29.12.04, 08:27
Mam do was prośbę.
Napiszcie mi proszę czy któraś z was brała FEMOSTON w cyklu "starającym sie".
Przeczytałam że ten lek hamuje owulację.
Moze któraś wie jak ten lek działa na organizm nie znajdujący sie w stanie
menopauzy.
Obserwuj wątek
    • maretina Re: FEMOSTON 29.12.04, 08:33
      www.solvaypharma.pl/preparaty/femoston.html
      a ja w tej ulotce przeczytalam, ze lek nie ma dzialania antykoncepcyjnego i nie
      chroni przed ciaza.
      • aniulekq Re: FEMOSTON 29.12.04, 17:45
        Maretinko jestes niezastapiona.
        Może ktos jeszcze?
    • muszel Re: FEMOSTON 09.01.05, 15:08
      Ja jestem w trakcie brania Femostonu. Już drugi cykl. W pierwszym nie miałam
      owulacji na 100% (potwierdzone na USG i badania hormonów). Teraz jestem już po
      braniu estradiolu i zaczęłam progesteron (bo lek składa się z tych dwóch
      hormonów). Nie byłam na USG ale miałam płodny śluz więc raczej owu była. Wydaje
      mi się, że lekarka przepisała mi ten lek by zwiększyć poziom estrogenów w moim
      organiźmie bo z tym u mnie tak sobie. Natomiast po skończeniu 1 opakowania
      czyli po 28 dniach nie dostałam okresu w terminie jak to zwykle miałam ale
      musiałam czekać na @ aż 5 dni!!! Dla mnie to długi czas więc sama już nie wiem
      czy dam się drugi raz namówić na ten lek.
      • aniulekq Re: FEMOSTON 09.01.05, 17:19
        ja biorę ten lek na poprawę śluzówki-tylko zółte tabletki. Zostały mi jeszcze
        4, ciekawe czy będę musiała czekać aż 5 na @ jak Ty...
        • muszel Re: FEMOSTON 09.01.05, 17:57
          Ja biorę i żółte i pomarańczowe. Z tego co mi powiedziała gin. zaleca się te
          tabletki przy regularnych cyklach dokładnie 28 dniowych (bo tyle jest tabletek
          razem). No akurat w moim przypadku po progesteronie musiałam czekać te 5 dni na
          @. Pewnie ten progesteron w Femostonie działa jak Duphaston tj. trzeba poczekać
          parę dni po odstawieniu pigułek na @.
          • aniulekq Re: FEMOSTON 09.01.05, 18:01
            Pewnie masz rację, że progesteron w Femostonie działa jak Duphaston bo ja
            właśnie z tego powodu biorę te tabletki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka