Dodaj do ulubionych

HSG w Centrum Damiana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

29.12.04, 20:13
Hej! Czy ktoras z Was miala robione hsg w Centrum Damiana w Warszawie??
Przygotowuje sie w styczniu do hsg i moze ktoras z was tez tam
robila.Slyszalam ,ze robia w narkozie,ale czy to jest konieczne,czytalam na
forum,ze nie jest to bardzo bolesny zabieg,wiec czy narkoza konieczna??
Troche sie boje!!!
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • karola35 Re: HSG w Centrum Damiana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.12.04, 21:19
      Ja tylko dowiadywałam sie w Damianie przeraziła mnie narkoza i oczywiście cena(800 zł)to troche duzo biorąć pod uwage że jezeli masz skierowanie to prawie w kazdym państwowym szpitalu zrobia ci to za darmo.Ale w damianie powiedzieli mi ze jak chce bez narkozy to w innym szpitalu bo tutaj robi sie tylko tak .Ja sama szykuję się do hsg,ale w innym szpitalu.
      Pozdrawiam
      Karola
      • nika111 Re: HSG w Centrum Damiana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.12.04, 21:38
        Dzieki, ja lecze sie w Invimedzie i myslalam ,ze zrobia mi tam,ale widocznie
        wspolpracuja ze soba i bedzie mi robil moj lekarz z Invimedu( tak mi sie
        przynajmniej wydaje??) ale w Centrum Damiana. Powiem Ci szczerze,ze mnie tez
        przeraziła narkoza , ale z drugiej strony to moze i lepiej , zasypiasz nic nie
        czujesz i potem jak sie budzisz juz po wszystkim , ale z drugiej strony boje
        sie ,jeszcze nigdy nie mialam narkozysmile
        W tym przypadku pieniadze nie maja dla mnie znaczenia , zaplace kazde
        pieniadze , zeby tylko sie udalo , zalezy mi nz fachowosci i zebym jak
        najszybciej byla mama.
        Pozdrawiam A.
        • karola35 Re: HSG w Centrum Damiana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.12.04, 22:26
          Ja też bym dużo dała żeby byc w ciaży ale narkozy boje sie tak jak bardzo chce byc w ciązy i cały czas sie zastanawiam co bedzie gdy w koncu bym musiała ja miec.Chyba do wszystkiego trzeba "dorosnąc"mam nadzieje ze kiedys przyjdzie taki czas ze nie będę się bała .Na razie jak szukałam po szpitalach gdzie można robić hsg tto 2-gim moim pytaniem było czy to jest robione pod narkoza jak nie to dalej prowadziłam rozmowę.Ale nie martw sie wszystko bedzie w porządku,to ja powinnam sie leczyć powoli zastanawiiam sie czy na niepłodność czy moze już najwyższa pora do psychiatrysmile))
          Karola
          • nika111 Do karoli!!!!! 30.12.04, 10:51
            Hej! Nie jest chyba z nami jeszcze tak zle,poczekaj z tym psychiatra hi,hi,hismile)
            Ja tez bardzo boje sie narkozy,ale jak tylko pomysle,ze nic nie bede czula i ze
            ten zabieg moze mi pomoc byc w ciazy zapominam o strachu.
            Powiedz mi gdzie sie leczysz??
            Serdecznie pozdrawiam i trzymam kciuki za Noworoczne starania!
            • dytkob Re: Do Niki 30.12.04, 12:52
              • dytkob Re: Do Niki 30.12.04, 12:54
                za szybko poleciało enter. Przepraszam że się wtrącam, ja narkoze miałam już 7
                razy i żyję to nic strasznego, usypiasz nawet niwiesz kiedy i budzisz się po
                wszystkim, w miom przypadku jedyna doleglowością po było wypadanie włośów i
                niewielkie wymioty w dwóch przypadkach. Pozdrawiam Edyta
                • karola35 Re: Do Niki 30.12.04, 14:19
                  Witaj Nika
                  Słuchaj ja lecze sie w consylium ta klinika i konkretny lekarz zostali bardzo poleceni.A jedno mnie w tym lekarzu przeraza ,bo on twierdzi ze wszystkie zabiegi najlepiej robić w znieczuleniu( nawet wymiana plomby w zebie ), ja nie wiem skad ten strach sie wziął we mnie ale z kazdym miesiącem w którym nic nie wyszło martwie sie i strasznie boje poprostu mnie to przerasta na razie szykuje sie na hsg ,ale bez narkozy i zobaczymy co dalej na razie moim problemem jest wrogi sluz ale czy tylko to po hsg sie okaże.
                  Pozdrawiam karola
                  • sarah75 Re: Do Niki 30.12.04, 14:24
                    ja bede miała robione w damianie, więc po 13 stycznia odezwe sie napisze co i
                    jak. Zdecydowałam sie prywatnie dlatego że słyszałam opinie rózne o bolesności
                    tego zabiegu. Znam osoby które bardzo bolało i bardzo xle to zniosły. W
                    przypadku znieczulenia ogólnego lekarz ma większą swobode i mozliwosc
                    sprawdzenia wszystkiego i ewentualnie udrożnienia jesli zajdzie potrzeba.
                    • nika111 Re: Do sarah!! 30.12.04, 20:23
                      Witaj Sarah!!

Mysle dokladnie jak ty,chociaz nie ukrywam,ze troche sie boje narkozy.Napisz
                      koniecznie jak bylo? Napisz mi gdzie sie leczysz? Bo w moim przypadku jest
                      tak,ze lecze sie w Invimedzie i prawdopodobnie hsg bedzie mi robil moj lekarz
                      prowadzacy ,tylko pewnie z powodu braku zaplecza lub innych(nie wnikamsmile)
                      bedzie sie to odbywalo w Damianie.
                      Serdecznie pozdrawiam i odezwij sie koniecznie smile
                • karola35 Re: Do Niki 30.12.04, 14:21
                  Witaj Nika

Do NIki
                  Słuchaj ja lecze sie w consylium ta klinika i konkretny lekarz zostali bardzo poleceni.A jedno mnie w tym lekarzu przeraza ,bo on twierdzi ze wszystkie zabiegi najlepiej robić w znieczuleniu( nawet wymiana plomby w zebie ), ja nie wiem skad ten strach sie wziął we mnie ale z kazdym miesiącem w którym nic nie wyszło martwie sie i strasznie boje poprostu mnie to przerasta na razie szykuje sie na hsg ,ale bez narkozy i zobaczymy co dalej na razie moim problemem jest wrogi sluz ale czy tylko to po hsg sie okaże.
                  Pozdrawiam karola
                  • nika111 Re: Do Karoli 30.12.04, 20:28
                    Hej Karola!!

Nie boj sie ,wszystko przetrwasz, jak my wszystkie.
                    Narkoza pewnie nie jest taka zla, gorsza jest cena hi,hi smile
                    Ale czego sie nie robi dla .........
                    Tak jak napisala Sarah,ze w przypadku niedroznosci , kiedy pacjent jest
                    znieczulony,lekarz ma wieksze pole manewru itd.
                    A z ta plomba , to ja tez wole w znieczuleniu i z drugiej strony ( to jest z
                    perspektywy dentysty,tez wole robic zeby w znieczuleniu smile)
                    Ale znieczulenie miejscowe to nie to samo co narkoza
                    Serdecznie pozdrawiam A.
                • lidek0 Re: Do Niki 31.12.04, 07:36
                  Owszem narkoza to nic strasznego, ale obciąża nasz oragnizm i o ile można
                  siębez niej obejśc to radziłabym nie robić. Prezszłam HSG bez narkozy i tak
                  strasznie nie było. Niegdy nie wiadomo kiedy narkoza będzie konieczna więc
                  lepeij zostawić ją sobie na później.
          • kalinosia Re: HSG w Centrum Damiana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.12.04, 09:37
            Wierz mi, że narkoza to nic strasznego smile Ja 100 razy wolę zabiegi w całkowitej
            narkozie niż na żywca czy w znieczuleniu miejscowym! Uspypiają Cię, nic a nic
            nie czujesz smile Ja w 2003 roku miałam narkozę 6 razy! i żyję smileTylko raz czułam
            się źle, ale to była narkoza głęboka, do operacji , która trwała 4 h, z
            intubacją. Te płytkie narkozy do małych zabiegów to pikuś, po prostu dostajesz
            kroplówkę dożylnie i za kilka sekund śpisz smilePo tych narkozach czułam się
            bardzo dobrze smileZawsze jak lekarz daje mi wybór to bez zastanowienia wybieram
            narkozę zamiast znieczulenia smile
    • pszczolka2 Re: HSG w Centrum Damiana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.12.04, 09:52
      Witam Cięsmile
      Powiem tak, miałam we wrześniu robione hsg bez znieczulenia, podali Mi 15 minut
      przed pyralgine do pupci i wszystko! A zastrzyk zaczął działać dopiero po
      hihihi. Bolało okrutnie a to dlatego, że jajowód był niedrożny a drugiego nie
      mam i stąd ten bół.
      Ale uwierz Mi, da się przeżyć mimo takiego bólu. Nie wiem po co ta narkoza i po
      co płacenie tylu pieniędzy, jak wszystko razem trwa do 15 minut. Zastanów się
      jeszcze, do 13 masz dużo czasu, a pieniądze na to przeznaczone przydadzą się
      napewno.
      Po grudniowej laparo pod narkozą czułam się bardzo dobrze, ale operacja trwała
      1,5 godz. Na 15 minut to chyba jest naciągactwo!!!

Trzymam kciuki i nie bój się, nie taki diabeł straszny jak go malują...

Pozdrawiam,
      Ola

31 cykl starań rozpoczęty (w tym pierwszy "odpoczynkowy"smile
      • kalinosia Re: HSG w Centrum Damiana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.12.04, 10:00
        Ola, czas nie ma tu nic do rzeczy. Wyłyżeczkowanie macicy, czy pobranie
        wycinków też trwa 10-15 min a robi się te zabiegi najczęściej w narkozie, bo po
        prostu jest to potworny ból! Po co cierpieć?
        • pszczolka2 Re: kalinosiu:) 31.12.04, 10:26
          Niby tak, masz racje, zgadzam się z Tobą.
          Ale to jest zupełnie coś innego i ten ból w porównaniu z tym bólem podczas hsg
          jest napewno o wiele większy, a uwierz Mi, mnie bolało strasznie i jeżeli
          miałabym powtórzyć hsg, to zrobiłabym to bez narkozy, zaraz po - zapomina się
          ten ból.
          Ale każdy ma prawo wypowiedzieć się i opisać swoje odczucia, a osoba którą to
          dotyczy i tak zrobi jak będzie chciałasmile Po to tu jesteśmy aby mówić szczerze i
          zgodzić się z tym lub nie...

Szampańskiej zabawy życzę i spełnienia wszystkich marzeńsmile

Pozdrawiam,
          Ola

31 cykl starań rozpoczęty (w tym pierwszy odpoczynkowy"smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka