow co Ty! u mnie okazalo sie, ze mam polipowaty
          rozrost endometrium... usunieto to podczas histeroskopii! pozniej leczenie
          progesteronem i teraz powtorka histero dla sprawdzenia efektow... zobaczymy!
          zycze Ci powodzenia!!
          • fiolka30 Re: Kto się leczył w Novum? 17.12.04, 23:31
            Witam Cię serdecznie. Dzisiaj byłam na wizycie, lekarka powiedziała że trochę
            się złuszczyła i że nie wygląda tak źle jak ostatnio, wiec ustaliliśmy następną
            ins. Wypadnie ona już w Nowym Roku. Ustaliłyśmy że sprubujemy do 4 ins. Daj
            Boże aby ta czwarta nie była potrzebna. Nie martw się napewno hsg dobrze
            wypadnie, trzymam mocno kciuki, ja również życzę powodzenia ściskam cieplutko
    • lidek0 Re: Kto się leczył w Novum? 16.12.04, 07:56
      www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=10449
      zachęcam do lektury
      • cavalerra Re: Kto się leczył w Novum? 16.12.04, 16:05
        Lidek, napisz jeszcze, że polecasz Padzik-Moczydłowską, to wymięknę!
        • lidek0 Re: Kto się leczył w Novum? 17.12.04, 07:57
          Bez komentarza!
          Ja już wymiękłam po Twoim poście! Jak rozumiem linków wstawiac nie wolno?
          • agwoj Do Ciebie lidek0!!! 18.12.04, 10:21
            skorzystalam z zalaczonej przez Ciebie "linki", moja historia trwa juz bardzo
            dlugo i zaczyna mi brakowac wiary w cud. Rozwazalam mozliwosc leczenia w Novum
            ale po tym co czytam - chyba dobrze ze tam nie poszlam. Podaj mi prosze namiary
            na tego lekarza ktory potrafil sie Toba zajac.... Moze skorzystam?....
            Pozdrawiam! Aga
            • lidek0 Re: Do Ciebie lidek0!!! 20.12.04, 08:04
              Wysłałam Ci maila na adres gazetowy.
              pozdrawiam
              • pola77 Re: Do Ciebie lidek0!!! 20.12.04, 21:48
                lidek
                czy ja tez moglabym prosic o namiary na twojego doktorka
                dzieki
                pzdr
                • lidek0 Re: Do Ciebie lidek0!!! 21.12.04, 07:19
                  napisałam na priva
Inne wątki na temat: