aniulekq 29.12.04, 08:27 Mam do was prośbę. Napiszcie mi proszę czy któraś z was brała FEMOSTON w cyklu "starającym sie". Przeczytałam że ten lek hamuje owulację. Moze któraś wie jak ten lek działa na organizm nie znajdujący sie w stanie menopauzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: FEMOSTON 29.12.04, 08:33 www.solvaypharma.pl/preparaty/femoston.html a ja w tej ulotce przeczytalam, ze lek nie ma dzialania antykoncepcyjnego i nie chroni przed ciaza. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: FEMOSTON 29.12.04, 17:45 Maretinko jestes niezastapiona. Może ktos jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
muszel Re: FEMOSTON 09.01.05, 15:08 Ja jestem w trakcie brania Femostonu. Już drugi cykl. W pierwszym nie miałam owulacji na 100% (potwierdzone na USG i badania hormonów). Teraz jestem już po braniu estradiolu i zaczęłam progesteron (bo lek składa się z tych dwóch hormonów). Nie byłam na USG ale miałam płodny śluz więc raczej owu była. Wydaje mi się, że lekarka przepisała mi ten lek by zwiększyć poziom estrogenów w moim organiźmie bo z tym u mnie tak sobie. Natomiast po skończeniu 1 opakowania czyli po 28 dniach nie dostałam okresu w terminie jak to zwykle miałam ale musiałam czekać na @ aż 5 dni!!! Dla mnie to długi czas więc sama już nie wiem czy dam się drugi raz namówić na ten lek. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: FEMOSTON 09.01.05, 17:19 ja biorę ten lek na poprawę śluzówki-tylko zółte tabletki. Zostały mi jeszcze 4, ciekawe czy będę musiała czekać aż 5 na @ jak Ty... Odpowiedz Link Zgłoś
muszel Re: FEMOSTON 09.01.05, 17:57 Ja biorę i żółte i pomarańczowe. Z tego co mi powiedziała gin. zaleca się te tabletki przy regularnych cyklach dokładnie 28 dniowych (bo tyle jest tabletek razem). No akurat w moim przypadku po progesteronie musiałam czekać te 5 dni na @. Pewnie ten progesteron w Femostonie działa jak Duphaston tj. trzeba poczekać parę dni po odstawieniu pigułek na @. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: FEMOSTON 09.01.05, 18:01 Pewnie masz rację, że progesteron w Femostonie działa jak Duphaston bo ja właśnie z tego powodu biorę te tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś